jaaga76 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Trzy, czy cztery lata temu w Murowańcu była pyszna kwaśnica. Jak teraz po zmianie prowadzących? Pizza w schronisku mnie rozbawiła regionalne danie A tak na poważnie najlepsza pizza była w Morskim Oku na Krupówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 9 godzin temu, jaaga76 napisał: Trzy, czy cztery lata temu w Murowańcu była pyszna kwaśnica. Jak teraz po zmianie prowadzących? Pizza w schronisku mnie rozbawiła regionalne danie A tak na poważnie najlepsza pizza była w Morskim Oku na Krupówkach. Moim zdaniem, po zmianie właścicieli, jakość serwowanych potraw w Murowańcu bardzo spadła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 20 minut temu, Mnich Moderator napisał: Moim zdaniem, po zmianie właścicieli, jakość serwowanych potraw w Murowańcu bardzo spadła. Wielkość też spadła. Szarlotka to kawałek przekrojony na pół- względem tego co było wcześniej. A cena chyba ta sama. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 1 godzinę temu, Fibi napisał: Wielkość też spadła. Szarlotka to kawałek przekrojony na pół- względem tego co było wcześniej. A cena chyba ta sama. Potwierdzam. Jakość zup, które w Murowańcu naprawdę były niezłe, choć pioruńsko drogie, też znacząco spadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Mam wrażenie, że Murowaniec do prowadzących ma średnie szczęście. Niby ma wszystko by być na topie, a ciągle coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reckeen Opublikowano 13 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Nie zlinczujcie, proszę... ale czy w Zakopanem, da radę dobrze zjeść, będąc weganinem? Ja wiem, wszędzie surówki, frytki, czy placki, ale tak z prawdziwego zdarzenia? Smacznie, pomysłowo i z dala od produktów zwierzęcych? Niebawem jadę z dziećmi na kilka dni, badam teren... dotychczas, choć w górach jestem co chwila, to na krótko i raczej nie jadam "na mieście"... coś, ktoś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 13 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Drukarnia smaku na Placu Niepodleglosci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 7 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Nowe odkrycie - herbata że świeżym malinami w ADAMO w Zakopcu❤❤❤ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzia Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Polecam Karczmę Polany w Kościelisku i ich placek "Polany" oraz szarlotkę na ciepło z lodami 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 10 godzin temu, Andzia napisał: Polecam Karczmę Polany w Kościelisku i ich placek "Polany" oraz szarlotkę na ciepło z lodami Tez słyszałam ze tam smacznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 10 godzin temu, Andzia napisał: Polecam Karczmę Polany w Kościelisku i ich placek "Polany" oraz szarlotkę na ciepło z lodami Jadłam tam pierogi z gęsiną. Pycha 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 4 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 W tym wątku miało być jedzenie pod Tatrami ale uważam że cała Polska leży pod Tatrami więc wrzucam takie pyszności z najlepszej cukierni w Beskidach 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Najlepsza szarlotka w Beskidzie Żywieckim - Rysianka - z bitą śmietaną na ciepło....pychota 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Knedle na Ornaku ( z truskawką) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Roztokowe pyszności: borowikowa i ciasto ucierane z truskawkami. Paluszki lizać 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łysy z północy Opublikowano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Polecam "Rusałka" niedaleko ul. Kasprusie P.S. Byłem wczoraj. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matus Opublikowano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 Niedawno przytrafiło mnie się zjeść w Zajeździe Górskim w Kuźnicach. Rosół + schabowy z ziemniakami i kapustą zasmażaną jako zestaw dnia, ale naprawdę mi smakowało. Do tego piwko i za to wszystko 35 zł. Ludzi też było sporo, bo wszystkie stoły zajęte, więc chyba nie powinno być obaw tam zjeść. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwojo Opublikowano 12 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Czarci Jar Małe Żywczańskie 11A Karczma Chata Zbójnicka Jagiellońska 27 obie Bąkowe Zohyliny to są knajpy na "uroczysty" "rodzinny" czy tam "pożegnalny" obiad, przynajmniej ja je tak traktuję... a po zejściu z Gór polecam mały lokal na górnych Krupówkach powyżej pomnika Hrabiego Zamoyskiego (niby duże a zanim doszedłem z pudełeczkiem na kwaterę 2 nie było a do śniadania zostały tylko 4): 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 14 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Szarlotki (wybrane) z ostatniego wyjazdu 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Z Chaty pri zelenom plese 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 A to parena buchta ze schroniska Zbójnicka Chata ze staroleśnej.... Przepyszne i duże.... Bomba kaloryczna na dalsze kilometry no i oczywiście kofola 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Mieliśmy tu polecać dobre jedzenie ale ja chciałam przestrzec przed kiepskim. Po drodze z Jurgowa w Pieniny przejeżdżaliśmy przez Łapszankę (bardzo oblegany punkt widokowy) i skusiliśmy się na burgera w stojącym tam foodtrucku Majster Gastro. NIGDY więcej!!!! Nie próbujcie tego "specjału" 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azdacha Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Osobiście polecam z pewnością restaurację Gazdowo Kuźnia gdzie strasznie posmakowała mi kwaśnica na baraninie (do tego były tam też grzyby, po prostu wielkie mniam). Z kolei w przypadku karczmy Żabi Dwór udało mi się trafić na pyszną kwaśnicę na żeberkach (co ja poradzę, że uwielbiam kwaśnice wszelkiego typu). Ogółem w późniejszym czasie udało mi się znaleźć fajny przepis na kwaśnicę także zamierzam niedługo przyrządzić ją u siebie! Choć i tak będę zaglądała do tych miejsc gdy tylko wpadnę do Zakopanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 11 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Najlepsze jagodzianki ever. A przy okazji łatwa zagadka, w jakim schronisku je serwują? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 Dnia 11.06.2023 o 07:29, Mnich Moderator napisał: Najlepsze jagodzianki ever. A przy okazji łatwa zagadka, w jakim schronisku je serwują? I nikt nie odpowiedział?!!! Jasne, że Hala Boracza ❤ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi