barbie609 moder Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 (edytowane) @wwwojoniech Cię szlak szczęśliwie prowadzi Edytowane 10 Marca 2022 przez barbie609 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwojo Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 9 godzin temu, barbie609 napisał: @wwwojoniech Cię szlak szczęśliwie prowadzi już za tydzień W niedzielę na rozgrzewkę spacer przez Prusów, Boraczą Słowiankę i Abrahamów, jeśli ktoś chce dołączyć to zapraszam, W kwietniu chcę pójść dla Wiktorka w Tatry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 12 minut temu, wwwojo napisał: już za tydzień jeżeli będziesz potrzebował wsparcia na odcinku gorczańskim daj znać na priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 6 godzin temu, barbie609 napisał: jeżeli będziesz potrzebował wsparcia na odcinku gorczańskim daj znać na priv @wwwojo z całego serca polecam! @barbie609 wymiata!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwojo Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Te Beskidzkie szczyty to fajne są, niby tylko troszkę ponad 6 godzin trasy a 1000m podejść i zejść. I widoków i witaminy D3. Pętelka dookoła Żabnicy zrobiona. Na Prusowie bez zmian, na Hali Boraczej zaraz po śniadaniu już tłumy i dopiero od Skałki luźniej. Pogoda marzenie, Młodzi nie zostawili starszego w topniejącym śniegu, dzionek przepiękny. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 52 minuty temu, wwwojo napisał: Te Beskidzkie szczyty to fajne są Fajna trasa i jak widać pogoda super , zdjęcia też fajnie wyszły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 @wwwojoooo to szlak całkiem blisko mojego dzisiaj . Wielka Racza żółtym szlakiem z Rycerki dziś też piękna była cieplutko, przyjemnie i widoki cudne.... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 @Kasia K super ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 16 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 Dnia 13.03.2022 o 16:11, wwwojo napisał: Młodzi nie zostawili starszego w topniejącym śniegu, Brawo dla młodych i dla Starszego Piękne zdjęcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 16 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 Dnia 13.03.2022 o 19:13, Kasia K napisał: cieplutko, przyjemnie i widoki cudne.... Przy pięknej pogodzie widoki są naprawdę rewelacyjnie Bardzo ładnie zdjęcia Kasiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rpsot Opublikowano 18 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 (edytowane) On 8/20/2019 at 11:51 PM, Bluesbeatdown said: Pozdrawiam z Beskidu Wyspowego. Moje ulubione miejsca to królowa Mogielica z wieżą widokową oraz Łopień na który prowadzi genialny czarny szlak od Tymbarku. (W zdjęciu widok na Cwilin z polany pod Łopieniem) A to widok z Cwilina na Tatry z 25. 12.2021 o poranku.... Edytowane 18 Marca 2022 przez Rpsot 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwojo Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Dzień Dobry Wieczór w ten jakże piękny pierwszy dzień kalendarzowej wiosny Udało się zrealizować plany i powędrować po GSB dla Wiktorka. 17.03 wyruszyliśmy z Krowiarek do Jordanowa, były lekkie obawy ponieważ dzień wcześniej po nocnych opadach nawet pługi miały problem wjechać na Przełęcz. Udało się jednakowoż i wystartowaliśmy... i to były wyjątkowocudne 4 dni. Łącznie prawie 90km i choć bazie są widoczne nawet baaardzo wysoko to zima tam jeszcze pełną gębą. We czwartek na szlaku może z 8-10 osób, w piątek ciut ciut więcej, na weekend oczywiscie wzmożony ruch ale schodząc do Krościenka z Lubania spotkaliśmy nie więcej niż 8 osób. Praktycznie każdego dnia (prócz piątku) do godz. 10 pod nogami skrzypiał od mrozu śnieg, po 13 szło się już w kaszy. Tą trasę pokonywałem po raz pierwszy ale takowych widoków się nie zapomnina. Coraz bardziej podoba mi się GSB, choć w kość daje na maxa. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwojo Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Natomiast jeżeli chodzi o wiosnę to zaobserwowaliśmy jej sygnały o nadejściu... bazie... jaskółki 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Wspaniale. Żałuję ,że w sobotę nie mogliśmy się spotkać , ale skoro Ci się spodobało to mam nadzieję ,że na te szlaki wrócisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwojo Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Obawiam się, że będę musiał wrócić... jak się choć troszkę zazieleni, ale z pewnością w tygodniu, bez hałasu tłumów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 2 godziny temu, wwwojo napisał: w tygodniu, bez hałasu tłumów. ooo tak , przy planowaniu weź pod uwagę ścieżki edukacyjne GPN , są fajne. Oczywiście daj znać ,a może jeszcze przy okazji na Pieniny Cię namówię. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 (edytowane) @Wernikszaplanował więc trzeba ruszać. Dzisiaj Beskid Mały a konkretnie krótki wypad na Leskowiec. Mam ciekawą obserwację z dojazdu, po orawskiej stronie Przełęczy Krowiarki osiołek pokazywał -2 st po przejechaniu na stronę Zawoi temperatura momentalnie skoczyła do +2 st. Tak więc zmieniwszy strefę klimatyczną udałem się do m. Targoszów gdzie mieliśmy zaczynać. Ignacy już czekał i ruszyliśmy żółtym w górę , tu naprawdę jest już wiosna. Trochę się dziwnie czułem bez wełnianego swetra i membrany , ale szybko się przyzwyczaiłem. Wyżej pojawiły resztki śniegu a nawet spłachetki lodu na szlaku.Przed szczytem zeszliśmy ze szlaku i podeszliśmy do schroniska. Po krótkim popasie, czerwonym ruszyliśmy na szczyt. Na dół wróciliśmy znakowaną ścieżką Pod Bukami -polecamy. Niestety w kierunku Królowej wszystko zamglone , na północny zachód troszkę lepiej ale niewiele. Dookoła naprawdę zaczyna się wiosna ale może parę fotek. żółty idzie prosto , my idziemy drogą do schroniska widoczki z tarasu niestety cienkie za to bazie w pełni rozkwitu na szczycie na północny zachód coś tam widać na południe widać tylko nas a i to nie za bardzo bo pod słońce za szczytem na czerwonym dookoła już wiosna a tak nas Beskid pożegnał ciekawe jak będzie jutro w Gorcach Edytowane 26 Marca 2022 przez barbie609 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aye8 Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 @barbie609 super relacja piękne fotki Aż mi się zachciało tam jeszcze wrócić hi. Dwa lata temu w czerwcu wracając z Tatr do domu wstąpiłam na Leskowca....ale wspomnienia mam bardzo niemile.... Smutek we mnie a aura szara, błotnista i mglista.... A patrząc na Twoje fotki jakbym przyjaźniej na te terany zareagowała ....reasumując muszę tam wrócić po nowe wspomnienie I....będziesz jutro w Gorcach hmmm To w tamtym roku spędziłam tam majówkę....i wspomnienie mam cudne. ...piękne tereny A w drodze na Turbacz powitał mnie ocean krokusów i przebiśniegów Poniżej parę fotek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Dzisiaj Wielka Rycerzowa w beskidzie żywieckim przywitała mnie piękną pogodą i sporym śniegiem. Fajne miejsce z przytulną bacówką. Początek szlak żółty z Soblówki - koniec szlak zielony do Soblówki. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 (edytowane) @aye8właśnie w celu kontroli krokusów się udajemy.Pogoda ma być nie rewelacyjna ale spróbujemy. Po naszej stronie Gorców śniegu jeszcze trochę jest dlatego idziemy w dolinę Gorcowego Potoku na północnej stronie ,zobaczymy jak tam jest.Powinno być cieplej. @Kasia Kwidoczność miałaś super.A my kawałek dalej kicha. Edytowane 26 Marca 2022 przez barbie609 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aye8 Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 1 minutę temu, barbie609 napisał: @aye8właśnie w celu kontroli krokusów się udajemy.Pogoda ma być nie rewelacyjna ale spróbujemy. Po naszej stronie Gorców śniegu jeszcze trochę jest dlatego idziemy w dolinę Gorcowego Potoku na północnej stronie ,zobaczymy jak tam jest.Powinno być cieplej. To udanej wędrówkokontroli życzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 @barbie609 popołudniu też się popsuło, ale przez połowę dnia było super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 1 minutę temu, Kasia K napisał: popołudniu też się popsuło My zaczęliśmy ok 08.00 a trochę po 12-tej byliśmy już na dole . Pewnie to zamglenie przesunęło się w stronę żywieckiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 @barbie609napewno tak.... Kończąc szlak ok. 14-tej jeszcze słońce paliło.... Wracając z Soblówki już się chmyrzyło. Wychodząc z auta już u siebie zaczęło delikatnie padać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aye8 Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 @Kasia K śliczne fotki Wybieram się w Beskid Żywiecki na majówkę i pierwszy nocleg mam na Wielkiej Rycerzowej....i skoro napisałaś, że przytulna bacówka to już się zacieszam 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi