Mateusz Z 3,004 Posted October 13, 2022 Share Posted October 13, 2022 5 minut temu, Q'bot napisał: Zabrakło piwa na zdjęciu ;] Było i piwo, ale jakoś niefotogeniczne 1 Quote Link to post Share on other sites
Artur S 1,445 Posted November 2, 2022 Share Posted November 2, 2022 (edited) @Mateusz Z.....chyba zapomniałeś o Wielkim Krywaniu ? Edited November 2, 2022 by Artur S 8 Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 3,004 Posted November 3, 2022 Share Posted November 3, 2022 11 godzin temu, Artur S napisał: Z.....chyba zapomniałeś o Wielkim Krywaniu ? Nie zapomniałem ? Nie mam odpowiedniego zdjęcia. Za to dodam wschodzące słońce z Tarnicy 7 Quote Link to post Share on other sites
Pele 260 Posted November 3, 2022 Share Posted November 3, 2022 Taki widoczek ze Skrzycznego. Piękny to był poranek. 000_4126 by Maciej Pawlik, on Flickr 000_4134 by Maciej Pawlik, on Flickr 000_4192-6 by Maciej Pawlik, on Flickr 5 Quote Link to post Share on other sites
Artur S 1,445 Posted November 3, 2022 Share Posted November 3, 2022 (edited) Niedzielny wschód słońca z Cupla . Edited November 3, 2022 by Artur S 9 Quote Link to post Share on other sites
Artur S 1,445 Posted November 4, 2022 Share Posted November 4, 2022 Dnia 13.10.2022 o 07:10, Mateusz Z napisał: Wielki Chocz i Wielki Rozsutec Mateusz - ciekawe skąd mam podobne ujęcie ??? 6 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,760 Posted November 6, 2022 Share Posted November 6, 2022 A ja tym razem mam timelapsea zamiast zdjęć ? 6 Quote Link to post Share on other sites
Artur S 1,445 Posted November 13, 2022 Share Posted November 13, 2022 Dziś na Mogielicy...... 9 1 1 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,965 Posted November 13, 2022 Share Posted November 13, 2022 Ten Twój wschód ma cos z magii, piękny jest. Chyba Stachura kiedyś pisał, że,,ranek to jest ranek. Stare to wszystko jak świat a nie znudziło się jeszcze nikomu " 2 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 2,259 Posted November 13, 2022 Share Posted November 13, 2022 3 minuty temu, wjesna napisał: Ten Twój wschód ma cos z magii, piękny jest. Chyba Stachura kiedyś pisał, że,,ranek to jest ranek. Stare to wszystko jak świat a nie znudziło się jeszcze nikomu " Jak ja uwielbiam Stachurę ❤️ A zdjęcia @Artur Srównie mocno! 2 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,760 Posted November 13, 2022 Share Posted November 13, 2022 Dzisiejszy Fschut na hołdach 5 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,965 Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 13 godzin temu, Mnich Moderator napisał: Jak ja uwielbiam Stachurę ❤️ A to żeś mnie zaskoczył. Proza, poezja czy wszystko co spod jego pióra wyszło? Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,965 Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 Panie @Mnich ModeratorMnichuModeratorze cosik się migasz od odpowiedzi. Bo pomyślę, że jedyne co lubisz ze Stachury to Siekierezadę w Cisnej ? 2 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 2,259 Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 2 godziny temu, wjesna napisał: Panie @Mnich ModeratorMnichuModeratorze cosik się migasz od odpowiedzi. Bo pomyślę, że jedyne co lubisz ze Stachury to Siekierezadę w Cisnej ? Ja się migam? Skądże. Dopiero pracę skończyłem. I już śpieszę z odpowiedzią. Moja miłość do twórczości Steda zaczęła się już w ogólniaku - w moim kręgu Siekierezada, czy Cała Jaskrowość były książkami wręcz kultowymi. Później, już na studiach, zachwyciłem się jego poezją. A że jestem z wykształcenia filologiem polskim, czasu na czytanie miałem sporo ? Tak, Stachura, podobnie jak Hłasko, Wojaczek, Bursa - to mój absolutny, literacki top. Stąd też pewnie moja słabość do Starego Dobrego Małżeństwa. Nie wiem, czy wiesz, ale na yt można znaleźć takie perełki, jak np. ta: https://www.youtube.com/watch?v=MYl6enYC8aA A teraz pozwól, że zakończę swój wpis moim ulubionym cytatem Steda: Człowiek człowiekowi wilkiem! Lecz ty się nie daj zwilczyć! 1 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,965 Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 2 godziny temu, Mnich Moderator napisał: Ja się migam? Skądże. Dopiero pracę skończyłem. I już śpieszę z odpowiedzią. Moja miłość do twórczości Steda zaczęła się już w ogólniaku - w moim kręgu Siekierezada, czy Cała Jaskrowość były książkami wręcz kultowymi. Później, już na studiach, zachwyciłem się jego poezją. A że jestem z wykształcenia filologiem polskim, czasu na czytanie miałem sporo ? Tak, Stachura, podobnie jak Hłasko, Wojaczek, Bursa - to mój absolutny, literacki top. Stąd też pewnie moja słabość do Starego Dobrego Małżeństwa. Nie wiem, czy wiesz, ale na yt można znaleźć takie perełki, jak np. ta: https://www.youtube.com/watch?v=MYl6enYC8aA A teraz pozwól, że zakończę swój wpis moim ulubionym cytatem Steda: Człowiek człowiekowi wilkiem! Lecz ty się nie daj zwilczyć! Czuję się z lekka zmieszana,wstrząśnieta jak bondowska wódka z martini. Zaskoczyłeś mnie odpowiedzią, chyba będę Ci od dziś mówić,,mistrzu" ? Tej wersji piosenki nie znałam, choc sama piosenke jak najbardziej. Gdybym poszła na strych to pewnie znalazłbym kasetę albo dwie sdm. Byli Kiedyś chętnie sluchani. Lubisz postacie niepokorne ? Stachurę lubię, Wojaczka wybiórczo, bo bywał trudny, ale i piękny bo niewiele jest autorów czegoś tak pięknego jak ,,Prośba ". Natomiast Hłasko- czapki z głów. 1 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 2,259 Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 11 minut temu, wjesna napisał: Czuję się z lekka zmieszana,wstrząśnieta jak bondowska wódka z martini. Zaskoczyłeś mnie odpowiedzią, chyba będę Ci od dziś mówić,,mistrzu" ? Tej wersji piosenki nie znałam, choc sama piosenke jak najbardziej. Gdybym poszła na strych to pewnie znalazłbym kasetę albo dwie sdm. Byli Kiedyś chętnie sluchani. Lubisz postacie niepokorne ? Stachurę lubię, Wojaczka wybiórczo, bo bywał trudny, ale i piękny bo niewiele jest autorów czegoś tak pięknego jak ,,Prośba ". Natomiast Hłasko- czapki z głów. Jedna, drobna uwaga. Ten śpiewający z linku Pan to sam Mistrz Sted. I jego możemy tak tytułować. Bo ja tu tylko sprzątam. Od czasu do czasu poczytam coś mądrego, obejrzę coś wartościowego, posłucham czegoś wzruszającego. A jak mam dosyć wielkomiejskiego zgiełku pakuje plecak i ruszam tam, gdzie wyżej ? 1 Quote Link to post Share on other sites
OTTO 30 Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 Ja również w latach 90 z chęcią, w ręcz w kółko słuchałem SDM. Moja kuzynka coś mi wspominała ze jej znajoma z nim teraz coś tworzy. Ale mówiła mi to gdy wchodziliśmy na Rysy i średnio ją słuchałem ?. P. S. Mam gdzieś nawet ich płytę CD 1 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,760 Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 1 hour ago, OTTO said: SDM Skrótowiec brzmi jak nazwa jakiegoś przedsiębiorstwa komunikacji miejskiej ? 4 Quote Link to post Share on other sites
OTTO 30 Posted November 15, 2022 Share Posted November 15, 2022 7 godzin temu, Q'bot napisał: Skrótowiec brzmi jak nazwa jakiegoś przedsiębiorstwa komunikacji miejskiej ? Stare dobre małżeństwo ? Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,965 Posted November 15, 2022 Share Posted November 15, 2022 11 godzin temu, Mnich Moderator napisał: Jedna, drobna uwaga. Ten śpiewający z linku Pan to sam Mistrz Sted. I jego możemy tak tytułować. Myślę, że lepiej że się skupił na pisaniu ? 8 godzin temu, Q'bot napisał: Skrótowiec brzmi jak nazwa jakiegoś przedsiębiorstwa komunikacji miejskiej ? Dla naszego pokolenia brzmi tak, że każdy wie o co chodzi. 10 godzin temu, OTTO napisał: Ja również w latach 90 z chęcią, w ręcz w kółko słuchałem SDM Fajne to byly czasy. To znaczy czasy jak czasy, same w sobie niezwykle nie były ale ta młodość.... Jak to śpiewał Gawliński,,muzyka była dla nas wszystkich jak bóg, było szaleństwo dusz.." 1 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,401 Posted November 15, 2022 Share Posted November 15, 2022 18 godzin temu, wjesna napisał: ? Natomiast Hłasko- czapki z głów. Ja też często do niego wracam i ciągle nie mam dość? 2 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,965 Posted November 16, 2022 Share Posted November 16, 2022 Dnia 15.11.2022 o 14:37, Zośka napisał: Ja też często do niego wracam i ciągle nie mam dość? Jego pisanie się nie starzeje, zauważyłaś? Czasem trudno czytać stare książki, bo tam już nie używane teraz słowa, czasem trzeba się trochę z tym językiem pomęczyć, a przez jego opowiadania się płynie. 1 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,401 Posted November 17, 2022 Share Posted November 17, 2022 @wjesna masz rację. Moim córkom też się podoba a jak się podoba młodym to znaczy że się nie starzeje. 1 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,965 Posted November 17, 2022 Share Posted November 17, 2022 3 godziny temu, Zośka napisał: @wjesna masz rację. Moim córkom też się podoba a jak się podoba młodym to znaczy że się nie starzeje. Mają dobry gust. Po mamie:) 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,760 Posted January 29 Share Posted January 29 Taki był fshut dziś, kto zgadnie gdzie? ;> 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts