J@n Opublikowano 21 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2024 1 godzinę temu, barbie609 moder napisał: aż miło sobie przypomnieć młode lata kiedy się takie towarzystwo tępiło. jakich środków używałeś wtedy do tępienia takich towarzystw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 21 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2024 (edytowane) jako ciekawostka - przed 11 laty już tam elektryczny autobus był testowany https://www.rmf24.pl/foto/tylko-w-rmf24/zdjecie,iId,1202174,iSort,5,iTime,1,iAId,89414?parametr=embed_galeria_plaska#ad-image-0 Edytowane 21 Maja 2024 przez J@n 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 21 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2024 2 godziny temu, J@n napisał: jakich środków używałeś wtedy do tępienia takich towarzystw dopuszczalnych przez polski system prawny Dobór środka wynikał z zachowania ,,klientów,, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 21 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2024 2 godziny temu, J@n napisał: przed 11 laty już tam elektryczny autobus był testowany i sprawdził się jak każdy samochodzik na baterie w realnym świecie,czyli do d........... teraz będzie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 21 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2024 9 godzin temu, Zośka napisał: Jak najbardziej. Ja osobiście poszłabym o krok dalej i wprowadziłabym zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu na terenie parku. Jak ktoś nie potrafi wytrzymać kilku godzin czy nawet całego (jednego!) dnia bez wypicia choćby jednego piwa to kwalifikuje się do poradni leczenia uzależnień a nie na wycieczkę w góry. Ja bym do tego jeszcze rąbała mandaty palaczom.... Wielu ma problem z respektowaniem tego zakazu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 21 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2024 1 godzinę temu, jaaga76 napisał: Ja bym do tego jeszcze rąbała mandaty palaczom.... Wielu ma problem z respektowaniem tego zakazu. a gdzie jest zakaz palenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 21 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2024 6 godzin temu, barbie609 moder napisał: dopuszczalnych przez polski system prawny Dobór środka wynikał z zachowania ,,klientów,, byłeś wtedy zomowcem czy zwykłym krawężnikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 21 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2024 5 godzin temu, barbie609 moder napisał: i sprawdził się jak każdy samochodzik na baterie w realnym świecie,czyli do d........... teraz będzie tak samo. teraz technika poszła do przodu, górale sprzedają konie do rzeźni i będą wozić ceprów TESLAMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 22 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2024 9 godzin temu, J@n napisał: a gdzie jest zakaz palenia ? Na terenie parku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 22 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2024 10 godzin temu, J@n napisał: byłeś wtedy zomowcem zomowcem nigdy nie byłem , byłem zwykłym mundurowym 10 godzin temu, J@n napisał: będą wozić ceprów TESLAMI to nie jest pojazd o możliwych praktycznych zastosowaniach, tylko zabawka dla bogatych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 22 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2024 (edytowane) 12 godzin temu, J@n napisał: a gdzie jest zakaz palenia ? W całym TPN z wyjątkiem miejsc do tego przeznaczonych przy schroniskach. Edytowane 22 Maja 2024 przez Zośka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 25 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2024 Dnia 22.05.2024 o 10:15, Zośka napisał: W całym TPN z wyjątkiem miejsc do tego przeznaczonych przy schroniskach. @Zośka, bo w sumie się nie pochwaliłem, nie kopcę już 6 miesiąc. Wrócił węch, wrócił zapach. I pojawiła się alergia na smród generowany przez palaczy 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 25 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2024 Przed chwilą, Mnich Admin napisał: nie kopcę już 6 miesiąc. gratuluję , mnie właśnie minęło 8 lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 25 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2024 15 minut temu, Mnich Admin napisał: @Zośka, bo w sumie się nie pochwaliłem, nie kopcę już 6 miesiąc. Gratulacje . Życzę Ci żebyś już nigdy do tego nałogu nie wrócił. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 25 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2024 15 minut temu, barbie609 moder napisał: mnie właśnie minęło 8 lat A długo paliłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 25 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2024 25 minut temu, Zośka napisał: Gratulacje . Życzę Ci żebyś już nigdy do tego nałogu nie wrócił. Nie wrócę. I wiem już na pewno, że nigdy nie zwiążę się z palącą partnerką. Poprzednia kopciła jak parowóz. Więc przy całym sentymencie, dobrze się stało, bo truliśmy siebie wzajemnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 25 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2024 @Mnich Admin parowozy kocham ale tylko w takiej odsłonie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 25 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2024 Dnia 21.05.2024 o 10:43, Zośka napisał: Żadnych samochodów, meleksów, koni, rowerów czy hulajnóg. I schronisk. Tłum od razu zmniejszy się co najmniej o połowę, a w miejscach typu Morskie Oko czy Kościeliska - o 2/3. Ale kolejkę na Kasprowy bym zostawił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 25 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2024 3 godziny temu, Zośka napisał: @Mnich Admin parowozy kocham ale tylko w takiej odsłonie Ostatni raz zwykłym pociągiem (nie tzw. turystycznym) ciągniętym przez parowóz miałem okazję jechać w latach 90-tych, na odcinku Poznań - Gniezno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 25 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2024 3 godziny temu, Zośka napisał: A długo paliłeś ? 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 25 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2024 (edytowane) @Jędrek w czasie wakacji w weekendy z Chabówki do Kasiny Wielkiej można się przejechać. Jest też wspaniała parowozownia w Wolsztynie. co roku jest organizowana parada parowozów ale są tez regularne kursy pociągami parowymi do Poznania przez cały rok. https://www.youtube.com/watch?v=TsJpL4o4B90 Edytowane 25 Maja 2024 przez Zośka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 25 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2024 4 minuty temu, barbie609 moder napisał: 30 To trochę zdrowia i pieniędzy poszło z dymem Dobrze że rzuciłeś. Lepiej późno niż za późno 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 25 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2024 3 minuty temu, Zośka napisał: z Chabówki do Kasiny Wielkiej kiedyś jeździli też do Nowego Targu , może kiedyś do tego wrócą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 31 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2024 https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-weterynarz-przeciwny-likwidacji-konnego-transportu-nad-morsk,nId,7544077 wreszcie ktoś powiedział prawdę co stanie się z tymi końmi jeśli nie będą pracować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 31 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2024 5 godzin temu, barbie609 moder napisał: https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-weterynarz-przeciwny-likwidacji-konnego-transportu-nad-morsk,nId,7544077 wreszcie ktoś powiedział prawdę co stanie się z tymi końmi jeśli nie będą pracować No chyba już dobre 3 lata temu napisałem na tym forum że pójdą do uboju, na szczęście dalej mogą pracować. Jak tak czytam tą dyskusje to chyba najlepszym rozwiązaniem będzie postawienie cichej i ekologicznej kolejki linowej, fasiągi przestaną się opłacać góralom i sprawa rozwiąże się samoistnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi