Skocz do zawartości

Beskidomaniacy

ImWyżejTymLepiej

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Fibi napisał(a):

@Artur S ja to Cię podziwiam, że Ci się chce wstawać tak wcześnie 😉 Mi się jeszcze nigdy nie udało wstać na wschód...

Wystarczy raz się zmobilizować i jeśli trafisz wtedy na dzień magicznego wschodu, to już po Tobie. Ja kombinuję jak mogę, by być świadkiem tego widowiska i choć wysokie góry już raczej nie dla mnie, to wynajduję miejsca do których jestem w stanie dotrzeć.

• Lubię to ! 2

• 2 tygodnie później...

ponieważ to jest relacja to przeniosłem tutaj

Moder

W minioną sobotę poszliśmy z żoną, córką, moim bratem i jego żoną na Jałowiec. Szczerze powiedziawszy miał to być fajny, jesienny wypad (byliśmy z kolei tydzień temu na Magurkach i tak też się zapowiadało, czyli jesiennie). Tymczasem gdzieś od około 930-950 metra n.p.m. zaczęła robić się zima 🙂 . Jeżeli ktoś nie był na Jałowcu, to śmiało mogę polecić dla rodzin z dziećmi. Szlak jest stosunkowo łatwy (przez kilkaset metrów jest trochę pod górkę), przed samym szczytem idzie się lasem, wychodzi się na polankę i jest nagłe "wow", bo są piękne widoki. Dorzucam trochę zdjęć. PS: zdjęcia moooocno skompresowane, zupełnie nieostre. Szkoda.

_N7A6785.jpg

_N7A6801.jpg

_N7A6811.jpg

_N7A6844.jpg

_N7A6853.jpg

_N7A6880.jpg

_N7A6942.jpg

_N7A6960.jpg

_N7A6987.jpg

_N7A7042.jpg

• Lubię to ! 6

W dniu 19.11.2024 o 09:17, barbie609 moder napisał(a):

@mystekdzięki za relację, dawno na Jałowcu nie byłem , a zdjęcia fajne.Skąd szliście?

Bez szału, ale z dzieckiem trzeba ograniczać nieco długość szlaków 🙂 https://mapa-turystyczna.pl/route/3ilks takie coś zrobiliśmy

Edytowane przez mystek

W dniu 20.11.2024 o 20:08, barbie609 moder napisał(a):

łaziliśmy tam , nawet do Murowanej Piwnicy żeśmy zbłądzili. A Przełęczy Klekociny próbowaliście?

https://mapa-turystyczna.pl/route/3ehil

O, wygląda ciekawie ten szlak. Spróbujemy tego na pewno. Szliśmy z Klekocin ale na Mędralową z 2-3 tygodnie temu. Dzięki za propozycję!

• Lubię to ! 2