barbie609 moder Opublikowano 15 Maja Udostępnij Opublikowano 15 Maja Dnia 4.05.2024 o 23:16, jaaga76 napisał: Przeczytałam obie części i to chyba na tyle Przeczytałem i G też przeczytała fajne , w porównaniu do Mroza mistrzostwo świata. Czy do nich wrócę?Może kiedyś.Na razie czekam na premierę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 15 Maja Udostępnij Opublikowano 15 Maja 13 godzin temu, barbie609 moder napisał: w porównaniu do Mroza mistrzostwo świata. Ktoś tu czyta Mroza jeszcze tak w ogóle? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 15 Maja Udostępnij Opublikowano 15 Maja A to ktoś czytał? Fajny artykuł, tak notabene: https://www.onet.pl/kultura/proszynski-i-s-ka/zabawna-ksiazka-o-kulisach-pracy-goralki-w-radiu-zet-w-zakopanym/0xyl72p,30bc1058 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 15 Maja Udostępnij Opublikowano 15 Maja @Mnich Admin chyba kupię bo wydaje się ciekawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 20 Maja Udostępnij Opublikowano 20 Maja Nowy numer. Wydawca TPN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 30 Maja Udostępnij Opublikowano 30 Maja Dnia 15.05.2024 o 16:31, Mnich Admin napisał: Ktoś tu czyta Mroza jeszcze tak w ogóle? A po co? Toż to grafomania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 30 Maja Udostępnij Opublikowano 30 Maja (edytowane) Kolejny "staroć" do kolekcji: Bardzo interesujące wspomnienia, pełne różnych, nie tylko górskich, smaczków - można się pośmiać, można i wzruszyć. Edytowane 30 Maja przez Jędrek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca Dojechałyśmy w Bieszczady i znalazłyśmy biblioteczkę perełek do czytania... Na pierwszy ogień książka o historii GOPRu..., ciągle bardzo niedocenianego i w cieniu Tatrzańskich Braci. Chyba nie ma tu aspektu, który by został pominięty.Jest historia, jest opowieść o ludziach, jest o sprzęcie, o trudnych okolicznościach i ludzkiej niefrasobliwości... Ciekawą treść uzupełniaj zdjęcia. I tylko mam takie wrażenie, że już coś takiego czytałam... ale książka o GOPR została wydana w 2011 r. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 1 minutę temu, jaaga76 napisał: Dojechałyśmy w Bieszczady i znalazłyśmy biblioteczkę perełek do czytania... Na pierwszy ogień książka o historii GOPRu..., ciągle bardzo niedocenianego i w cieniu Tatrzańskich Braci. Chyba nie ma tu aspektu, który by został pominięty.Jest historia, jest opowieść o ludziach, jest o sprzęcie, o trudnych okolicznościach i ludzkiej niefrasobliwości... Ciekawą treść uzupełniaj zdjęcia. I tylko mam takie wrażenie, że już coś takiego czytałam... ale książka o GOPR została wydana w 2011 r. A gdzie to taka biblioteka na Was czekała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca (edytowane) 8 minut temu, wjesna napisał: A gdzie to taka biblioteka na Was czekała? Wetlina Bardzo polecamy!!! Edytowane 8 Lipca przez jaaga76 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca (edytowane) Obstawiałam Wetline ale inną miejscówkę. Widać tam więcej takich z biblioteką Gdzie idziecie jutro? Edytowane 8 Lipca przez wjesna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 1 minutę temu, wjesna napisał: miejscówkę A jaką? Z ciekawości pytam. Na dłużej była w Bieszczadach z dziesięć lat temu. Bardzo się zmieniło, zwłaszcza jeśli chodzi o infrastrukturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca Trochę już zapomniałem już jakie to było dobre, więc niedawno postanowiłem odświeżyć pamięć. I dalej jest dobre, nawet bardzo. No i sam tytuł genialny po prostu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2 minuty temu, wjesna napisał: idziecie jutro Chyba zaczniemy do Smerka i Połoniny Wetlińskiej. Czekamy na pogodę rano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca Przed chwilą, jaaga76 napisał: Chyba zaczniemy do Smerka i Połoniny Wetlińskiej. Czekamy na pogodę rano. Ach..zazdroszczę.Zatesknilam za Bieszczadami. Oby nie lało. Będziemy dmuchac w chmury 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 3 minuty temu, wjesna napisał: Ach..zazdroszczę.Zatesknilam za Bieszczadami. Oby nie lało. Będziemy dmuchac w chmury Rzuć wszystko i przyjedź w Bieszczady 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2 minuty temu, jaaga76 napisał: przyjedź w Bieszczady W sumie Bieszczady mogły być moimi pierwszymi górami, kupiliśmy nawet z ówczesną narzeczoną mapę, w kiosku ... nad morzem - była 2 połowa lat 80-tych ubiegłego wieku. Ale jakoś jednak nie pojechaliśmy. A pierwszymi moimi górami stały się Tatry, ponad 10 lat później. Może i na Bieszczady kiedyś przyjdzie czas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 19 minut temu, Jędrek napisał: narzeczoną Narzeczona przeminęła, a Bieszczady czekają.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 9 Lipca Udostępnij Opublikowano 9 Lipca (edytowane) 9 godzin temu, jaaga76 napisał: jaką? Z ciekawości pytam. Tam, gdzie ja spałam, właściciel był też ratownikiem GOPRu i dlatego pomyślałam, że to może nie przypadek, że akurat taka książkę tam czytałaś 9 godzin temu, jaaga76 napisał: Rzuć wszystko i przyjedź w Bieszczady Musiałabym tylko zabrać ze sobą inwentarz I Edytowane 9 Lipca przez wjesna 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 9 Lipca Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 9 godzin temu, Jędrek napisał: Może i na Bieszczady kiedyś przyjdzie czas. Nie wiem czy by Ci się spodobaly- te zielone poloniny, te ogromy lasów, ścieżki wydeptane w wysokich trawach, stare studnie , cmentarze z nagrobkami pisanymi cyrylicą, drzewa pochłaniające przeszłość, zapomniane budynki, relikty przeszłości, nieoświetlone drogi, ciemne noce, czas który nie pędzi...czy to się może podobać? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 9 Lipca Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 1 godzinę temu, wjesna napisał: inwentarz Bierzemy z dobrodziejstwem inwentarza.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 9 Lipca Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 1 godzinę temu, wjesna napisał: podobać W tym się można nieuleczalnie zakochać. Więc uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 9 Lipca Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 13 godzin temu, wjesna napisał: Nie wiem czy by Ci się spodobaly- te zielone poloniny, te ogromy lasów, ścieżki wydeptane w wysokich trawach, stare studnie , cmentarze z nagrobkami pisanymi cyrylicą, drzewa pochłaniające przeszłość, zapomniane budynki, relikty przeszłości, nieoświetlone drogi, ciemne noce, czas który nie pędzi...czy to się może podobać? No nie może W jakimś skeczu kabaretowym była taka mniej więcej scena (cytuję z pamięci) - żona pyta męża: - podoba ci się ta sąsiadka spod 15-ki? - zgrabna, blond włosy, niebieskie oczy, długie nogi, ładny biust ... czy to się może komuś podobać? - a ja? - a ty jesteś spod 7-ki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 9 Lipca Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 12 godzin temu, jaaga76 napisał: W tym się można nieuleczalnie zakochać. Więc uwaga Ja jestem monogamiczny, a raczej monotatrzański Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 9 Lipca Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 26 minut temu, Jędrek napisał: Ja jestem monogamiczny, a raczej monotatrzański Nie wiesz co tracisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi