wjesna 1,692 Posted August 22, 2022 Share Posted August 22, 2022 ,Północna ściana " film o tragicznej w skutkach próbie wejścia na Eiger jego północna ścianą Podobał mi się, jest tez dokument o tym wydarzeniu,,Zew ciszy" I muszę go zobaczyć. 1 Quote Link to post Share on other sites
peter1 1,119 Posted September 9, 2022 Share Posted September 9, 2022 Dziś w wybranych(kilku) kinach premiera 'Broad Peak'. Wybiera się ktoś? Jak ktoś obejrzy niech da znać o wrażeniach. Podobno zdjęcia są wspaniałe. Takie filmy to się powinno oglądać w kinach a nie na Netflix(premiera 14.09). 1 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,651 Posted September 9, 2022 Share Posted September 9, 2022 Po pagórach to się chodzi, a nie w kinie ogląda... No chyba, że to kino ma zamiast widowni ściankę wspinaczkową ^^ Quote Link to post Share on other sites
peter1 1,119 Posted October 2, 2022 Share Posted October 2, 2022 Polecam 'Krzyk kamienia' Herzoga. Jeden z najlepszych filmów górskich. ? A z thrillerów, gdzie akcja się dzieje w górach: 'Akcja na Eigerze' Clinta Eastwooda. A co do Clinta - to musi też być 'Tylko dla orłów' z niezapomnianą akcją na kolejce linowej. ? 2 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,100 Posted October 2, 2022 Share Posted October 2, 2022 1 godzinę temu, peter1 napisał: A z thrillerów, gdzie akcja się dzieje w górach: 'Akcja na Eigerze' Clinta Eastwooda. Piękne ujęcia gór i wspinaczy. Chyba jedne z najlepszych jakie widziałam. 3 Quote Link to post Share on other sites
peter1 1,119 Posted October 2, 2022 Share Posted October 2, 2022 2 godziny temu, Zośka napisał: Piękne ujęcia gór i wspinaczy. Chyba jedne z najlepszych jakie widziałam. Dokładnie. Jestem wielkim fanem Clinta bo jako reżyser dba o detale jak mało kto. Przecież się nie zna na wspinaczce, nie uprawiał. Ale jak się za coś weźmie...:) 3 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,692 Posted October 2, 2022 Share Posted October 2, 2022 Mnie się wydaje że Eastwood im starszy tym lepiej grał i lepsze filmy robił. " Gran torino" lubię najbardziej. 4 godziny temu, Zośka napisał: Piękne ujęcia gór i wspinaczy. Chyba jedne z najlepszych jakie widziałam. Racja, to się w filmie udało. 2 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,692 Posted October 2, 2022 Share Posted October 2, 2022 6 godzin temu, peter1 napisał: Polecam 'Krzyk kamienia' Herzoga. Zapisuję do oglądnięcia. Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted December 5, 2022 Share Posted December 5, 2022 Co prawda to wykład, ale może też być ciekawie https://amu.edu.pl/nauka/popularyzacja-nauki/wyklady-otwarte/wyklad-on-line-sosna-z-sokolicy,-czyli-historia-symbolu-pienin,-zapisana-w-slojach-drzewa 1 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted December 19, 2022 Share Posted December 19, 2022 Wstrząsy wtórne. Trzesienie ziemi w NEPALU. Dostęp na NETFLIX. Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted December 26, 2022 Share Posted December 26, 2022 Dejame vivir - film o pasji biegania po górach. Biegiem na Mount Blanc i Matterhorn ... w 3-4 godziny!!!. Fantastyczne widoki!!! KONIECZNIE ? Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,100 Posted December 27, 2022 Share Posted December 27, 2022 Wczoraj obejrzałam dokument "Z góry widać lepiej. Wanda Rutkiewicz". Miała to być niezwykła opowieść o jeszcze bardziej niezwykłej kobiecie ale nie było w niej niczego, czego już wcześniej nie pokazano albo nie opisano. Moim zdaniem można zobaczyć ale jak się nie zobaczy to nic straconego. 2 Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 793 Posted December 27, 2022 Share Posted December 27, 2022 Dnia 26.12.2022 o 11:15, jaaga76 napisał: Biegiem na Mount Blanc i Matterhorn śp Dominik Socha również potrafił nieźle zasuwać. Filmiki jeszcze są na yt. Lubię sobie co jakiś czas rzucić okiem na jego wyczyny. Lubię też ten filmik, zero montażu, jedno długie ujęcie ? Cała Orla Perć - rekord przejścia 1:16:32 - Piotr Łobodziński Towerrunner 12.07.2016 - YouTube Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted December 27, 2022 Share Posted December 27, 2022 10 godzin temu, Zośka napisał: Wczoraj obejrzałam dokument "Z góry widać lepiej. Wanda Rutkiewicz". Miała to być niezwykła opowieść o jeszcze bardziej niezwykłej kobiecie ale nie było w niej niczego, czego już wcześniej nie pokazano albo nie opisano. Moim zdaniem można zobaczyć ale jak się nie zobaczy to nic straconego. Trochę się tego obawiałam... szkoda. To chyba kolejny dokument, ktory potwierdza, jak trudny to rodzaj filmu. 2 Quote Link to post Share on other sites
szydlowska 2 Posted January 19 Share Posted January 19 Polecam film Harda Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,692 Posted March 8 Share Posted March 8 Myślę, że będziemy mieć wkrótce piękny film do obejrzenia. "Tylko w górach czuje się jak u siebie" Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 793 Posted March 20 Share Posted March 20 Można sobie zjechać z Kasprowego: [24tp.pl] Zjeżdżacie z nami na nartach z Kasprowego do samych Kuźnic? Zapraszamy! (WIDEO) Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 793 Posted March 26 Share Posted March 26 Klątwa góry. Śladami pierwszych zdobywców - film dokumentalny (teleman.pl) Czyli śladami pierwszych zdobywców Nanda Devi East. Całkiem niezłe. 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts