Skocz do zawartości

Babia Góra

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

36 minut temu, Q'bot napisał(a):

Spójrz na to z perspektywy zamkniętych tras od 30 pażdziernika na Słowacji - idziesz się wspinać - możesz legalnie, idziesz pozwiedzać - wyskakuj z 400 Euro, jeśli Cię nakryją. 

Od lat mnie to śmieszy. Nie wkurza, bo zimą i tak nie chodzę, ale śmieszy. 

Kiedyś zresztą otwierali dopiero na koniec czerwca, teraz łaskawcy robią to nieco wcześniej. 🙃

4 godziny temu, barbie609 moder napisał(a):

Ja wiem że dla Polaków przepisy są po to aby je łamać  ,ale ja mam nieco inne podejście.

Tworzenie przepisów to takie tworzenie nowych wyzwań ^^

Jeszcze bym zrozumiał, gdyby powstawały one w drodze referendum, ale jakoś z demokracją to ustawodwstwu nie po drodze... 

• Lubię to ! 1

8 godzin temu, barbie609 moder napisał(a):

możemy prosić o jakieś fotki z podejścia?  Może delikatny opis.

Będą zdjęcia ze szczytu jak się z nimi uporam, na podejściu raczej się nie dało fotografować, bo byłem zajęty utrzymywaniem równowagi na zalodzonych kamieniach, dopiero od Pośredniej Polany był śnieg, jakieś 40-50 cm, na szczycie wywiane i lodzik.

Z rzeczy ważnych  - da się już zapłacić za parking w Valasce Dubovej a pomocą kodu QR , płatność kartą , 4 EUR za dzień

• Lubię to ! 1

W dniu 21.01.2025 o 21:12, barbie609 moder napisał(a):

Królowa była łaskawa , mimo braku szacunku  z Waszej strony /Bejbi i inne przezwiska/😉

Do gór zawsze podchodzę z szacunkiem i dystansem. Ona za "Bejbi" się nie obraża, za to okropna jest jak powie się na nią Teufelspitze. Fakt, była tym razem łaskawa i to bardzo. Wpuściła nas i pokazała to co najpiękniejsze. Widoczność była świetna, widoki na Sudety, Tatry jak na dłoni. 

• Lubię to ! 1

8 minut temu, Mateusz Z napisał(a):

Ona za "Bejbi" się nie obraża,

może tak może nie.😀 Ja tam wolę nie ryzykować.

9 minut temu, Mateusz Z napisał(a):

jak powie się na nią Teufelspitze.

niemieckości nie lubi? schroniska Beskidenverein  się pozbyła , chociaż nie wiem czy trochę go nie szkoda.

• 2 tygodnie później...