Jump to content

Recommended Posts

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Szarlotki (wybrane) z ostatniego wyjazdu ???

A to parena buchta ze schroniska Zbójnicka Chata ze staroleśnej.... Przepyszne i duże.... Bomba kaloryczna na dalsze kilometry ??? no i oczywiście kofola?

Z Chaty pri zelenom plese

Posted Images

48 minut temu, Justynabe napisał:

Co do jedzenia polecam Marzannę pod Nosalem. Prowadzi ja specyficzny Pan Rysiek, menu jest rodem z kabaretu, ale żarcie domowe pyszne i w przystępnych cenach. Trzeba się nastawić na kolejkę i charakterna obsługę... ale warto ! 

Ja korzystam z Baru Mlecznego na górnych Krupówkach, na przeciwko Watry. Busik zatrzymuje się pod samym barem. Domowo, szybko, korzystnie. Co najważniejsze- świeżo.

• Like ! 2
11 godzin temu, patrykbala.89 napisał:

Zawsze chętnie wracam do Siuchajska na Krzeptówkach. Szczególnie polecam Koryto (filet, kiełbaski, ziemniaki, boczek, żeberka.....) . Pozycja obowiązkowa. Atmosfera w lokalu istnie zakopiańska, nawet nazwy i użyty język w menu poprawia samopoczucie.

Potwierdzam. Atmosfera jest tak dobra, że czasem "ciężko" stamtąd wyjść ;)

Pewnie wyjdę na freeka (też mi nowość..:) ) ale podczas jednego z tygodniowych wyjazdów postawiłem sobie za głupi cel próbować codziennie placków po zbójnicku w innym miejscu. Subiektywny ranking (TOP 5):

1. Karcma po Zbóju (tak, niestety Krupówy),

2. Gospoda pod Niebem (wschodnia część Gubałówki),

3. Karczma Honielnik (zach. Gubałówki/ Szymoszkowa),

4. ex aequo: Zbójnickie jadło i Karczma Kolorowa (powrót na Krupy...)

<okejka> (jakkolwiek się ją wstawia).

• Like ! 1

Od ponad pięciu lat z polecenia rodziny odwiedzamy za każdym razem Bąkowo Zohylina Niźnio przy ulicy Piłsudskiego 6 (100m od Krupówek obok domu rodzinnego Karpiel-Bułecka). Bardzo smaczne jedzenie, miła obsługa i świetna góralska atmosfera. 

• Like ! 2
  • Thanks 1

Harnasiowa Chata, Krupówki 83 - stołowaliśmy się prawie cały wyjazd zaliczony w czerwcu tego roku dość sporą grupą, średnio jadaliśmy w  8 osób, jednego dnia było nas ponad 10 osób, nigdy problemu z miejscem, obsługa mega miła i pomocna a jedzonko pycha w cenowo też przystępnie. Szczerze polecam. wybieram się w połowie września z siostrą na babski wypad i na pewno ją tam zabiorę ;);)

Karcma po Zbóju - super driny, zarówno z nazwy, smaku jak i cenowo, przesiadywaliśmy tam wieczorami, szkoda że zamykali tak szybko ???

Edited by Kaśka
9 godzin temu, ImWyżejTymLepiej napisał:

A ja powiem że Regionalny Bar Mleczny przy Zamoyskiego w Zakopanem. Jeśli chodzi o coś bardziej ekskluzywnego to Karcma Po Zbóju na grani Krupówek ?

Jeśli chodzi o Tatry to pomidorówka w Schronisku w D5SP. Jadłem z ponad rok temu ale dalej czuję ten smak ? 

To też moje ulubione miejsca ?

• Like ! 1
19 godzin temu, MateuszS napisał:

Od ponad pięciu lat z polecenia rodziny odwiedzamy za każdym razem Bąkowo Zohylina Niźnio przy ulicy Piłsudskiego 6 (100m od Krupówek obok domu rodzinnego Karpiel-Bułecka). Bardzo smaczne jedzenie, miła obsługa i świetna góralska atmosfera. 

Jest też druga Zohylina- Wyżnio. Też na Piłsudskiego, tylko wyżej(blisko siedziby TOPR)- ta jest jakby w środku lasu, co dodatkowo tworzy fajny klimat. Czasem ciężko o wolny stolik.

• Like ! 1
Dnia 19.08.2019 o 22:15, krzysiek napisał:

Kiedyś jadałem w budynku Sądu w Zakopanem. Dawno nie byłem...nadal w porządku czy się popsuło?

Dzięki za przypomnienie. Pierwszy raz jadłem tam chyba w 1995 roku. Poleciła mi to miejsce starsza Pani u której mieszkaliśmy z Tatą. Później byłem tam może ze dwa razy. Muszę odwiedzić następnym razem. 

Ja może z daniem innej beczki - ostatnio schodząc ze szlaku już w kierunku dworca naszła mnie straszna ochota na pizzę, a wiadomo, że jak człowieka na coś najdzie to nie odpuści. Zaszedłem do La Playa Beach Bar & ChillOut Lounge na ul. T. Chałubińskiego i... dawno nie jadłem tak smacznej pizzy! Zapewne duży wpływ na walory smakowe miało zmęczenie, głód i parcie na włoskie danie, ale na pewno tam wrócę i sprawdzę ?

• Thanks 1

Polecam w Zakopanem:

Na obiad:

-Adamo, lasagne i borowikowa miażdżą system, reszta ujdzie. http://www.restauracjaadamo.pl/

- Ostatnie odkrycie to, wyborne naleśniki w https://nalesniki-zakopane.business.site/?utm_source=gmb&utm_medium=referral

- Jak chcecie tanio i dobrze to "U Słonia" na Zamoyskiego na przeciwko kościoła. Jedyny minus to kolejki, podobnie jak U Ryśka na Balzera

Na piwo:

-Tylko Watra, ważone na miejscu, nie ma sobie równych nie tylko w Zakopanem.

Na lody:

Żarneccy na Krupówkach. Chyba jedyne lody których można zjeść extremalne ilości i nie wysadza brzucha?  http://www.zarneccy.pl/

Poza Zakopanem, polecam w Kirach:

Zajazd Józef, duże porcje smaczne(18zł. dwudaniowe danie dnia) http://zajazdjozef.pl/

Druga trochę droższa miejscówka to- Restauracja w ośrodku http://www.marymont-sggw.pl/ Pysznie, wykwintnie 30 zł danie dnia(napój, zupa, drugie danie i deser)

Edited by rojekk

Od siebie dodam Czarci Jar na ulicy Małe Żywczańskie. Pyszny rosół z baraniny i pierogi z bryndzą. Do tego świetna obsługa (lepszej w Zakopanem nie spotkałem), a na tyłach jest ogródek, bezpośrednio przy którym płynie Biały Potok. Warto wycieczkę w Tatry Zachodnie zaplanować tak, żeby do miasta zejść Doliną Białego i wpaść do Jaru na obiad ?

• Like ! 1