Mnich Admin Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Lubisz spacery po lesie, jazdę na rowerze, czy wędkarstwo? Tutaj możesz wkleić zdjęcia obrazujące Twoje pasje i zainteresowania, niekoniecznie górskie. Chcesz się podzielić z innymi swoimi ulubionymi książkami albo muzyką? Widziałeś ostatnio godny polecenia film? Wrzucajcie tu linki, pliki, zdjęcia i cokolwiek chcecie. Poznajmy się lepiej, nie tylko od strony górskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Ja lubię też wyprawy motocyklowe. Oczywiście najlepiej gdzieś gdzie widać góry . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Ja lubię tak ogólnie zwiedzać nowe miejsca, nie tylko góry, a najbardziej pasjonuję się Chorwacją Moja inna pasją to perfumy , ciągle coś wącham, testuję, analizuję a zbiórek się ciągle powiększa Kolejna to gotowanie Po za tym książki o górach i kryminały, bardzo lubię też pisać relacje z podróży/wycieczek. Ale weny nie mam czasami Przepraszam za zdjęcia do góry nogami (znowu!!!) Ale czasem nie umiem znaleźć porozumienia ze swoim telefonem 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 @Fibi ja też lubię gotować a czytanie to chyba poza konkurencją bo czytam wszędzie gdzie się da (nawet czasem w pracy). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 (edytowane) 5 godzin temu, Mnich Moderator napisał: Chcesz się podzielić z innymi swoimi ulubionymi książkami O książkach temat już jest od dawna, panie kierowniku O filmach zresztą też Edytowane 22 Sierpnia 2023 przez Jędrek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, Jędrek napisał: O książkach temat już jest od dawna, panie kierowniku O filmach zresztą też Owszem, ale o stricte górskich A tutaj możemy polecać filmy, czy książki nie tylko związane z Tatrami, czy innymi górami. Każdy z nas, tak myślę, ma też poza górskie zainteresowania. Co potwierdzają powyższe wpisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 @Zośka- a co lubisz czytać, poza literaturą górską, rzecz jasna? @Fibi- jakie Twoim zdaniem są najpiękniejsze perfumy damskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 14 hours ago, Fibi said: Moja inna pasją to perfumy , ciągle coś wącham, testuję, analizuję a zbiórek się ciągle powiększa Zaraaaz... a to nie zwietrzeje z czasem, czekając na zużycie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 @Mnich Moderator za trudne pytanie. To tak jakbyś zapytał o najpiękniejszą górę @Q'bot jak dobrze przechowujesz to nie wietrzeje. No chyba że chcesz przekazać wnukom, to wtedy możesz kupić lodówkę do wina i tam trzymać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 (edytowane) @Mnich Moderator czytam wszystko co wydaje się warte przeczytania. Lubię biografie interesujących ludzi ale też dobry kryminał i historię drugiej wojny i lat powojennych. A wiesz że do moich ulubionych książek od zawsze należą "Muminki". Ostatnio ktoś mi polecił książkę "Las zbliża się powoli". Zamierzam właśnie kupić. Myślę że ta pozycja może też zainteresować @barbie609 Edytowane 23 Sierpnia 2023 przez Zośka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 14 minut temu, Zośka napisał: @Mnich Moderator czytam wszystko co wydaje się warte przeczytania. Lubię biografie interesujących ludzi ale też dobry kryminał i historię drugiej wojny i lat powojennych. A wiesz że do moich ulubionych książek od zawsze należą "Muminki". Ostatnio ktoś mi polecił książkę "Las zbliża się powoli". Zamierzam właśnie kupić. Myślę że ta pozycja może też zainteresować @barbie609 "Muminki" są świetne. Mimo że to książka dla dzieci, jest to bardzo wartościowa lektura, zawierająca mnóstwo mądrych cytatów. Nie wiem dlaczego, ale zawsze utożsamiałem się z postacią Włóczykija Mam też ogromny sentyment do "Małego Księcia", "Kubusia Puchatka" i serii komiksów o Tytusie. Z książek, które wywarły na mnie w młodości duży wpływ wymieniłbym "Buszującego w zbożu", "Mistrza i Małgorzatę", "Nieznośna lekkość bytu", "Siekierezadę" i sagę Sapkowskiego. A obecnie na tapecie "Człowiek w poszukiwaniu sensu". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 (edytowane) 11 minut temu, Mnich Moderator napisał: Mam też ogromny sentyment do "Małego Księcia", "Kubusia Puchatka" To też moim zdaniem lektury obowiązkowe dla dzieci i nie tylko. Lubię też dobre kino. Jestem fanką Monty Pythona, kina skandynawskiego i polskich kryminałów teatru telewizji "Kobra". Edytowane 23 Sierpnia 2023 przez Zośka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 5 minut temu, Zośka napisał: To też moim zdaniem lektury obowiązkowe dla dzieci i nie tylko. Lubię też dobre kino. Jestem fanką Monty Pythona, kina skandynawskiego i polskich kryminałów teatru telewizji "Kobra". O Pani, o filmach to ja mógłbym godzinami rozmawiać Od 15 roku życia chodziłem na Dyskusyjny Klub Filmowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Też uwielbiam Kubusia Puchatka. Utożsamiam się z Kłapouchym @Zośka ja próbowałam czytać w pracy, ale się nie da, nie umiem się skoncentrować 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 @Mnich Moderator No to dawaj. 3 ulubione 3 najlepsze ever 3 z najlepiej zagraną postacią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Ulubione "Między Słowami" "Buntownik z wyboru" "Incepcja" Wyróżnienie: "Lot nad kukułczym gniazdem" Najlepsze ever "Czas Apokalipsy" "Skazani na Shawshank" "12 gniewnych ludzi" Najlepiej zagrane "Joker" (Phoenix) "Ojciec Chrzestny" (Brando) "Bękarty wojny) (Watz) Najlepsze seriale "Twin Peaks" "Czarnobyl" "House of Cards" Najlepsi reżyserzy (top 10) Nolan Tarantino Copolla Lynch Scorsese Bergman Kieślowski Aronofsky von Trier Lanthimos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 hmmm to może książki przeczytane za młodu , które na pewno wywarły na mnie wpływ: ,,Czterej pancerni i pies,, -pierwsza samodzielnie z własnej woli przeczytana książka Tylko dla orłów , Działa Nawarony, Policjanci, Cienka Czerwona Linia , Najdłuższy Dzień, O jeden Most Za daleko , Od Narwiku do Falaise, Uparci i mnóstwo innych w tym stylu A teraz to od czasu do czasu coś historycznego i polska fantastyka , Adam Przechrzta , Marcin Cholewa , Piekara Jacek ,Jakub Ćwiek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 @Mnich Moderator moje ulubione to oczywiście "Dwunastu gniewnych ludzi", i tutaj "gra" po prostu wszystko: reżyseria, zdjęcia, dialogi, no i fenomenalna gra aktorów. Drugi to "Forrest Gump" bo to też majstersztyk aktorsko-reżyserski. Trzeci to "Gran Torino" i uzasadnienie podobne jak dwóch poprzednich. Uwielbiam też "Skazanych na Shawshank", "Nietykalnych", "Miedzy słowami", "Leona Zawodowca", "Jabłka Adama".......i jeszcze kilka albo kilkanaście innych perełek kinematografii. Ulubieni aktorzy to Anthony Hopkins, Bill Murray, Tom Hanks i oczywiście "Brudny Harry" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 @Zośka- wszystkie wymienione przez Ciebie tytuły są w moim top 50. Uwielbiam Mikkelsena, więc siłą rzeczy i "Jabłka Adama". Polecam Ci jeszcze, o ile oczywiście nie widziałaś film "Na rauszu". Mads w najwyższej formie O filmach i rolach Estwooda nawet nawet nie wspominam, bo to klasyka A propos "Między słowami"; odwieczne pytanie, co główni bohaterowie powiedzieli sobie na koniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 27 minut temu, Zośka napisał: fenomenalna gra aktorów. Gene Hackman Francuski Łącznik i przede wszystkim jako gen Sosabowski w O jeden most za daleko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 15 minut temu, Mnich Moderator napisał: @Zośka- A propos "Między słowami"; odwieczne pytanie, co główni bohaterowie powiedzieli sobie na koniec? No właśnie fajne jest to "niehollywoodzkie" zakończenie. Każdy może sobie dopowiedzieć. Ale dla mnie to niedopowiedzenia w kinie są taką wisienką na torcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 6 minut temu, barbie609 napisał: Gene Hackman Widziałam wszystkie filmy z jego udziałem. Genialny aktor. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 8 minut temu, barbie609 napisał: Gene Hackman Francuski Łącznik i przede wszystkim jako gen Sosabowski w O jeden most za daleko Najwybitniejszą kreację stworzył według mnie w filmie „Rozmowa”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 22 godziny temu, Jędrek napisał: O książkach temat już jest od dawna, panie kierowniku O filmach zresztą też A Twój ulubiony bohater filmowyto smerf maruda? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 35 minut temu, Mnich Moderator napisał: Uwielbiam Mikkelsena Ty też? @ZośkaZośkaZosia lubi, ja lubie, Ty lubisz. Normalnie fan club Mikkelsena Świetny aktor, po prostu świetny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi