Konrad93 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Jedliśmy ostatnio w Karcma Po Zbóju na Krupówkach i mogę polecić (konkretnie kaczkę pieczoną z zapiekanymi ziemniakami i placki ziemniaczane z gulaszem). Duża porcja (nawet za duża), bardzo smaczne, jak na lokalizację i standard to cena przystępna (około 50zł/osobę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pab Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Restauracja pizzeria przy rondzie na Bystrem, nie pamiętam jak się nazywa, ale pewnie każdy zna. Kuchnia regionalna, pizza, makaron. Baraninka duszona w kapuście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia.m@interia.pl Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Dnia 19.08.2019 o 21:28, Szczepka napisał: Ja korzystam z Baru Mlecznego na górnych Krupówkach, na przeciwko Watry. Busik zatrzymuje się pod samym barem. Domowo, szybko, korzystnie. Co najważniejsze- świeżo. Witam, my też tam i przy rondzie kuźnickim też jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia.m@interia.pl Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Dnia 22.08.2019 o 14:20, jakub.garczynski napisał: Dzięki za przypomnienie. Pierwszy raz jadłem tam chyba w 1995 roku. Poleciła mi to miejsce starsza Pani u której mieszkaliśmy z Tatą. Później byłem tam może ze dwa razy. Muszę odwiedzić następnym razem. Witam, już kto inny prowadzi i już nie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieszczadzki_tatromaniak Opublikowano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Swego czasu dobre placki po zbójnicku były u Marzanny na Balzera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 Dnia 25.01.2020 o 22:28, Bieszdzadzki_tatromaniak napisał: Swego czasu dobre placki po zbójnicku były u Marzanny na Balzera Eh, jak do tej pory to w Marzannie smakowało mi wszystko prócz tych placków właśnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nobody Opublikowano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 3 minuty temu, Fibi napisał: Eh, jak do tej pory to w Marzannie smakowało mi wszystko prócz tych placków właśnie To tak jak mi. Za to pierogi z jagodami..........poezja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 @Nobody o taaak, pierogi z jagodami i kwaśnica jeszcze. I schabowy z oscypkiem! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 Kalorie, kobiety kalorie!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 Przed chwilą, vatra napisał: Kalorie, kobiety kalorie!!! Toż potem się w góry idzie i spala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nobody Opublikowano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 3 minuty temu, Fibi napisał: Toż potem się w góry idzie i spala No niekoniecznie bo ja to jem jak wracam z gór a potem tylko prysznic i spać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 14 minut temu, Nobody napisał: No niekoniecznie bo ja to jem jak wracam z gór a potem tylko prysznic i spać... Ja robię dokładnie tak samo i się dziwię tylko, że mi nic nie spala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nobody Opublikowano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 28 minut temu, vatra napisał: Ja robię dokładnie tak samo i się dziwię tylko, że mi nic nie spala Trzeba robić jak Qbot ! On chodzi po nocach więc chyba spala wszystko co zje w dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieszczadzki_tatromaniak Opublikowano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 po calym dniu w górach trzeba uzupełnić deficyt to dobrze nabyte kalorie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nobody Opublikowano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 5 minut temu, Bieszdzadzki_tatromaniak napisał: po calym dniu w górach trzeba uzupełnić deficyt to dobrze nabyte kalorie No! A te kalorie w górach jakoś tak lepiej smakują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieszczadzki_tatromaniak Opublikowano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 Przed chwilą, Nobody napisał: No! A te kalorie w górach jakoś tak lepiej smakują zwłaszcza jak człowiek wyjdzie na cały dzień od świtu i w doliny zejdzie o zmroku a na szlaku się żywi np takim MRE z arpola to potem takie tłuściutkie placki smakują bosko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 30 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 19 godzin temu, Bieszdzadzki_tatromaniak napisał: na szlaku się żywi np takim MRE z arpola Aż musiałam 'wygooglować' co to jest Ja tam się żywię na szlaku wyłącznie słodkim: bananami, czekoladą, chałwą i jak jest schronisko to szarlotką. Dlatego po wycieczce jakieś ociekające tłuszczem mięsko jest mile widziane. A skoro to wątek o jedzeniu, to widzieliście, że jest teraz pizza w Murowańcu? Wczoraj taka informacja pojawiła się na facebookowym profilu schroniska. Oczywiście od razu było święte oburzenie, że jak to tak, przecież w schronisku to powinien być tylko bigos i żurek Ja tam jakąś wielką entuzjastką kuchni polskiej nie jestem i jak przez cały tydzień w Zakopcu jem na zmianę schabowego i pierogi, to mi już pod koniec uszami to wychodzi. Dlatego cieszę się już na Murowańcową pizze(oby tylko nie zrujnowała finansów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieszczadzki_tatromaniak Opublikowano 30 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 2 minuty temu, Fibi napisał: Aż musiałam 'wygooglować' co to jest Ja tam się żywię na szlaku wyłącznie słodkim: bananami, czekoladą, chałwą i jak jest schronisko to szarlotką. Dlatego po wycieczce jakieś ociekające tłuszczem mięsko jest mile widziane. A skoro to wątek o jedzeniu, to widzieliście, że jest teraz pizza w Murowańcu? Wczoraj taka informacja pojawiła się na facebookowym profilu schroniska. Oczywiście od razu było święte oburzenie, że jak to tak, przecież w schronisku to powinien być tylko bigos i żurek Ja tam jakąś wielką entuzjastką kuchni polskiej nie jestem i jak przez cały tydzień w Zakopcu jem na zmianę schabowego i pierogi, to mi już pod koniec uszami to wychodzi. Dlatego cieszę się już na Murowańcową pizze(oby tylko nie zrujnowała finansów). już wiem gdzie zaglądnę następnym razem ja mam rodzine w wojsku wiec jak maja troche takich racji co sie termin konczy to dają i jakas cześc tego nadmiaru sobie biore w góry 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 30 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 9 minut temu, Fibi napisał: Aż musiałam 'wygooglować' co to jest Też "wygooglowałam" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieszczadzki_tatromaniak Opublikowano 30 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 (edytowane) wbrew pozorom wojskowi maja fajne jedzonko na drogę czy cznności w terenie, a racje Amerykańskie to sztos ale do bigosu domowego sie to nie umywaa Edytowane 30 Stycznia 2020 przez Bieszdzadzki_tatromaniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 30 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 6 minut temu, Bieszdzadzki_tatromaniak napisał: do bigosu domowego sie to nie umywaa Tak, w dodatku bigos to się pisze i czyta po polsku a jakieś tam mre trzeba dopiero googlować! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Dnia 30.01.2020 o 15:50, Fibi napisał: Aż musiałam 'wygooglować' co to jest Ja tam się żywię na szlaku wyłącznie słodkim: bananami, czekoladą, chałwą i jak jest schronisko to szarlotką. Dlatego po wycieczce jakieś ociekające tłuszczem mięsko jest mile widziane. A skoro to wątek o jedzeniu, to widzieliście, że jest teraz pizza w Murowańcu? Wczoraj taka informacja pojawiła się na facebookowym profilu schroniska. Oczywiście od razu było święte oburzenie, że jak to tak, przecież w schronisku to powinien być tylko bigos i żurek Ja tam jakąś wielką entuzjastką kuchni polskiej nie jestem i jak przez cały tydzień w Zakopcu jem na zmianę schabowego i pierogi, to mi już pod koniec uszami to wychodzi. Dlatego cieszę się już na Murowańcową pizze(oby tylko nie zrujnowała finansów). Nie wiem, czy już miałaś okazję spróbować tej pizzy z Murowańca, ale dla mnie jest baaaardzo przeciętna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałaMi Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Nieopodal Zakopanego,, w Kościelisku, tuż przy wejściu do Doliny Kościeliskiej jest Karczma. Mają tam bardzo dobre jedzenie,uwielbiam ich kwaśnicę - jest bardzo specyficzna z bardzo dużą ilością ziół. Nie jest tam tanio, ale dla mnie smacznie i regionalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Wszystkie, tatrzańskie schroniska sprzedają jedzenie na wynos: https://24tp.pl/n/68589?fbclid=IwAR37_rpfsGEUE0u5pTdeGqrNgaP3Cpdd2yPAbJ_LF7gGftKm36EEoEXVoHs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 @Mnich Moderator w końcu nie próbowałam tej pizzy z Murowańca. Jak tam byłam w sobotę 29 lutego, był tam człowiek na człowieku, nawet chyba kogoś podeptałam, bo na podłodze siedział także nie chciało mi się czekać na nic do jedzenia. Dzięki za recenzję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi