jaaga76 Opublikowano 26 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 43 minuty temu, barbie609 napisał: liczę że coś skrobniesz , tęskno mi za Izerami trochę Jasne! Póki co bacznie zerkamy przez kamerki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 26 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 (edytowane) @barbie609 Ty jak zwykle niezawodny i chociaż popatrzeć można bo deszcz i wiatr nie pozwalają się ruszyć z domu. Edytowane 26 Grudnia 2023 przez Zośka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 26 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 2 minuty temu, Zośka napisał: @barbie609 Ty jak zwykle niezawodny i chociaż popatrzeć można bo deszcz i wiatr nie pozwalają się ruszyć z domu. Od jutra prognozują kilkudniowe okienko. Wybierasz się gdzieś @Zośka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 26 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 39 minut temu, Mnich Moderator napisał: Wybierasz się gdzieś @Zośka? O tak !!! Do pracy. Niestety urlop wykorzystałam na rehabilitację i teraz muszę zasuwać do prawie pustej firmy i czekać czy może jakiś upierdliwy klient zamiast wypoczywać z rodziną (albo chociaż z psem) będzie dzwonił i wymyślał problemy z d......y żeby zepsuć mi koniec roku. Ufff ponarzekałam, już mi lepiej 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 26 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 2 minuty temu, Zośka napisał: O tak !!! Do pracy. Niestety urlop wykorzystałam na rehabilitację i teraz muszę zasuwać do prawie pustej firmy i czekać czy może jakiś upierdliwy klient zamiast wypoczywać z rodziną (albo chociaż z psem) będzie dzwonił i wymyślał problemy z d......y żeby zepsuć mi koniec roku. Ufff ponarzekałam, już mi lepiej A narzekaj do woli. Ja jutro rano podejmę decyzję, korci mnie Żywiecki w którym - dzięki m.in. Twoim rekomendacjom - zakochałem się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 26 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 32 minuty temu, Mnich Moderator napisał: zakochałem się. No tak, faktycznie wspominałeś żeś kochliwy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 26 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 14 minut temu, Zośka napisał: No tak, faktycznie wspominałeś żeś kochliwy Ale - jak widać po zmianie górskich destynacji - nie stały w uczuciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 26 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2023 52 minuty temu, Mnich Moderator napisał: niestały w uczuciach W górach to nic złego gorzej na nizinach 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/96107/Wawoz_Homole_najlepiej_oceniany_na_mapach_Google.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 1 Stycznia Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Zgodnie z planem w sylwestrowy wieczór ok 21 jak tylko @Werniksdojechał wyruszyliśmy w Pieniny . Pogoda w sumie niezła wolałbym -5 i bezchmurne niebo ale przynajmniej nie pada. Ok 22 dotarliśmy na parking w Jaworkach i wyruszyliśmy w stronę przełęczy Ciemno wszędzie głucho wszędzie w domu zastanawialiśmy się czy zabrać raczki , na szczęście zabraliśmy bo droga w dolinie to wspaniałe lodowisko pokryte błotem. do podejścia było w raczkach , pod górę już 0 śniegu i lodu za to błota pod dostatkiem. Mieliśmy dobry czas więc przycupnęliśmy przy bacówce na herbatkę i kanapkę. Było dość ciepło , widoczność dobra chwilami tylko trochę wiało. o północy się zaczęło nie potrafię zrobić ładnych zdjęć fajerwerków ale to co wyszło może da pewne pojęcie jaki widok żeśmy mieli oczywiście W TYM NOWYM ROKU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO I SAMYCH SZCZĘŚLIWYCH SZLAKÓW parę minut po północy zeszliśmy w dół bo Ignacy uparł się żeby wracać do K-owa . W drodze powrotnej ruch był nieco wzmożony bo imprezowicze powracali z nieszczęsnego Z-nego. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 1 Stycznia Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia @barbie609 co zaplanowane to wykonane! Lekko mnie przeraża ilość fajerwerków na fotach... Dobrego roku i do zobaczenia! ps. My uciekliśmy z miasta nad jezioro ze znajomymi. Imprezka z morsowaniem i ogniskiem. Pycha 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 1 Stycznia Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia @barbie609 szkoda że bez śniegu ale fajnie że nie padał deszcz i udało Wam się wejść. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 1 Stycznia Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia @barbie609oto sposób na sylwestra, stroje wieczorowe nieobowiazkowe I fajerwerki z takiej perspektywy bardzo ładne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 17 Stycznia Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia Proroctwo na dzisiaj umiarkowanie optymistyczne,nawet trochę słońca ma być , na dalsze dni coś bredzą o odwilży, więc trzeba ruszać zaznać słońca śniegu i szlaku. Idę sam więc kieruję się tam gdzie prowadzą wszystkie pienińskie drogi. Oczywiście trochę po mojemu poza szlakiem. W NT rano jakieś -15 ale w Jaworkach już tylko -6 . Na parkingu pusto znajomy parkingowy odśnieża . Wyruszam do Homola , na szlaku tylko dwoje turystów.Idą na Wysoką , byli już w lecie ale znają zimowe warunki na tej wredocie więc mają i raczki i kijki. Poza nami na szlaku pusto przed odbiciem na bazę skręcam na Połoninkę , jest ładnie ktoś już wczoraj lub przedwczoraj tędy szedł szlak jak widać jest trochę miękki i idzie się średnio ale jakoś wylazłem prognoza się sprawdza , jest ładnie, ale jest i silny wiatr. Tu na zboczach Borsuczyn zaczyna dokuczać . Jest pięknie i pusto. Na Durbaszce już duje konkretnie , muszę założyć softshele na ręce bo za chwilę mi paluchy odmrozi.Ale za to widoczek z Durbaszki jak zwykle zacny Koło ławki zrobiło się tak trochę zaciszniej więc łyk herbaty i dalej . Na zachodzie i na południu widać oznaki zmiany pogody. Dawno na Wysokim nie byłem więc uparcie w tym wietrze idę , chociaż myśl o skręcie w prawo i zejściu pod schronisko cały czas mi towarzyszy Na podejściu na szczyt duje już jak na Królowej jakoś wyłażę , widoczki są nagrodą , chociaż pogoda się psuje coś tam udaje się sfocić trochę Tatr Mogielica i Stumorgowa całkiem ładnie widoczne no i oczywiście na zbliżeniu wygląda,że platforma pusta chowam się po smrekiem zjadam lekko zmrożoną kanapkę popijam herbatą i pora na dół , oczywiście pozdrowienia dla tych co na szlaku pogoda dalej się psuje i tak mnie żegnają Pieniny schodzę na dół , chwila rozmowy z parkingowym , warunki określam jako średnie , ja miałem frajdę ,ale na rodzinny spacer po obiedzie to raczej nie miejsce i czas. Na szczęście tych kilka osób które spotkałem sprawiały wrażenie że wiedzą gdzie są i czego mogą się spodziewać. Cała pętelka to jak zwykle 4 godzinki. Aha jeśli ktoś teraz szuka górskiej kwatery to podobno w Jaworkach jest sporo wolnego i za rozsądną kasę.Zresztą to widać w Szczawnicy jest luźno. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 17 Stycznia Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) @barbie609 moderator i jak tu nie napisać "cudowne jest życie.... Emeryta"...? (nie wypominając nikomu wieku oczywiście). Mam sentyment do tej trasy To życie było wesołe... Edytowane 17 Stycznia przez jaaga76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 17 Stycznia Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 27 minut temu, barbie609 moderator napisał: Proroctwo na dzisiaj umiarkowanie optymistyczne,nawet trochę słońca ma być , na dalsze dni coś bredzą o odwilży, więc trzeba ruszać zaznać słońca śniegu i szlaku. Idę sam więc kieruję się tam gdzie prowadzą wszystkie pienińskie drogi. Oczywiście trochę po mojemu poza szlakiem. W NT rano jakieś -15 ale w Jaworkach już tylko -6 . Na parkingu pusto znajomy parkingowy odśnieża . Wyruszam do Homola , na szlaku tylko dwoje turystów.Idą na Wysoką , byli już w lecie ale znają zimowe warunki na tej wredocie więc mają i raczki i kijki. Poza nami na szlaku pusto przed odbiciem na bazę skręcam na Połoninkę , jest ładnie ktoś już wczoraj lub przedwczoraj tędy szedł szlak jak widać jest trochę miękki i idzie się średnio ale jakoś wylazłem prognoza się sprawdza , jest ładnie, ale jest i silny wiatr. Tu na zboczach Borsuczyn zaczyna dokuczać . Jest pięknie i pusto. Na Durbaszce już duje konkretnie , muszę założyć softshele na ręce bo za chwilę mi paluchy odmrozi.Ale za to widoczek z Durbaszki jak zwykle zacny Koło ławki zrobiło się tak trochę zaciszniej więc łyk herbaty i dalej . Na zachodzie i na południu widać oznaki zmiany pogody. Dawno na Wysokim nie byłem więc uparcie w tym wietrze idę , chociaż myśl o skręcie w prawo i zejściu pod schronisko cały czas mi towarzyszy Na podejściu na szczyt duje już jak na Królowej jakoś wyłażę , widoczki są nagrodą , chociaż pogoda się psuje coś tam udaje się sfocić trochę Tatr Mogielica i Stumorgowa całkiem ładnie widoczne no i oczywiście na zbliżeniu wygląda,że platforma pusta chowam się po smrekiem zjadam lekko zmrożoną kanapkę popijam herbatą i pora na dół , oczywiście pozdrowienia dla tych co na szlaku pogoda dalej się psuje i tak mnie żegnają Pieniny schodzę na dół , chwila rozmowy z parkingowym , warunki określam jako średnie , ja miałem frajdę ,ale na rodzinny spacer po obiedzie to raczej nie miejsce i czas. Na szczęście tych kilka osób które spotkałem sprawiały wrażenie że wiedzą gdzie są i czego mogą się spodziewać. Cała pętelka to jak zwykle 4 godzinki. Aha jeśli ktoś teraz szuka górskiej kwatery to podobno w Jaworkach jest sporo wolnego i za rozsądną kasę.Zresztą to widać w Szczawnicy jest luźno. Wysoki Od razu przypomina mi się nasza najlepsza integracja ever. Nasze długie i fajne rozmowy o nożach i Twojej służbie Ale widzimy się już niebawem, w marcu nawet dwa razy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 18 Stycznia Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 18 godzin temu, jaaga76 napisał: cudowne jest życie.... Emeryta" 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 20 Stycznia Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia Zima zimą, ale w tym roku nie zamierzam czekać na wysokie temperatury, żeby trochę pochodzić po górach Wolny weekend z dobrymi prognozami postanowiłem więc aktywnie wykorzystać. To może Pieniny? Jak na razie cały czas obracam się w znanych mi z zeszłorocznego wyjazdu okolicach Trzy Korony - Sokolica, ale wciąż mam na uwadze sugestie @barbie609 moderator co do innych kierunków, na wiosnę na pewno Tym razem ruszyłem z Krościenka, dość szybko dotarłem na Okrąglicę, 2-3 minuty i musiałem schodzić bo chętnych na dostanie się na taras widokowy było sporo...na Sokolicy z kolei dosłownie 3 osoby, super, pogoda też dopisała. Zaskakująco szybki powrót na parking w Krościenku, fajny sposób na spędzenie zimowej soboty, polecam Przy okazji obczajałem okoliczne drogi, trasa wzdłuż Dunajca z Krościenka do Zabrzeży wygląda super, oj, trzeba zaplanować jakąś wycieczkę rowerową 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 20 Stycznia Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 3 minuty temu, staroń napisał: i musiałem schodzić Z Trzech Koron na Sokolą Perć schodziłeś przez Zamek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 20 Stycznia Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 4 minuty temu, barbie609 moderator napisał: Z Trzech Koron na Sokolą Perć schodziłeś przez Zamek? Tak, super się tamtędy schodzi, wręcz biegnie Wejście z Przełęczy Szopka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 20 Stycznia Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 3 minuty temu, staroń napisał: Tak, super się tamtędy schodzi, na pewno ciekawiej niż żółtym, na Zamku dużo ludzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 20 Stycznia Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) 13 minut temu, barbie609 moderator napisał: na pewno ciekawiej niż żółtym, na Zamku dużo ludzi? Pusto, od Zamku do Sokolicy i dalej do Krościenka może z 15-20 osób minąłem. Tylko na Trzy Korony parę wycieczek kilkadziesiąt osób/ Edytowane 20 Stycznia przez staroń 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia https://24tp.pl/n/114309 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 30 Stycznia Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Pogoda jak drut , dziś bo jutro będzie już kicha ,tak przynajmniej mówią przepowiednie. Pozostanie w domu w taką pogodę grozi poważnymi zaburzeniami . A że ruszam sam to oczywiście tam gdzie czuję się bezpiecznie czyli Wysoka. Z NT wyjeżdżam przed 7-mą jest -10 i gęsta mgła,za Snozką pojawia się błękit i i od wschodu przebija się słońce. Na parkingu pod Homolem pusto , jest szansa na pusty szlak. Taki mi się księżyc na smrekami trafił w wąwozie pusto i miejscami przylodzone , przed schodami się raczkuję. Ogólnie śniegu za mało żeby coś poleciało. Za to przy Księgach w Dubantowskiej czuwa strażnik szlaku. jest pusto i cicho na podejściu ,słychać tylko skrzypienie śniegu i oddech , słońca powoli wychodzi na polany wszędzie nad głową błękit tylko nad Watriskiem kotłują się chmury. podchodząc na szczyt idę w stronę słońca podchodzi się jak na Wysoką w zimie , śnieg miejscami lód ale nagroda ........... po słowackiej stronie dolinami płyną rzeki chmur Królowa nadal czeka na @Mnich Admin i pewnie ma w zanadrzu dujawice ,śnieżyce i mgły ale na razie prezentuje się ładnie widać bardzo daleko , to chyba Niżne Tatry ale co to za góra i budynek nie wiem. Może ktoś podpowie? na szczycie z lekka powiewa , trzymajcie się ciepło i ruszajcie na szlaki. po kilkunastu minutach dociera kilka osób , ale sami nasi więc jest sympatycznie, po popasie wracam zielonym do Jaworek .Wysoka żegna mnie słońcem w zejściu spotykam już trochę ludzi , widać że to feriowicze ale wielu ma raczki i kijki , naród mądrzeje? Oby. I takie to było przedpołudnie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 30 Stycznia Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia @barbie609 moderator pogoda wspaniała, widoki jeszcze lepsze a zdjęcie z księżycem petarda 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi