barbie609 moder Opublikowano 12 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 29 minut temu, wjesna napisał: Jakby się jakiś bąbelek przewrócił i przeorał kolankiem to niech się bombelek trzyma asfaltu.Mam wrażenie .że na drodze pienińskiej pokażą się nie rodziny a ,,ciasne gacie,, i to dopiero będzie nieszczęście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 12 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 2 godziny temu, barbie609 napisał: ,,ciasne gacie,, A co to takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 12 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 2 minuty temu, Zośka napisał: A co to takiego jest to gatunek pedalarza o wybitnie sportowym wizerunku,przynajmniej w jego własnym mniemaniu.Tak naprawdę to najbardziej wkurzający gatunek żyjący w przekonaniu o własnej zajebistości i czerpiący głęboką satysfakcję z utrudniania życia wszystkim dookoła/pieszym, kierowcom/. Co ciekawe ucisk powodowany przez owe ,,ciasne gacie ,, w obrębie miednicy skutkuje zaburzeniami pracy mózgu co objawia się lekceważeniem przepisów a czasami wręcz samobójczymi zachowaniami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 12 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 1 godzinę temu, barbie609 napisał: to najbardziej wkurzający gatunek żyjący w przekonaniu o własnej zajebistości Gatunek pokrewny (ale nie kulturowo a raczej intelektualnie) to "luźne gacie" charakteryzujący się tym że mózgu używa wyłącznie w celu wymyślania coraz to nowych epitetów-neologizmów opisujących jego aktualny stan umysłu po spożyciu różnych substancji psychoaktywnych. A wizualnie wyglądający jakby w o trzy rozmiary za dużych, spuszczonych do połowy pośladków gaciach nosił pampersa i to nie zmienianego od co najmniej kilku dni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 12 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 4 godziny temu, barbie609 napisał: jest to gatunek pedalarza o wybitnie sportowym wizerunku,przynajmniej w jego własnym mniemaniu.Tak naprawdę to najbardziej wkurzający gatunek żyjący w przekonaniu o własnej zajebistości i czerpiący głęboką satysfakcję z utrudniania życia wszystkim dookoła/pieszym, kierowcom/. Co ciekawe ucisk powodowany przez owe ,,ciasne gacie ,, w obrębie miednicy skutkuje zaburzeniami pracy mózgu co objawia się lekceważeniem przepisów a czasami wręcz samobójczymi zachowaniami. W moim kręgu znajomych, gdzie też nie brakuje ludzi dużo jeżdżących na rowerze, na takich ścigantów mawia się "tur de fransy". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 12 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 10 godzin temu, barbie609 napisał: beton , asfalt, zacementowany żwir . Technologia godna takiego miejsca jak Przełom.Po prostu super. Zdecydowanie brakuje jeszcze oczojebnych żółtych barierek po obu stronach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 11 godzin temu, Zośka napisał: spuszczonych do połowy pośladków te zachowania pochodzą z subkultur więziennych w USA i mają charakter propozycji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 16 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 (edytowane) https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/92783/Akcje_ratunkowe_w_Gorcach_i_Pieninach.html Edytowane 16 Lipca 2023 przez barbie609 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Dawno nie byłem w Pieninach już ze dwa miesiące więc najwyższa pora. Na parkingu pojawiłem się ok 7.40 było pusto. Znajomy powiedział ,że ludzie pojawiają się ok 11,także jakby ktoś chciał to radzę raniutko. W Homolu efekt @vatra i szum strumienia spotkałem tylko dwoje ,,naszych,, schodzili z noclegu na bazie pod Wysoką. Następnych ludzi spotkałem dopiero na niebieskim za Durbaszką. Kraina wiecznego błota oczywiście w pełnym rozkwicie ale po tych deszczach to nic dziwnego. Zachmurzenie pełne i mgła w pewnym momencie tak cytując Jaskra : Zapachniało powiewem jesieni Z wiatrem zimnym uleciał słów sens Tak być musi....... Wyszedłem na stoki Borsuczyn gdy słońce wygrało walkę i lato wróciło na grzbiecie było już cieplutko więc ciesząc się widokami i spokojem na szlaku dotarłem tam gdzie prowadzą wszystkie drogi , widoki były super nad Łomnicą kotłowania chmur Na Trzech Koronach już trochę człowieków pozdrowienia dla tych co na szlaku Poniżej schroniska zaczął się ruch do góry a i parking był już pełen. Oczywiście na skutek działalności drogowców na d969 kierunek na Nowy Targ całkiem zakorkowany , i nawet patrol oczywiście prewencji ,bo ruch drogowy jest ponad takie rzeczy ,był całkowicie bezradny. Na szczęście udało mi się skręcić z ronda w prawo i wrócić do domu przez Ochotnicę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Piękna ta pajęczynka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelos Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Witam wszystkich,mam pytanie;czy wejście na Okraglice poza godzinami w grafiku jest możliwe czy jest jakaś bramka?Dawno mnie w Pieninach nie było ale dzieci już odchowane więc przypominamy sobie z żoną dawne szlaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 7 minut temu, pawelos napisał: wejście na Okraglice poza godzinami w grafiku nie rozumiem pytania , chodzi Ci o wejście na pomost na Trzech Koronach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelos Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Dokładnie,jak to wygląda.Bo wejście jest chyba płatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 3 minuty temu, pawelos napisał: wejście jest chyba płatne tak wejście na Trzy Korony i Sokolicę jest płatne jeśli kupisz wejście na jeden ze szczytów to drugi w tym dniu masz w cenie . O której pojawiają się pracownicy parku nie wiem , ale w czasie kiedy ich nie ma wejście nie jest fizycznie zamknięte. Z tym że pamiętać należy,że wędrować po Parku wolno godzinę przed świtem i godzinę po zmierzchu. Jeśli chcesz coś jeszcze pytaj i do zobaczenia na szlaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelos Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 O i o to mi chodziło czy nie będę musiał stać pod bramką i czekać na obsluge.Bo my lubimy z rana atakować jak jeszcze spokój na trasach.Podziekowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 1 minutę temu, pawelos napisał: jak jeszcze spokój na trasach. a to zapraszam w zimowe Pieniny , tak przed feriami i po feriach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Dnia 11.08.2023 o 17:27, barbie609 napisał: W Homolu efekt @vatra i szum strumienia @barbie609 dzięki że zabierasz mnie zawsze na swoje ciekawe traski Wyjaśnię może tylko, że ów efekt, który nieodłącznie towarzyszy naszym wędrówkom to nie są jakieś magiczne zaklęcia ani wyjątkowy fart tylko skutek wyboru bardzo dokładnie przemyślnych i przygotowanych tras. Ostatnio długi weekend spędziliśmy w Tatrach Slowackich na bardziej i mniej popularnych szlakach. W kilku miejscach spotkaliśmy nieco więcej ludzi ( przez jakąś godzinę na Polskim Grzebieniu) ale nigdzie nie natknęliśmy się na tłumy. Większość czasu wędrowaliśmy sami, czasem mijając pojedyńcze osoby. Wyjątkiem był szczyt Koprowego, który jest na tyle maly że nawet obecnosść kilku czy kilkanastu osób daje wrażenie że siedzisz w tłumie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 fajny filmik https://www.facebook.com/TatrzanskiParkNarodowy/videos/302185605817902/?locale=pl_PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 9 minut temu, Mnich Moderator napisał: na Wysokiej. hmm nie chcę być upierdliwy ale to chyba nie Wysoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 3 godziny temu, barbie609 napisał: hmm nie chcę być upierdliwy ale to chyba nie Wysoka Upierdliwy nie jesteś, ale masz rację. To Sokolica 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/93535/Droga_Pieninska_ponownie_zamknieta_quotPowodem_jest_arogancja_i_nieprzyzwoite_zachowanie_wielu_turystowquot.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/93609/Sekcja_szczawnicka_GOPR_miala_pracowite_trzy_dni.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/93624/Szlak_w_Pieninach_zamkniety.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 6 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2023 W tym roku zauroczyłem się Pieninami W czerwcu z parkingu w Sromowcach Niżnych pojechałem rowerem do Niedzicy, objechałem Jezioro Czorsztyńskie i z Czorsztyna z powrotem na parking. Pogoda dopisała Pod koniec lipca wybrałem się na Trzy Korony, tym razem aura nie była zbyt łaskawa, lał deszcz, widoki średnie.. Obiecałem sobie, że wkrótce wrócę i zrobię jakąś ładną trasę. Wczoraj udało się wykonać plan, Trzy Korony i Sokolica przy bezbłędnej pogodzie Mam nadzieję, że w tym roku uda się jeszcze chociaż jedna wycieczka w te rejony, na pewno będzie przyjemnie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 6 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2023 Jest klimat na tych fotkach, co tu dużo mówić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi