J@n Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 1 godzinę temu, Dryska napisał: Matt..lada dzień... od której strony wchodzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dryska Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 42 minuty temu, J@n napisał: od której strony wchodzicie ? Planujemy wyjazd w tym tygodniu lub w sierpniu w zależności od pogody i wolnego czasu. Wyjście od strony Zermatt. Ja niestety pojadę wspierać ekipę tylko duchowo z racji mojej kontuzji 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 8 godzin temu, Dryska napisał: Wyjście od strony Zermatt. Ja niestety pojadę wspierać ekipę tylko duchowo z racji mojej kontuzji to życzę ekipie powodzenia i narób więcej fotek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 25 Czerwca Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 22 godziny temu, Dryska napisał: Zermatt @Dryska właśnie odkryłem Twoje zdjęcie w profilu - normalnie siedzisz na mojej ulubionej ławeczce przy Czarnym Stawie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dryska Opublikowano 25 Czerwca Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2 godziny temu, J@n napisał: @Dryska właśnie odkryłem Twoje zdjęcie w profilu - normalnie siedzisz na mojej ulubionej ławeczce przy Czarnym Stawie Tak, miejsce jeszcze było ciepłe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 25 Czerwca Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 7 minut temu, Dryska napisał: Tak, miejsce jeszcze było ciepłe no w marcu nie było tak ciepło, na szczęście do schroniska tylko kilka kroków 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca To może po cichutku wrócimy z wysokich szczytów do naszych skromnych Beskidów. Dzisiaj , korzystając z kilku niespodziewanych wolnych chwil, postanowiłem odwiedzić okolice Królowej Beskidów. Zanosiło się na deszcz i koło południa miałem kilka spraw do załatwienia, więc wycieczka siłą rzeczy miała być krótka. Ponieważ nie jestem fanem zatłoczonych szlaków i na dodatek (nie bijcie), nie przepadam za Babią, to wybór padł na jej młodszą siostrę ( a może córkę)- Małą Babią. Chociaż wycieczka była bez planu, ot spontaniczny pomysł wczoraj wieczorem, to plan był taki, że wyjdę z Markowej przez Przełęcz Brona na Małą B. i jeśli pogoda się utrzyma to przez Żywieckie Rozstaje do schroniska i powrót do auta, a jeśli nie to po własnych śladach......Wg prognoz padać miało dopiero około 13 tej ale jak to często bywa trafili jak kulą w płot i zaczęło rzęsiście kropkać około ósmej, więc pomysł pętelki szybko upadł i jednogłośnie podjąłem decyzję o wycofie, bo w moim wieku i tak nie urosnę więc deszcz na szlaku średnio lubię. Jak jeszcze nie padało, to było całkiem całkiem... Na dodatek moje przewidywania się sprawdziły i pierwszych człowieków w liczbie dwóch spotkałem dopiero przy schrornisku, potem jeszcze kilku przy podejściu na przełęcz ( schodzili po obejrzeniu wschodu) . Małą Babią miałem tylko dla siebie przez pół godziny , a pewnie było by dłużej gdybym nie musiał schodzić... 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca @Artur S piękne to zachmurzone niebo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 39 minut temu, Artur S napisał: nie przepadam za Babią, to wybór padł na jej młodszą siostrę ( a może córkę)- Małą Babią. Bardzo lubię Małą Babią, stoi w cieniu Babiej Góry zatem.mniej osób na szczycie i szlaki pusciejsze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 3 godziny temu, wjesna napisał: Bardzo lubię Małą Babią, stoi w cieniu Babiej Góry zatem.mniej osób na szczycie i szlaki pusciejsze. No i trzeba BgPNowi oddać ,że szlak z Zawoji Markowej na Przełęcz Brona jest utrzymywany perfekcyjnie. Kamienie ułożone stabilnie , nic nie wyjeżdża spod nóg. Parking przed wejściem na szlak czyściutki, możliwość płacenia kartą w parkomacie - aż chce się tamtędy iść 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 47 minut temu, Artur S napisał: No i trzeba BgPNowi oddać ,że szlak z Zawoji Markowej na Przełęcz Brona jest utrzymywany perfekcyjnie. Kamienie ułożone stabilnie , nic nie wyjeżdża spod nóg. Parking przed wejściem na szlak czyściutki, możliwość płacenia kartą w parkomacie - aż chce się tamtędy iść Wybieram szlak z Czatoży, nie z Markowej. Parking w Markowej straszy parkometrem, trudno mi go ogarnąć, jakiś skomplikowany jak dla mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca Dla tych, którzy nie mogą daleko chodzić, albo zwyczajnie są w pobliżu przejazdem, wodospad na Potoku Lubońskim jest idealnym celem krótkiego spaceru w Beskidach. Płaska droga , z parkingu w Rabce Zarytem to tylko około 1.5 km dreptania. Wybierałem się tam chyba od roku, ale jako jedyny cel wycieczki niezbyt to ambitne wyjście. Dzisiaj nareszcie się udało zaliczyć tą atrakcję Beskidu Wyspowego. Byłem w Rabce, z nieba lał się żar, więc gdzie się chwilkę ochłodzić jak nie nad wodą ? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca Ładne miejsce @Artur S u nas dziś taka duchota że takie miejsce byloby ukojeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 4 godziny temu, Artur S napisał: Dla tych, którzy nie mogą daleko chodzić, albo zwyczajnie są w pobliżu przejazdem, wodospad na Potoku Lubońskim jest idealnym celem krótkiego spaceru w Beskidach. Płaska droga , z parkingu w Rabce Zarytem to tylko około 1.5 km dreptania. Wybierałem się tam chyba od roku, ale jako jedyny cel wycieczki niezbyt to ambitne wyjście. Dzisiaj nareszcie się udało zaliczyć tą atrakcję Beskidu Wyspowego. Byłem w Rabce, z nieba lał się żar, więc gdzie się chwilkę ochłodzić jak nie nad wodą ? Skorzystałeś z dobrodziejstwa zimnej wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca Aż tak gorąco mi nie było, by włazić do górskiej rzeczki - wolę umiarkowaną temperaturę wody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 7 Lipca Udostępnij Opublikowano 7 Lipca https://24tp.pl/n/119489 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dryska Opublikowano 7 Lipca Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 1 godzinę temu, barbie609 moder napisał: https://24tp.pl/n/119489 Coraz więcej słyszy się o wypadkach rowerzystów.... , to nic kupić sobie wypasionego elektryka, ale trzeba jeszcze potrafić na nim jeździć. No niestety góry w ostatnim czasie stały się bardzo popularne, a co za tym idzie i ilość wypadków wzrosła. No cóż rozwagą przede wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 7 Lipca Udostępnij Opublikowano 7 Lipca https://24tp.pl/n/119488 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 21 Lipca Udostępnij Opublikowano 21 Lipca Pogoda ma być dobra , nawet nie za gorąco. Wyruszamy na jedną z naszych ulubionych tras,dawno nas tu nie było . Jaworki Biała Woda -Przełęcz Gromadzka/Obidza/ -Przełęcz Rozdziela -Jaworki Biała Woda. Większość trasy w Beskidzie Sądeckim i dlatego będzie tutaj. Na parkingu jesteśmy ok 8.20 , zachmurzenie pełne , ale na opady się nie zanosi , podchodzimy czerwonym. Powoli pokazują się widoczki wstępujemy do bacówki na żentycę , fajna polecamy , dochodzimy do linii drzew i zanurzamy się w Beskidzie te beskidzkie polany ruch na szlaku niewielki , oczywiście z @Mnich Adminpozostajemy w stałym kontakcie docieramy do Litawcowej a o tym nie wiedziałem , cóż kolejny krwawy epizod historii tych ziem przysiadamy na herbatkę , z tego miejsca ładnie widać Tatry , ale nie dziś dziś musimy się zadowolić duetem Wysoka i Veterny żyjcie długo i szczęśliwie i oczywiście ruszajcie na szlaki a potem relacjonujcie na forum oczywiście. Ludzi tu jest więcej , idą na Radziejową.Skręcamy na południe niebieskim i jesteśmy na starym szlaku kurierów, który jest cichy i pusty .... dopiero w pobliżu Przełęczy Rozdziele pojawiają ludzie i oczywiście owce przysiadamy pod drzewem i sycimy oczy potem schodzimy do Białej Wody ze Szczawnicy udaje się sprawnie wyjechać , rondo w Krościenku już się korkowało od wschodu. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 21 Lipca Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 1 godzinę temu, barbie609 moder napisał: Pogoda ma być dobra , nawet nie za gorąco. Wyruszamy na jedną z naszych ulubionych tras,dawno nas tu nie było . Jaworki Biała Woda -Przełęcz Gromadzka/Obidza/ -Przełęcz Rozdziela -Jaworki Biała Woda. Większość trasy w Beskidzie Sądeckim i dlatego będzie tutaj. Na parkingu jesteśmy ok 8.20 , zachmurzenie pełne , ale na opady się nie zanosi , podchodzimy czerwonym. Powoli pokazują się widoczki wstępujemy do bacówki na żentycę , fajna polecamy , dochodzimy do linii drzew i zanurzamy się w Beskidzie te beskidzkie polany ruch na szlaku niewielki , oczywiście z @Mnich Adminpozostajemy w stałym kontakcie docieramy do Litawcowej a o tym nie wiedziałem , cóż kolejny krwawy epizod historii tych ziem przysiadamy na herbatkę , z tego miejsca ładnie widać Tatry , ale nie dziś dziś musimy się zadowolić duetem Wysoka i Veterny żyjcie długo i szczęśliwie i oczywiście ruszajcie na szlaki a potem relacjonujcie na forum oczywiście. Ludzi tu jest więcej , idą na Radziejową.Skręcamy na południe niebieskim i jesteśmy na starym szlaku kurierów, który jest cichy i pusty .... dopiero w pobliżu Przełęczy Rozdziele pojawiają ludzie i oczywiście owce przysiadamy pod drzewem i sycimy oczy potem schodzimy do Białej Wody ze Szczawnicy udaje się sprawnie wyjechać , rondo w Krościenku już się korkowało od wschodu. No to już mamy plan na mój kolejny wypad do NT Relacja, jak zwykle ciekawa, a widoczki zacne. Wielkie pozdro dla Grażyny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 21 Lipca Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 3 godziny temu, barbie609 moder napisał: o tym nie wiedziałem , Niemożliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 21 Lipca Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 3 godziny temu, barbie609 moder napisał: oczywiście owce Owiec gęsiego jeszcze nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 21 Lipca Udostępnij Opublikowano 21 Lipca Przed chwilą, wjesna napisał: Owiec gęsiego jeszcze nie widziałam kierdel był mocno rozciągnięty , jako ostatnie szły te z kulawką , niestety było ich sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 21 Lipca Udostępnij Opublikowano 21 Lipca Przed chwilą, barbie609 moder napisał: kierdel był mocno rozciągnięty , jako ostatnie szły te z kulawką , niestety było ich sporo. Ciekawie to wygląda, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 21 Lipca Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2 minuty temu, wjesna napisał: Ciekawie to wygląda, fakt , trochę niecodziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi