vanhezz Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Witam, Czy wiecie może jak aktualnie wygląda dojazd na Morskie Oko? Skąd wyruszają busy? Czy można dojechać nad Morskie Oko też z okolicy Kuźnic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 jakieś busy wyruszają z al 3 maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Najlepiej taksówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Dziś było tak: [24tp.pl] Korek przed Łysą Polaną ma 5 kilometrów długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 9 godzin temu, Jędrek napisał: Dziś było tak: [24tp.pl] Korek przed Łysą Polaną ma 5 kilometrów długości Jeśli bilet na parking tylko online wiec ile miejsc tyle aut, to skąd te korki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 19 minut temu, wjesna napisał: to skąd te korki? a bo nikt nam nie będzie mówił i zabraniał i organizował , na pewno gdzieś staniemy itd....... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 15 minut temu, barbie609 napisał: a bo nikt nam nie będzie mówił i zabraniał i organizował , na pewno gdzieś staniemy itd....... E no nie mów, że ktoś świadomie wybiera się w miejsce gdy wie, że nie ma już gdzie zaparkować. I co wtedy robić? Stoją i czekają aż się zeolni miejsce? W niedziele jechaliśmy do Kościeliskiej, miał być Ornak ale pogoda była marna i był tylko Smreczyński. Przed Chochołowską roboty drogowe i zwezenie drogi w trzech miejscach, wiec nawet mi nie było żal ze wracaliśmy wcześniej bo powrót pewnie byłby długi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 2 godziny temu, wjesna napisał: E no nie mów, że ktoś świadomie wybiera się w miejsce gdy wie, że nie ma już gdzie zaparkować. I co wtedy robić? Stoją i czekają aż się zeolni miejsce? niestety takie są fakty , albo nie wie , albo udaje że nie wie , albo próbuje być cwany. Takie to zachowania typowe dla naszej nacji. 2 godziny temu, wjesna napisał: Przed Chochołowską roboty drogowe i zwezenie drogi w trzech miejscach, a to również typowe , ciekawe czy do czerwca to zrobią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 2 godziny temu, wjesna napisał: był tylko Smreczyński trzeba było skoczyć na Raptawicką , zobaczyć co Kudłata porabia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 2 godziny temu, wjesna napisał: E no nie mów, że ktoś świadomie wybiera się w miejsce gdy wie, że nie ma już gdzie zaparkować. I co wtedy robić? Stoją i czekają aż się zeolni miejsce? Polskie "jakoś to będzie" wiecznie żywe. Poza tym, jak już nieraz pisałem - duża część rodaków po prostu chyba lubi tłumy, korki, kolejki w sklepach i do wszelkich atrakcji itp itd. I dlatego właśnie w długie weekendy wybierają miejsca najbardziej oblegane. Innego tłumaczenia nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 (edytowane) 3 godziny temu, wjesna napisał: Jeśli bilet na parking tylko online wiec ile miejsc tyle aut, to skąd te korki? Między innymi stąd że panowie z parkingu wstępną "kontrolę" robią na rondzie w Łysej Polanie, blokując w ten sposób wszystkich, także tych jadących po prostu na Słowację. Edytowane 2 Maja 2023 przez Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 3 godziny temu, barbie609 napisał: a bo nikt nam nie będzie mówił i zabraniał i organizował , na pewno gdzieś staniemy itd....... Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Dnia 28.04.2023 o 19:48, J@n napisał: Najlepiej taksówka I wcześnie rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 1 godzinę temu, barbie609 napisał: trzeba było skoczyć na Raptawicką , zobaczyć co Kudłata porabia Ja z niedźwiedziami kawy nie piję. To Twoja koleżanka, nie moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 1 godzinę temu, Jędrek napisał: Między innymi stąd że panowie z parkingu wstępną "kontrolę" robią na rondzie w Łysej Polanie, blokując w ten sposób wszystkich, także tych jadących po prostu na Słowację. Tak się właśnie zastanawiałam, że na Slowacje nie ma się co tamtędy wybierać, jak taki kociol na rondzie. Część osób parkuje na Palenicy a część na Lysej wiec miejsce przy rondzie na to, żeby każdego skierować na właściwy parking jest chyba właściwe. Przy normalnym ruchu nie stanowi to problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 15 minut temu, wjesna napisał: Tak się właśnie zastanawiałam, że na Slowacje nie ma się co tamtędy wybierać Ja już od kilku lat jeżdżę przez Jurgów. Żadnych tłumów, żadnych korków....po prostu bajka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 49 minut temu, wjesna napisał: Przy normalnym ruchu nie stanowi to problemu Właśnie ta "kontrola" generuje korki. Poza tym jest chyba bezprawna. Ci panowie nie są policją żeby zatrzymywać ludzi do kontroli na publicznej drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 20 minut temu, Jędrek napisał: Ci panowie nie są policją żeby zatrzymywać ludzi do kontroli na publicznej drodze. Zasadniczo Straż Parku ma uprawnienia do ograniczonej kontroli drogowej na obszarze Parku. a to jest teren TPN. Co do takich czynności porządkowych w zakresie ruchu drogowego ,hmmm jeśli przyjmiemy ,że opłata parkingowa jest opłatą opisaną w Ustawie o ochronie przyrody i w planie ochrony jest to opisane, to tak mają prawo ją kontrolować i uzależniać zgodę na wjazd od jej uiszczenia. Chociaż tu dobrze by było mieć wykładnię sądu bo jednak bądź co bądź droga publiczna. Z punktu widzenia policjanta , gdybym miał interweniować w sprawie nie podporządkowania się poleceniom Strażników to byłbym ostrożny i ograniczył bym się do sporządzenia dokumentacji dla sądu. Co do sposobu wykonywania , no cóż gdzieś taki punkt trzeba postawić a takie rondo to nie najgorsze miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 O zobacz @Jędrekprzyszedł szeryf @barbie609i wszystko rozjaśnił. Czyli mogą czy nie mogą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 1 godzinę temu, Zośka napisał: Ja już od kilku lat jeżdżę przez Jurgów. Żadnych tłumów, żadnych korków....po prostu bajka Dobrze, że jest wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 (edytowane) 27 minut temu, barbie609 napisał: takie rondo to nie najgorsze miejsce. Właśnie najgorsze, bo blokują ruch na Słowację, który tej kontroli nie podlega. Za rondem jest długa prosta do parkingu, niech sobie tam zatrzymują auta i sprawdzają bilety, w czym problem? Tym bardziej że przed rondem zrobiony jest osobny zjazd na tę drogę - ale tym zjazdem przy większym ruchu puszcza się jedynie busiarzy. Czy to jest węzeł drogowy należący do tpn? Nie rozumiem sytuacji, w której jacyś kolesie kontrolują sobie na publicznej drodze, czy dany kierowca ma aby bilet na prywatny parking. A dzieje się tak od paru lat. Edytowane 2 Maja 2023 przez Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 20 minut temu, wjesna napisał: O zobacz @Jędrekprzyszedł szeryf @barbie609i wszystko rozjaśnił. Czyli mogą czy nie mogą? Nie mogą, ale mogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 (edytowane) 34 minuty temu, barbie609 napisał: no cóż gdzieś taki punkt trzeba postawić No właśnie, dlaczego "trzeba"? Bilety powinni sprawdzać przy wjeździe na parking, a nie kilometr czy dwa wcześniej. Poza tym, co w sytuacji gdy np. podwożę kogoś pod szlak, albo stamtąd odbieram? Nie mogę wjechać publiczną drogą, bo nie mam biletu na parking, który jest przy niej? Coś mi tu lekko śmierdzi. Edytowane 2 Maja 2023 przez Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 11 minut temu, Jędrek napisał: Nie mogę wjechać publiczną drogą Właśnie pomyślałam do którego momentu to jest droga publiczna a gdzie się zaczyna droga wewnętrzna TPNu ? Czy dopiero za szlabanem czy już wcześniej np. od Łysej Polany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 11 minut temu, Zośka napisał: Właśnie pomyślałam do którego momentu to jest droga publiczna a gdzie się zaczyna droga wewnętrzna TPNu ? Czy dopiero za szlabanem czy już wcześniej np. od Łysej Polany ? Droga z Palenicy do Morskiego Oka to droga powiatowa. To chyba to co przed nią też jest publiczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi