barbie609 moder Opublikowano 12 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/93930/Paralotniarka_na_drzewie_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 25 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/94177/Ratownicy_ruszyli_po_turystow_ktorzy_zgubili_sie_we_mgle.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 6 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2023 Pytanie: nocował ktoś może w schronisku na Wielkiej Raczy albo na Przegibku? Jeśli tak, to którą z tych miejscówek bardziej polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 6 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2023 Po rozpytaniu tu i ówdzie o te dwie lokalizacje polecam Przegibek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 7 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 Granice zamknięte , pogoda wredna z rana ma się potem poprawić. Jutro ma lać więc trzeba wykorzystać dzisiejszy dzień. Postanawiamy odwiedzić Wielki Luboń , oczywiście ulubionym niebieskim od parkingu na Małym Luboniu. Wyruszamy ciut po 9-tej , jest szaro , podstawa chmur dość wysoko , wieje zimny momentami dość mocny wiatr.Na polanie Surówka Gorce dość ładnie ale Tatr nie ma. szlak prawie pusty , na podejściu spotykamy może ze cztery osoby im bliżej szczytu tym bardziej się przejaśnia , w końcu pojawia się błękit i słońce. Niektóre buki już się stroją w kolory spod schroniska widok na północ całkiem całkiem jest chłodno a i barometr leci w dół co potwierdza popołudniową prognozę. Ruszamy w dół . Na szlaku pojawia się nieco więcej osób , ale ruch nadal niewielki. na Surówce zdecydowanie się poprawiło nawet Taterki coś tam majaczą a chmury nad Tatrami nieco niepokojące. zeszliśmy na parking i wróciliśmy do domu w słońcu ,ale teraz za oknem duje i pogoda zdecydowanie się pogarsza. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 10 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2023 Posłuchałem @Zośkai postanowiłem wejść na Wielką Raczę. No i mam za swoje - pogoda iście „zośkowa” Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. Plusem jest to, że mamy całe schronisko tylko dla siebie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 10 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2023 @Mnich Moderator śpicie na Przegibku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 10 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2023 11 minut temu, Zośka napisał: @Mnich Moderator śpicie na Przegibku ? Na Przegibku jutro. Dziś niestety Wielka Racza. Dlaczego niestety? Napiszę o tym po powrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 10 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2023 @Mnich Moderator a mówiłam że lepiej na Przegibku. A planujesz wejść na Rycerzową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 10 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2023 3 godziny temu, Zośka napisał: @Mnich Moderator a mówiłam że lepiej na Przegibku. A planujesz wejść na Rycerzową ? Tak, jutro Przegibek i Rycerzowa. Później Babia Góra albo Barania. A na deser Taterki i Roztoka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 No i po ponad dobie życia w mleku, doczekaliśmy się słońca. Kilka fotek i film z drogi na Przegibek. IMG_6631.mov 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 @Mnich Moderator no i takie warunki to rozumiem. Kto chodzi po Beskidach przy "zośkowej pogodzie" ? Nawet ja jadę tylko jak jest słonecznie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 Obsługa na Przegibku rewelacja. Świetna kuchnia, umiarkowane ceny. Jako że już złapałem flow z właścicielką i chyba się polubiliśmy nawet dostaliśmy lepszy pokój, w drewnianym domku obok schroniska 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 8 minut temu, Mnich Moderator napisał: nawet dostaliśmy lepszy pokój no cóż też cenię sobie odrobinę luksusu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 @Mnich Moderator jadłeś pomidorówkę ? Ale wiesz nie wersję schabowy, frytki, surówka tylko pomidory, ryż, śmietana 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 12 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2023 Eksploracja Beskidu Żywieckiego trwa. Dziś rozkoszowaliśmy się widokami na Małej Rycerzowej. A przy okazji odwiedziliśmy znajdująca się poniżej bacówkę. Miejsce bardzo klimatyczne, dla mnie to taka beskidzka Roztoka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 12 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2023 @Mnich Moderatorrzucił wszystko i wyjechał w Beskidy 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 12 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2023 Przed chwilą, barbie609 napisał: @Mnich Moderatorrzucił wszystko i wyjechał w Beskidy Potrzebowałem tego jak kania dżdżu… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 12 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2023 14 minut temu, Mnich Moderator napisał: jak kania dżdżu… w pełni rozumiem , mnie też ciągnie ale pogoda w niedzielę będzie do kitu ................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 13 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2023 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/94571/GOPR_ma_nowa_siedzibe_na_Jaworzynie_zdjecia.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 14 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 (edytowane) A ja dzisiaj wybrałam się na Baranią Górę ale mniej uczęszczanym szlakiem z miejscowości Ostre. Przez Magurkę Radziechowską i Magurkę Wiślańską. Dopiero pod Baranią spotkaliśmy pierwszych turystów. Było pięknie. Słonecznie, kolorowo i bezludnie. Edytowane 14 Października 2023 przez Zośka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 14 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 @ZośkaTwoja jesień też piękna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 14 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 @barbie609 bo Beskidy są najładniejsze jesienią. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 14 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 3 minuty temu, Zośka napisał: są najładniejsze jesienią. i zimą też ładne, już mi się marzy.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 14 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 Do zimy dopiero dorastam. Ale te kilka wypraw zimowych na których byłam podobało mi się. Szczególnie Pilsko. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi