wjesna Opublikowano 8 Stycznia Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 39 minut temu, Mnich Admin napisał: Zgadzam się. O ile pierwsza część "Różyczki" była nawet całkiem, o tyle druga to kompletna klapa. Pierwsza część według mnie była dobra, podobała mi się. A Doppelgängera widziałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 8 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Przed chwilą, wjesna napisał: Pierwsza część według mnie była dobra, podobała mi się. A Doppelgängera widziałeś? Jeszcze nie, ale jest na mojej liście Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 8 Stycznia Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 15 minut temu, Mnich Admin napisał: Jeszcze nie, ale jest na mojej liście Warto? Warto. Nie jest wybitny, ale dość solidny. Zbudowany na Gierszałcie, ale to dla Schuscharda warto film obejrzeć. Wypadł w swojej roli bardzo dobrze. To film szpiegowski( oczywiście nie w stylu bonda ;) )a mimo to, to właśnie ta drugoplanowa postać, którą gra Schuschard, robi w tym filmie różnicę. I wczoraj jeszcze szedł pierwszy odcinek "Zatoki szpiegow " Dotrwałam do połowy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 11 Stycznia Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia https://www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/uprasza-sie-aby-uczennice-nie-przywozily-ze-soba-sukien-zbyt-strojnych-i-klejnotow/z5cq9ss,07640b54 Historia kuźnickiej szkoly 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 11 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia Dnia 8.01.2024 o 09:54, wjesna napisał: Warto. Nie jest wybitny, ale dość solidny. Zbudowany na Gierszałcie, ale to dla Schuscharda warto film obejrzeć. Wypadł w swojej roli bardzo dobrze. To film szpiegowski( oczywiście nie w stylu bonda )a mimo to, to właśnie ta drugoplanowa postać, którą gra Schuschard, robi w tym filmie różnicę. I wczoraj jeszcze szedł pierwszy odcinek "Zatoki szpiegow " Dotrwałam do połowy. Bardzo dobry film. Dzięki @wjesnaza polecajkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 11 Stycznia Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia Dnia 8.01.2024 o 09:54, wjesna napisał: I wczoraj jeszcze szedł pierwszy odcinek "Zatoki szpiegow " Dotrwałam do połowy. Fakt, bez szału. Ale spróbuję obejrzeć, jako że w moich stronach kręcony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 12 Stycznia Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 7 godzin temu, Jędrek napisał: Fakt, bez szału. Nie będę oglądał filmu którego autorzy nie wiedzą jak oficer Wermachtu nosił broń boczną , jeśli było nią P08 lub P38. Mogli se Stawkę obejrzeć. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 12 Stycznia Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia Obejrzałam "Napoleona". I taka myśl mi towarzyszyła - jak to Łysiak zobaczy... W każdym razie @barbie609 moderatormoderatorniech lepiej nie ogląda. Chyba, że chce snajpera zobaczyć, to zapraszam Jest coś, co podobało mi się w filmie - kostiumy. Wyglądają zjawiskowo, jakby zdjęte z bohaterów ze starych portretów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 12 Stycznia Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 3 godziny temu, wjesna napisał: Chyba, że chce snajpera zobaczyć, to zapraszam chyba nie rozumiem , a snajpera kiedyś widziałem i to nawet z bliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 12 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 4 godziny temu, wjesna napisał: Obejrzałam "Napoleona". I taka myśl mi towarzyszyła - jak to Łysiak zobaczy... W każdym razie @barbie609 moderatormoderatorniech lepiej nie ogląda. Chyba, że chce snajpera zobaczyć, to zapraszam Jest coś, co podobało mi się w filmie - kostiumy. Wyglądają zjawiskowo, jakby zdjęte z bohaterów ze starych portretów. "Napoleon" - według mnie - bardzo, ale to bardzo przeciętny. To chyba jeden z najsłabszych filmów R. Scotta. Nie uratował go również obsadzony w roli głównej Phoenix. Szkoda, bo bardzo lubię i cenię tego aktora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 13 Stycznia Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=nKeGXjU59Q8 https://www.youtube.com/watch?v=3r49cr2ophg Edytowane 13 Stycznia przez Zośka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 13 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 31 minut temu, Zośka napisał: https://www.youtube.com/watch?v=nKeGXjU59Q8 https://www.youtube.com/watch?v=3r49cr2ophg Smutny, ale prawdziwy i niechlubny rozdział tatrzańskiej historii. Oba materiały bardzo fajnie zrealizowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 14 Stycznia Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia Dnia 12.01.2024 o 16:35, barbie609 moderator napisał: chyba nie rozumiem , a snajpera kiedyś widziałem i to nawet z bliska Ale takiego co trzymał na muszce Napoleona jeszcze nie widziałeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 14 Stycznia Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia Dnia 12.01.2024 o 17:26, Mnich Admin napisał: "Napoleon" - według mnie - bardzo, ale to bardzo przeciętny. To chyba jeden z najsłabszych filmów R. Scotta. Nie uratował go również obsadzony w roli głównej Phoenix. Szkoda, bo bardzo lubię i cenię tego aktora. Też go lubię. Myślałam, ze w tej roli będzie rewelacyjny. Nie wyszło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 14 Stycznia Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia Dnia 12.01.2024 o 08:22, barbie609 moderator napisał: autorzy nie wiedzą jak oficer Wermachtu nosił broń boczną 99,9 % widzów też tego nie wie. Za to Gellner dobrze wygląda w niemieckim mundurze. Wiadomo że nie aż tak jak Kloss czy Brunner , ale dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 15 Stycznia Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 9 godzin temu, Jędrek napisał: 99,9 % widzów też tego nie wie. więc może im się spodoba.Poza ty razi mnie oficer wojsk lądowych ze wstążką Krzyż Żelaznego na guziku a bez krzyża. W tym miejscu to ma chyba szturmową odznakę piechoty. No i te niby rain bany , żeby to jeszcze Luftwafe ale Herr? . Nie jestem purystą ale mnie to razi. 9 godzin temu, Jędrek napisał: Za to Gellner dobrze wygląda w niemieckim mundurze. Wiadomo że nie aż tak jak Kloss czy Brunner czy ja wiem , trochę tak jak ja na pierwszym roku ,czyli taki wypłosz. W książce Adama Przechrzty ,, Sługa imperium,, ukuto fajne określenie na młodych oficerów ,, pryszcz,, .Wzięło się stąd że niektórzy młodzi oficerowie miewają jeszcze problemy dermatologiczne.wydaje mi się że tu pasuje. Może kiedyś coś obejrzę , ale czy to dorówna nieco zapomnianemu ,,Pograniczu w ogniu,, ...wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 15 Stycznia Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia Wracając do głównego tematu forum taki dokument. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 18 Stycznia Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia LAWINOWE ABC TPN - cz. 2 Zdecydowanie warto, a nawet trzeba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia obejrzałem , inicjatywa bardzo cenna, ale dla amatorów takich ja ,to było zbyt długie , nużące. Prowadzący nieco usypiający jakby to skompresować do 30 minut , ograniczyć teorię , metodologię przełożyć to na prostszy język było by lepiej. To co jest to tak bardziej dla przewodników.Aczkolwiek warto się przemęczyć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Chyba nie ma osoby, która bywając w Karpaczu tego budynku by nie kojarzyła. Ale ile zna jego historię? Przyznaje się, ja też nie znałam. Fajnie, że w końcu zacznie działać i znowu kawał historii zostanie przypomniany. https://gazetawroclawska.pl/hotel-orlinek-w-karpaczu-jeden-z-symboli-luksusowego-wypoczynku-w-karkonoszach-zostanie-uratowany-inwestor-to-gigant/ga/c1-18236549/zd/73238729 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 5 minut temu, jaaga76 napisał: która bywając w Karpaczu tego budynku by nie kojarzyła. byłem w Karpaczu i szybko stamtąd wialiśmy .Z-ne bis więc budynku nie kojarzę ale działania mające ocalić wartościowe pamiątki z lat dawnych zawsze są cenne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 25 minut temu, barbie609 moderator napisał: .Z-ne bis (Nie)stety. Karpacz przeżywa boom niespotykany. Kilkanaście lat temu na co drugim domu wisiały ogłoszenia o sprzedaży. Dziś " kurort". My uciekliśmy do Szklarskiej i coraz bardziej zerkamy na Przysięgę i Jagniątków. Juz to pisałam - dla mnie Dolny Śląsk to kraina cudów natury i niekończącej się historii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 17 minut temu, jaaga76 napisał: Juz to pisałam - dla mnie Dolny Śląsk to kraina cudów natury i niekończącej się historii. dla mnie też 17 minut temu, jaaga76 napisał: My uciekliśmy do Szklarskiej i coraz bardziej zerkamy na Przysięgę i Jagniątków. no my lubimy Świeradów , mam nadzieję że tam się niewiele zmieni , bywaliśmy też w Walimiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 6 minut temu, barbie609 moderator napisał: Świeradów Kilka razy byliśmy, ale jakoś nas nie urzekł. Może dlatego ze bardziej na nartach wtedy byliśmy skoncentrowani. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 18 minut temu, jaaga76 napisał: le jakoś nas nie urzekł. nie byliśmy jakoś skoncentrowani na mieście ale urzekł nas spokój , brak tłoku , brak góralszczyzny, no alpejski styl . Zresztą podobnie było w Międzygórzu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi