tatromaniak Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Ciekawa sugestia Anika. Myślisz że pytania tam zawarte mogłyby dotyczyć czegoś innego niż transportu? Zastanawiam się jakie sprawy jeszcze mogłyby się tam "łapać"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agata Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 (edytowane) Dnia 19.08.2019 o 21:28, tatromaniak napisał: Przemyślimy sprawę Agata Dodatkową funkcją przy wydarzeniach jest Kalendarz (zerknij na górze strony). Gdyby był chętnie używany, mogłoby się to nawet fajnie sprawdzić. Jutro będziemy próbować wydzielać tematy. No to jako pierwsza uaktywnilam Kalendarz - wydarzenia na wrzesień. Fajnie jakby pojawiały sie tam wpisy o tym co sie dziej w Zako i/lub okolicy na ktore mozna wyjsc po powrocie z gór lub przy niepogodzie. Byłoby jedno miejsce. Edytowane 24 Sierpnia 2019 przez Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Wydaje mi się, albo zniknęła zakładka "galeria"? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatromaniak Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 @Mateusz Z tak, przy migracji na inny serwer i konieczności wykupienia licencji na forum u jego twórców na chwilę obecną zrezygnowaliśmy z Galerii, gdyż generowała ona dodatkowe koszty, a nie jest w naszej ocenie niezbędnym elementem tego forum. Własne, pamiątkowe zdjęcia z wycieczek publikować można w sekcji Blogi lub odpowiednich wątkach w dziale Szlaki lub Tatry Słowackie. Natomiast do zamieszczania "perełek", najlepszych zdjęć służy dział Fotografia Dziękujemy za zrozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anika Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Dnia 24.08.2019 o 20:31, tatromaniak napisał: Ciekawa sugestia Anika. Myślisz że pytania tam zawarte mogłyby dotyczyć czegoś innego niż transportu? Zastanawiam się jakie sprawy jeszcze mogłyby się tam "łapać"... Albo możnaby to połączyć z "Nocleg i gastronomia"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ann Opublikowano 9 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 A może stworzyć gdzieś z boku strony taki mini czat? Czasami chce się na coś ponarzekać/czymś na szybko podzielić albo skonsultować a szkoda zaśmiecać forum? Taka tylko luźna propozycja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anula Opublikowano 10 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 20 godzin temu, Ann napisał: A może stworzyć gdzieś z boku strony taki mini czat? Czasami chce się na coś ponarzekać/czymś na szybko podzielić albo skonsultować a szkoda zaśmiecać forum? Taka tylko luźna propozycja Dokładnie o tym samym myślałam pare dni temu. Taki chat na luźne rozmowy. Jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 10 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 A ja bym chciała osobny dział pt. Tatry zimą. Z czatem fajny pomysł! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ann Opublikowano 10 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 7 minut temu, Fibi napisał: A ja bym chciała osobny dział pt. Tatry zimą. Z czatem fajny pomysł! Albo żeby ogólnie podzielić wędrówki/szlaki latem i zimą, bo nawet najzwyklejsza góra jak np. Wołowiec inaczej wygląda i inaczej się wchodzi w porze letniej i zimowej. Chyba, że to byłoby dublowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 10 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 16 minut temu, Ann napisał: Albo żeby ogólnie podzielić wędrówki/szlaki latem i zimą, bo nawet najzwyklejsza góra jak np. Wołowiec inaczej wygląda i inaczej się wchodzi w porze letniej i zimowej. Chyba, że to byłoby dublowanie Bardziej chodziło mi o to, że np. nasuwają mi się różne pytania związane z zimą a teraz nie bardzo wiem gdzie je zadać i zamiast skakać po piętnastu wątkach moglibyśmy takie informacje gromadzić w jednym miejscu. Tak by było bardziej czytelnie. No i rzeczywiście można by tam było wrzucać relacje z zimowych wędrówek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ann Opublikowano 10 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Popieram! Czekamy na decyzję moderatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukaszekkk Opublikowano 2 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 Może dział dla biegaczy i kolarzy? Fajnie będzie poczytać o mniej lub bardziej wymagających trasach biegowych czy wycieczkach na dwóch kołach z widokami na Tatry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rupicapra rupicapra Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 (edytowane) Mała propozycja, żeby nie było dublowania tematów w dwóch kategoriach: Obecnie są dwa działy: Wasze wycieczki Coverage of trips, arranging joint trips or journeys Let's go together Propozycja: Usunąć z podtytułu "Wasze wycieczki": "arranging joint trips or journeys". Tak, żeby "Wasze wycieczki" było tylko do opisywania naszych wycieczek ("Coverage of trips), a "Let's go together" do umawiania sią na wspólne wyjazdy ("arranging joint trips or journeys"). Bo w tej chwili teoretycznie umawiać się można w dwóch działach. W ogóle forum to świetna sprawa, nie tam ten fejsbukowy śmietnik wszystkiego i niczego. Edytowane 8 Października 2019 przez Rupicapra rupicapra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lavinka Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Również popieram pomysł z mini-czatem. Czasem fajnie pogawędzić o wszystkim i o niczym 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 (edytowane) Cytat Stworzenie forum dla Tatromaniaków to decyzja, do której dojrzewałem dłuuugo Rok temu, przy uruchamianiu nowej wersji portalu zostało ono wyparte przez formułę Społeczności, jednak nie do końca zdała ona egzamin. Należało więc podjąć męską decyzję i wreszcie zrobić forum z prawdziwego zdarzenia. Bardzo słusznie. Facebook nie nadaje się do dyskusji i generalnie zniechęca do pisania czegokolwiek, skoro potem szybko to znika w gąszczu kolejnych postów i niczego nie można znaleźć. Na forach internetowych przesiaduję od 15 lat, w tym czasie wiele z nich padło, głównie za sprawą rosnącej popularności portali społecznościowych. Jak dla mnie pozostaje to jednak najlepsza opcja dla internetowej dyskusji jaką kiedykolwiek wymyślono. Oby się utrzymało jak najdłużej. Ale mini-czatu nie popieram - moje doświadczenie wskazuje, że przyczynia się on bardzo skutecznie do ograniczenia aktywności na forum i jego wykończenia. Znam co najmniej kilka takich przypadków, gdzie czat niczego dobrego nie przyniósł. Wręcz przeciwnie. PS. Ten sam problem dotyczy przycisku "Lubię to" - ta zaraza rodem z facebooka nie ma prawa bytu na forach, również dlatego, że ogranicza aktywność użytkowników, którzy zamiast coś napisać, klikają tylko "lubię to". Edytowane 10 Grudnia 2019 przez Gieferg 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatromaniak Opublikowano 17 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Tymczasem liczba zarejestrowanych Forumowiczów przekroczyła 2000 - wielkie dzięki za Waszą aktywność 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 17 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 @tatromaniak, nie chcę być natrętna, ale na 1000 użytkowników prezent był 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatromaniak Opublikowano 18 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Dlatego na 10000 też będzie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 (edytowane) Zastanowiłbym się nad wyznaczeniem miejsca odpowiedniego na wklejanie fotek. W dziale o szlakach jak dla mnie nie powinno ich byc - wszyscy i tak wklejają w dziale "Nasze wycieczki" (i spoko tu akurat jest odpowiednie miejsce), a jest jeszcze osobny dział na fotki. Wchodzę do tematu w dziale szlaki, żeby coś poczytać/pogadać i kończy się na przewijaniu dziesiątek fotek - jak będę chciał oglądać fotki to je sobie wygoogluję. Rozumiem, że czasem ktoś spyta jak wygląda jakieś miejsce i w odpowiedzi można mu wkleić odpowiednią fotkę, ale robienie z każdego tematu na forum foto-galerii to przesada. Żeby chociaż wyświetlały się jako miniaturki, ale nie, foty na cały ekran. Edytowane 25 Stycznia 2020 przez Gieferg literówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatromaniak Opublikowano 16 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Drodzy Użytkownicy, wprowadzone zostały drobne korekty w Regulaminie Forum. Zapoznać się z nimi możecie TUTAJ, do czego gorąco zachęcam Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Drodzy, Uprzejmie przypominam, że zgodnie z punktem 4 Regulaminu Forum "Zabrania się tworzenia więcej niż jednego konta z jednego adresu IP. W przypadku wykrycia korzystania z dwóch kont przypisanych do jednego adresu IP, Administracja zastrzega sobie prawo do usunięcia tychże i poinformowania o tym fakcie innych Użytkowników". W ostatnim czasie pojawiło się kilka nowych kont założonych przez osobę piszącą z tego samego numeru IP. Informuję, że jest to sprzeczne z obowiązującym Regulaminem. Nie będę na razie wskazywał konkretnych nicków, niemniej świadome łamanie Regulaminu nie będzie tolerowane. Pozdrawiam serdecznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 6 godzin temu, Luk_ napisał: już nie można grać samemu ze sobą n można, tylko za każdym razem musisz logować się z innego IP 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Starzy bywalcy forum pewnie się domyślają, kim jest ten "ktoś". @Karol Kliński - masz rację. Pewnych zachowań nigdy nie będę w stanie pojąć. Z forum jest trochę, jak z domem, to jego właściciel (czytaj @tatromaniak) decyduje, kogo zaprosić do środka, a kogo grzecznie z niego wyprosić, zwłaszcza, jeśli zachowanie tego "kogoś" permanentnie urąga elementarnym zasadom pożycia społecznego. Tak, czy siak, nie ma się już nad czym rozwodzić. Forum odżyło, coraz więcej osób się udziela, co nas bardzo cieszy. A zmienianie numerów IP na niewiele się zda. Są pewne stałe, których najnormalniej w świecie zmienić się nie da. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 13 godzin temu, Mnich Moderator napisał: Forum odżyło, coraz więcej osób się udziela, co nas bardzo cieszy. Odżyło ale zostało zdominowane przez ostatnią literę, skojarzenia i inne pitolenie po klawiaturze. Kiedy się rejestrowałem to dominowały relacje i piękne zdjęcia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kacha Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Sezon letni się rozpoczyna, myślę że część osób - w tym również ja - jeździ tylko wtedy w góry. Będą i relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi