Jump to content

Nie samymi górami żyje człowiek ?

Recommended Posts

1 godzinę temu, Zośka napisał:

Starego raczej nie "kupią" ale może młodych trochę zyskają. Chociaż dzisiejsze dzieciaki raczej nie interesują się takimi "starociami". Może jakby zrobili grę.. 😉

Ja raczej jestem stary aniżeli młody. I póki co producenci kupili moją ciekawość. No zobaczymy po premierze. Netflixowego "Znachora" również się obawiałem, a wyszło całkiem przyzwoite kino. 

Umówmy się @Zośkatak: jak wyjdzie kiszka, do końca życia bedę Ci śpiewał: "Jesteś moją bajką" 😆

• Haha 1
  • Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ja lubię też wyprawy motocyklowe. Oczywiście najlepiej gdzieś gdzie widać góry ?.

Ja lubię tak ogólnie zwiedzać nowe miejsca, nie tylko góry, a najbardziej pasjonuję się Chorwacją  Moja inna pasją to perfumy , ciągle coś wącham, testuję, analizuję a zbiórek się ciągle po

Chyba nuc nie sprzyja.  Podobno nawet  posiadanie psa szkodzi planecie, wiec moj się czasem kamufluje i przebiera za baranka wielkanocnego

Posted Images

raczej nie "kupią"

Ale "stary" kupi bilet, bo będzie chciał zobaczyć, jak "jego" bajkę zrobili....  i jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę...

"

dzieciaki 

Dla mojego dziecka Akademia Pana Kleksa była anachroniczną opowiastką, gdzie nic się nie kleiło... Teraz tylko fuknął na pytanie czy się wybiera.

• Like ! 1
25 minutes ago, jaaga76 said:

Dla mojego dziecka Akademia Pana Kleksa była anachroniczną opowiastką, gdzie nic się nie kleiło... 

O, to! To!

Tyle pamiętam z książki właśnie 🤷‍♂️

• Like ! 1
9 godzin temu, Jędrek napisał:

Czytałem trochę na filmwebie i generalnie ludzie są zawiedzeni, choć wiele sobie po tym filmie obiecywali. 

Też sobie wiele obiecuję. Samego filmu nie widziałam jeszcze. 

11 godzin temu, Jędrek napisał:

Taki Chandler pisał dość rzadko jak na współczesne standardy (jedną na kilka lat, a nie kilka/kilkanaście  rocznie), jego książki nie mają też po 600 stron, a zwykle połowę tego. Ale to się czyta i do tego się z przyjemnością wraca. 

Kiedyś zachęta do zakupu książki  dla mnie była jej objętość.  Im grubsza tym.lepsza bo więcej  czytania. W ten sposób trafiłam na książkę,,To wiem na pewno ", a gdy jeszcze dodatkowo diczytalam, ze autor, Wally Lamb, pisał ją 7 lat to nie mogłam się jej doczekać. Książka rewelacyjna. Wiele lat potem hbo nakręciło mini serial na jej podstawię  z Markiem Ruffalo i podchodziłam do niego jak do jeża,  bo jednocześnie  chciałam zobaczyć  i obawiałam się,  żeby mi zepsuli filmem książki 

• Like ! 1
14 minutes ago, Mnich Moderator said:

@Zośka- jakieś tam talenty mam, ale wokalne umiejętności z pewnością nie zaliczają się do nich. Jestem z tego sortu ludzi, którym słoń na ucho nadepnął 😉 

Na ucho to mógł, pytanie czy nie nie krtań 😜

• Like ! 1
  • Haha 1
2 godziny temu, Zośka napisał:

I zepsuli ?

Wyszło bardzo dobrze.  Serial 8 odcinków i naprawdę  mi się podobał,  tak to sobie wyobrazalam czytając książkę. Jedyne czego mi zabrakło to stwierdzenia, że kundle to dobre  psy, a to bylo to, co bohater wiedzial na pewno. I jeszcze  nie podobało mi sie, że zmienili koniec. Przez wszystkie odcinki wiernie trzymali się książki i na koniec nie wytrzymali i zrobili po swojemu.