wjesna Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 ,Północna ściana " film o tragicznej w skutkach próbie wejścia na Eiger jego północna ścianą Podobał mi się, jest tez dokument o tym wydarzeniu,,Zew ciszy" I muszę go zobaczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 9 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Dziś w wybranych(kilku) kinach premiera 'Broad Peak'. Wybiera się ktoś? Jak ktoś obejrzy niech da znać o wrażeniach. Podobno zdjęcia są wspaniałe. Takie filmy to się powinno oglądać w kinach a nie na Netflix(premiera 14.09). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 9 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Po pagórach to się chodzi, a nie w kinie ogląda... No chyba, że to kino ma zamiast widowni ściankę wspinaczkową ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Polecam 'Krzyk kamienia' Herzoga. Jeden z najlepszych filmów górskich. A z thrillerów, gdzie akcja się dzieje w górach: 'Akcja na Eigerze' Clinta Eastwooda. A co do Clinta - to musi też być 'Tylko dla orłów' z niezapomnianą akcją na kolejce linowej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 1 godzinę temu, peter1 napisał: A z thrillerów, gdzie akcja się dzieje w górach: 'Akcja na Eigerze' Clinta Eastwooda. Piękne ujęcia gór i wspinaczy. Chyba jedne z najlepszych jakie widziałam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 2 godziny temu, Zośka napisał: Piękne ujęcia gór i wspinaczy. Chyba jedne z najlepszych jakie widziałam. Dokładnie. Jestem wielkim fanem Clinta bo jako reżyser dba o detale jak mało kto. Przecież się nie zna na wspinaczce, nie uprawiał. Ale jak się za coś weźmie...:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Mnie się wydaje że Eastwood im starszy tym lepiej grał i lepsze filmy robił. " Gran torino" lubię najbardziej. 4 godziny temu, Zośka napisał: Piękne ujęcia gór i wspinaczy. Chyba jedne z najlepszych jakie widziałam. Racja, to się w filmie udało. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 6 godzin temu, peter1 napisał: Polecam 'Krzyk kamienia' Herzoga. Zapisuję do oglądnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 5 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 Co prawda to wykład, ale może też być ciekawie https://amu.edu.pl/nauka/popularyzacja-nauki/wyklady-otwarte/wyklad-on-line-sosna-z-sokolicy,-czyli-historia-symbolu-pienin,-zapisana-w-slojach-drzewa 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Wstrząsy wtórne. Trzesienie ziemi w NEPALU. Dostęp na NETFLIX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 26 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2022 Dejame vivir - film o pasji biegania po górach. Biegiem na Mount Blanc i Matterhorn ... w 3-4 godziny!!!. Fantastyczne widoki!!! KONIECZNIE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 Wczoraj obejrzałam dokument "Z góry widać lepiej. Wanda Rutkiewicz". Miała to być niezwykła opowieść o jeszcze bardziej niezwykłej kobiecie ale nie było w niej niczego, czego już wcześniej nie pokazano albo nie opisano. Moim zdaniem można zobaczyć ale jak się nie zobaczy to nic straconego. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 Dnia 26.12.2022 o 11:15, jaaga76 napisał: Biegiem na Mount Blanc i Matterhorn śp Dominik Socha również potrafił nieźle zasuwać. Filmiki jeszcze są na yt. Lubię sobie co jakiś czas rzucić okiem na jego wyczyny. Lubię też ten filmik, zero montażu, jedno długie ujęcie Cała Orla Perć - rekord przejścia 1:16:32 - Piotr Łobodziński Towerrunner 12.07.2016 - YouTube 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 10 godzin temu, Zośka napisał: Wczoraj obejrzałam dokument "Z góry widać lepiej. Wanda Rutkiewicz". Miała to być niezwykła opowieść o jeszcze bardziej niezwykłej kobiecie ale nie było w niej niczego, czego już wcześniej nie pokazano albo nie opisano. Moim zdaniem można zobaczyć ale jak się nie zobaczy to nic straconego. Trochę się tego obawiałam... szkoda. To chyba kolejny dokument, ktory potwierdza, jak trudny to rodzaj filmu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlowska Opublikowano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 Polecam film Harda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Myślę, że będziemy mieć wkrótce piękny film do obejrzenia. "Tylko w górach czuje się jak u siebie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2023 Można sobie zjechać z Kasprowego: [24tp.pl] Zjeżdżacie z nami na nartach z Kasprowego do samych Kuźnic? Zapraszamy! (WIDEO) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Klątwa góry. Śladami pierwszych zdobywców - film dokumentalny (teleman.pl) Czyli śladami pierwszych zdobywców Nanda Devi East. Całkiem niezłe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Dnia 8.03.2023 o 08:40, wjesna napisał: Myślę, że będziemy mieć wkrótce piękny film do obejrzenia. "Tylko w górach czuje się jak u siebie" Jest piękny. To historia o przyjaźni. O wspólnym domu. O górskich wędrówkach. O tym, że góry wyciszają, pozwalają być innym człowiekiem, dają odpoczynek od wielkiego miasta. Jest ładna scena, gdy ojciec zabiera syna i jego przyjaciela na szlak, idą, idą i ten kolega chce coś powiedzieć a chłopiec go ucisza, że nie teraz, że rozmawiać można dopiero gdy zatrzymają się na odpoczynek. Podobało mi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 6 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2023 "Pojedynek nad przepaścią" - tytuł moze nieco tandetny, ale zawartość godna polecenia. To film o ... no właśnie? ... "pojedynku"? Daniego Arnolda i legendarnego Ueliego Stecka??? Chyba jednak tak. Mocno wybrzmiewają tu pytania o istotę wspinania, jego komercjalizację, granice ryzyka, ale też o uczciowść w rywalizacji. Gdzieś w tle pojawia się pytanie o rolę mediów. O przepięknych widokach nawet nie będę wspominać, bo to rozumie się samo. Ujęcie biegnącego północną ścianą Egeru Stecka to cymes.... Jestem ciekawa Waszych wrażeń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 6 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2023 (edytowane) I jeszcze o kłamczuchach w górach Gory-Sciemy.pdf Edytowane 6 Października 2023 przez jaaga76 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 6 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2023 2 godziny temu, jaaga76 napisał: "Pojedynek nad przepaścią" - tytuł moze nieco tandetny, ale zawartość godna polecenia. To jest to nowe, co dopiero co weszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 6 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2023 1 godzinę temu, wjesna napisał: To jest to nowe, co dopiero co weszło? Tak. Chyba ze 2 dni temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 7 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 https://gazetakrakowska.pl/zapomniana-podniebna-drabinka-na-kozie-czuby-byla-dluzsza-od-tej-na-zamarlej-turni/ar/c1-17958437 Drabinka na Kozie Czuby 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpasani Opublikowano 9 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 Dnia 7.10.2023 o 07:32, jaaga76 napisał: https://gazetakrakowska.pl/zapomniana-podniebna-drabinka-na-kozie-czuby-byla-dluzsza-od-tej-na-zamarlej-turni/ar/c1-17958437 Drabinka na Kozie Czuby Super jest to zdjęcie z 1930 roku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi