jaaga76 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 1 godzinę temu, Zośka napisał: raczej nie "kupią" Ale "stary" kupi bilet, bo będzie chciał zobaczyć, jak "jego" bajkę zrobili.... i jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę... " 1 godzinę temu, Zośka napisał: dzieciaki Dla mojego dziecka Akademia Pana Kleksa była anachroniczną opowiastką, gdzie nic się nie kleiło... Teraz tylko fuknął na pytanie czy się wybiera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 9 godzin temu, Jędrek napisał: akcja zamyka się zwykle w około 150 stronach. to prawda , kolejnym takim mistrzem był Alistair Maclean 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 25 minutes ago, jaaga76 said: Dla mojego dziecka Akademia Pana Kleksa była anachroniczną opowiastką, gdzie nic się nie kleiło... O, to! To! Tyle pamiętam z książki właśnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 6 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 40 minut temu, Q'bot napisał: O, to! To! Tyle pamiętam z książki właśnie Zdecydowanie za mało piegów w dzieciństwie jadłeś 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 2 godziny temu, Mnich Moderator napisał: Umówmy się @Zośkatak: jak wyjdzie kiszka, do końca życia bedę Ci śpiewał: "Jesteś moją bajką" Oby lepiej niż ta panna 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 9 godzin temu, Jędrek napisał: Czytałem trochę na filmwebie i generalnie ludzie są zawiedzeni, choć wiele sobie po tym filmie obiecywali. Też sobie wiele obiecuję. Samego filmu nie widziałam jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 11 godzin temu, Jędrek napisał: Taki Chandler pisał dość rzadko jak na współczesne standardy (jedną na kilka lat, a nie kilka/kilkanaście rocznie), jego książki nie mają też po 600 stron, a zwykle połowę tego. Ale to się czyta i do tego się z przyjemnością wraca. Kiedyś zachęta do zakupu książki dla mnie była jej objętość. Im grubsza tym.lepsza bo więcej czytania. W ten sposób trafiłam na książkę,,To wiem na pewno ", a gdy jeszcze dodatkowo diczytalam, ze autor, Wally Lamb, pisał ją 7 lat to nie mogłam się jej doczekać. Książka rewelacyjna. Wiele lat potem hbo nakręciło mini serial na jej podstawię z Markiem Ruffalo i podchodziłam do niego jak do jeża, bo jednocześnie chciałam zobaczyć i obawiałam się, żeby mi zepsuli filmem książki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 6 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 58 minut temu, Zośka napisał: Oby lepiej niż ta panna @Zośka- jakieś tam talenty mam, ale wokalne umiejętności z pewnością nie zaliczają się do nich. Jestem z tego sortu ludzi, którym słoń na ucho nadepnął 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 14 minutes ago, Mnich Moderator said: @Zośka- jakieś tam talenty mam, ale wokalne umiejętności z pewnością nie zaliczają się do nich. Jestem z tego sortu ludzi, którym słoń na ucho nadepnął Na ucho to mógł, pytanie czy nie nie krtań 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 1 godzinę temu, wjesna napisał: chciałam zobaczyć i obawiałam się, żeby mi zepsuli filmem książki I zepsuli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 2 godziny temu, Zośka napisał: I zepsuli ? Wyszło bardzo dobrze. Serial 8 odcinków i naprawdę mi się podobał, tak to sobie wyobrazalam czytając książkę. Jedyne czego mi zabrakło to stwierdzenia, że kundle to dobre psy, a to bylo to, co bohater wiedzial na pewno. I jeszcze nie podobało mi sie, że zmienili koniec. Przez wszystkie odcinki wiernie trzymali się książki i na koniec nie wytrzymali i zrobili po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 7 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2023 Napoleona jeszcze nie widziałam ale nadrobiłam inne zaległości i obejrzalam "Czas krwawego księżyca "De Niro, di Caprio, Scorsese- spodziewałam się świetnego kina. Nie wiem, może ja się nie znam ale to średni film. Nie porwał, nie zainteresował, nie wzbudzał emocji. Obejrzałam i tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 Mikołaj przyniósł , poczytam , może będzie jakiś fajny patent 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 dla wielbicieli Geralta , ciekawie zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 15 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 @Zakochana w górach @Artur S Już 20 grudnia świąteczna niespodzianka od Netflixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 17 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Jestem po dwóch odcinkach Netflixowego serialu "1670". Dla mnie petarda. Doskonała satyra na nasze polskie przywary. Połączenie humoru Monty Pythona i filmów Barei. Humor ciężki, inteligetny, specyficzny, czasem przaśny. Świetna gra aktorska, genialne dialogi. Ja to kupuję, choć nie jest to film dla każdego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 17 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Walim , Głuszyca , Wałbrzych , Ahnenerbe jestem w połowie ,nawet fajne , zwłaszcza jak się trochę zna okolicę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 18 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Włączyłem wczoraj popołudniu i skończyłem dziś w nocy. "Lekomania", bo o tym tytule Disneya mowa, to serial opowiadający o kryzysie opioidowym w USA. Jest tak prawdziwy i sugestywny, że momentami dosłownie boli. Głównym bohaterem filmu jest OxyContin, środek do uśmierzania bólu, reklamowany jako cudowny lek, który w szczycie epidemii opiatów zabijał dziennie ponad 100 osób. Obraz oparty jest na faktach i ogląda się go, jak rasowy thriller. Ostrzegam: ten film uzależnia od pierwszego odcinka. A Michael Keaton - w roli poczciwego doktora - który dał się uwieść koncernowi produkującemu narkotyk pod płaszczykiem leku - genialny. Bardzo, ale to bardzo polecam. Mocne 8/10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 20 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Cieszysz się @Zośka, co? https://kultura.gazeta.pl/kultura/7,114438,30520172,znachor-w-telewizji-w-czasie-bozego-narodzenia-bedzie-az.html#s=BoxOpImg10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 20 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 11 minut temu, Mnich Moderator napisał: Cieszysz się @Zośka, co? pewnie nie tylko @Zośkabo przecież : 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 25 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2023 dostałem pod choinkę , zacząłem i na razie czyta się fajnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 26 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 17 godzin temu, barbie609 napisał: dostałem pod choinkę Bo to mega ciekawa postać... cynik jak jak Himalaje, ale i nieprzeciętnie inteligentny człowiek był. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 27 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2023 Pamiętacie film Alive z 1993 roku? Tak, niestety tak... jest nowa wersji od stycznia wiadomo gdzie... Tylko po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 11 godzin temu, jaaga76 napisał: Alive z 1993 roku? oczywiście , kto robi sequel , tylko nie mów że Netflix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 21 minut temu, barbie609 napisał: Netflix. Niestety tak... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi