Zośka Opublikowano 31 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2024 A wystarczyłoby nie wydawać już nowych licencji i nie rejestrować nowych koni a za kilka lat byłoby po problemie. Górale i tak po kilku latach takiego intensywnego wykorzystywania koni oddają je do rzeźni. A to wczoraj na drodze na Morskie Oko https://gazetakrakowska.pl/nad-morskie-oko-dzisiaj-tylko-pieszo-nie-kursuja-fasiagi-ciagniete-przez-konie/ar/c7-18571463 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 1 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2024 https://24tp.pl/n/118396 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 1 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2024 2 godziny temu, barbie609 moder napisał: https://24tp.pl/n/118396 właściwie to tak po cichu planowałem kilka dni w Tatrach jesienią a w zasadzie już mi się odechciało 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 2 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2024 18 godzin temu, J@n napisał: planowałem kilka dni w Tatrach Ja już od kilku lat chodzę głównie po słowackiej stronie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 2 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2024 3 godziny temu, Zośka napisał: Ja już od kilku lat chodzę głównie po słowackiej stronie tam też już czasy się zmieniają i szlaki utwardzają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 2 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2024 1 godzinę temu, J@n napisał: tam też już czasy się zmieniają Ale ciągle jeszcze jest o wiele luźniej niż po polskiej stronie. Są szlaki bardzo zaludnione ale dużo jest takich na których tłumów nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 3 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2024 Dnia 2.06.2024 o 15:44, Zośka napisał: Są szlaki bardzo zaludnione ale dużo jest takich na których tłumów nie ma. Zaludnione są często fragmenty szlaków, na przykład tak jak na tych zdjęciach - okolice Obrovskiego wodospadu albo dojście do schronisk, dalej już jest zdecydowanie luźniej. Jest też mnóstwo szlaków gdzie częściej można spotkać zwierzątko niż człowieka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 3 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2024 41 minut temu, vatra napisał: Jest też mnóstwo szlaków gdzie częściej można spotkać zwierzątko niż człowieka. w niedzielę w Koperszadach było może z 10 osób 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 3 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2024 44 minuty temu, barbie609 moder napisał: w niedzielę w Koperszadach było może z 10 osób W Koperszadach jest jak w bajce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 4 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2024 Niestety, dopóki będzie popyt, będzie też podaż. https://podroze.gazeta.pl/podroze/7,114158,31026839,konie-nie-kursowaly-na-trasie-nad-morskie-oko-zdesperowani.html#do_w=58&do_v=1076&do_st=RS&do_sid=1274&do_a=1274&s=BoxOpImg14&do_upid=1076_ti&do_utid=31026839&do_uvid=1717421656857 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 4 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2024 Dnia 31.05.2024 o 19:55, Zośka napisał: A wystarczyłoby nie wydawać już nowych licencji i nie rejestrować nowych koni a za kilka lat byłoby po problemie. Górale i tak po kilku latach takiego intensywnego wykorzystywania koni oddają je do rzeźni. A to wczoraj na drodze na Morskie Oko https://gazetakrakowska.pl/nad-morskie-oko-dzisiaj-tylko-pieszo-nie-kursuja-fasiagi-ciagniete-przez-konie/ar/c7-18571463 Ciekawostka że gdy zaczynałem chodzić po Tatrach, na fasiągach bywało grubo ponad 20 osób upchanych jak sardynki - i nikt nie kręcił afery. Bo nie było smartfonów, a internet dopiero raczkował. Teraz koń się potknie i cała Polska o tym wie za 5 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 5 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2024 Dnia 1.06.2024 o 15:36, J@n napisał: Tatrach jesienią Na Słowację zapraszam w połowie września - jest pusto. Ja się wybieram na puchar nordic walking, a przy okazji kilka trasę można zrobić . Jeśli macie ochotę to bardzo zachęcam do udziału w zawodach. https://nordicwalkingworldleague.com/cities-list,2024/slovakia-2024 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 5 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2024 22 godziny temu, Jędrek napisał: Ciekawostka że gdy zaczynałem chodzić po Tatrach, na fasiągach bywało grubo ponad 20 osób upchanych jak sardynki - i nikt nie kręcił afery. I to było dobrze, Twoim zdaniem, czy źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 5 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2024 23 godziny temu, Jędrek napisał: Ciekawostka że gdy zaczynałem chodzić po Tatrach, gdy zaczynałem chodzić po Tatrach to z dworca autobusowego jeździły pospieszne autobusy do Włosienicy 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 5 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2024 34 minuty temu, J@n napisał: autobusy Prawda! I Góralki kapcie sprzedawały pod schroniskiem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 14 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2024 https://www.onet.pl/informacje/onetkrakow/testy-nowego-busa-w-drodze-do-morskiego-oka-zniknal-z-trasy-po-jednym-dniu/vfbblqp,79cfc278 następny chętny , nie chcę wyjść na cynika ale chyba widać kto sponsoruje aktywistów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 18 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-06-18/zbadali-konie-wozace-trustow-do-morskiego-oka-zaskakujace-wyniki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattaipm@gmail.com Opublikowano 25 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 (edytowane) Dla mnie osobiście temat koni na trasie do wspominanego celu to jakieś nieporozumienie. Czy naprawdę wszyscy muszą dotrzeć w to miejsce? Czy na prawdę nie warto dać odpocząć przyrodzie, tym bezcennym stawom, taternikom i wolontariuszom? Turystyka chyba nie do końca na tym polega. Nigdy z tego nie korzystałem - bo to bez sensu. Edytowane 25 Czerwca 2024 przez mattaipm@gmail.com 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 25 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 55 minut temu, mattaipm@gmail.com napisał: Turystyka chyba nie do końca na tym polega. W punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 25 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 4 godziny temu, mattaipm@gmail.com napisał: Turystyka chyba nie do końca na tym polega. a na czym polega ta turystyka ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattaipm@gmail.com Opublikowano 25 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 No na pewno nie na dojechaniu z punktu A do punktu B na terenie rezerwatu, środkiem który ma koła. Tym bardziej że to jakaś patologia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 26 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 14 godzin temu, mattaipm@gmail.com napisał: No na pewno nie na dojechaniu z punktu A do punktu B na terenie rezerwatu, środkiem który ma koła. Tym bardziej że to jakaś patologia. Powiedz to wjeżdżającym na Etnę autobusem Albo inaczej - znajdź nań bardziej trafne określenie, aniżeli 'turysta' 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 26 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 15 godzin temu, mattaipm@gmail.com napisał: środkiem który ma koła czyli kolejkę linową akceptujemy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 26 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 22 godziny temu, mattaipm@gmail.com napisał: środkiem który ma koła. Czyli rower nie, ale lektyka spoko. Konno wierzchem też ok. Za to wózek inwalidzki be. No cóż, życie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 26 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 Dnia 25.06.2024 o 17:35, mattaipm@gmail.com napisał: Czy na prawdę nie warto dać odpocząć przyrodzie, tym bezcennym (...) taternikom? Taternikom, zwłaszcza bezcennym, warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi