szmytek Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Cześć, Pierwszy raz będę na Słowacji i stąd moje pytanie - Jak wygląda kwestia opłat na parkingu przy Hotelu Grand? Czy są tam parkomaty, czy płaci się komuś osobiście? Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 10 euro do ręki.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 48 minut temu, peter1 napisał: 10 euro do ręki.:) Sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 4 minuty temu, wjesna napisał: Sporo To prawda. I taka sama cena jest w Strbskim Plesie, Popradzkim Plesie i Białej Wodzie Kieżmarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 W Jaworzynie parkowałem za 6 euro , ale to był malutki parking przy sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 17 minut temu, peter1 napisał: To prawda. I taka sama cena jest w Strbskim Plesie, Popradzkim Plesie i Białej Wodzie Kieżmarskiej. Przed pandemia było 6 na Str. I przy Białej Wodzie Ostatnio Spalena parking- 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 W Rohackiej i na Łysej jest po 5 euro. Na autokempingu w Pribilinie po 2.5 euro. W Popradskim tylko przez parkomat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Ja parkowałam w Szczyrbskim na pierwszym parkingu i było 7 euro. Wyżej chyba drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 2 godziny temu, wjesna napisał: Sporo Jedziemy stopem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 45 minut temu, J@n napisał: Jedziemy stopem To powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zinox Opublikowano 7 Lipca Udostępnij Opublikowano 7 Lipca aktualne ceny - 15 euro przystanek Biała Woda (wejście na szlak do zielonego stawu), większość w Starym Smokowcu tez po 15e (taki mały z WC na zakręcie i ten przy wejściu na szlak na Hrebieniok). Szczyrbskie Pleso większość po 15 ale mnie się trafił taki na samej górze za 10e (z tyłu bufetu Horec) W Tatrzańkiej Łomnicy za ten duży 4-12 godzin jest za 10e ale ten mniejszy bliżej wyciągu parkingowy za dzień kasuje 15 Jaworzyna Tatrzańska parking przy sklepie 8e Trochę od zeszłego roku podrożało 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca @zinox dzięki za info! Cholerni zdziercy zaczynają przeginać z cenami, pewnie za rok będzie 20. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 8 godzin temu, peter1 napisał: @zinox dzięki za info! Cholerni zdziercy zaczynają przeginać z cenami, pewnie za rok będzie 20. Parkingi pełne, czyli ceny ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele Opublikowano 9 Lipca Udostępnij Opublikowano 9 Lipca Nie wiem czy to kwestia tego, że ceny są ok czy podaży takiej jaka jest. Dlatego przy takim popycie te parkingi są pełne - jak z mieszkaniami, też sprzedawali i sprzedają nadal, ale czy ceny są ok to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 9 Lipca Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 9 minut temu, Pele napisał: Nie wiem czy to kwestia tego, że ceny są ok czy podaży takiej jaka jest. Dlatego przy takim popycie te parkingi są pełne - jak z mieszkaniami, też sprzedawali i sprzedają nadal, ale czy ceny są ok to nie wiem. Dokładnie. Przecież nikt nie zawróci, bo okazalo się, że parking drogi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 9 Lipca Udostępnij Opublikowano 9 Lipca Ceny są wynikiem podaży i popytu, po prostu. Gdyby parkingi były puste, ceny by spadły. Ale puste nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca (edytowane) 1) wątek sprzed roku, a nawet dwóch, 2) Przeciez tam jest parkomat. Edytowane 10 Lipca przez jaaga76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca https://www.turysta.org/parkingi-w-slowackich-tatrach-wysokich/ Tu są opisane parkingi w Tatrach Wysokich. Nie wiem na ile.stawki aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zinox Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca "Opublikowano 8 lutego 2022 przez Justyna" raczej mało aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Można sobie dyskutować o zasadach ekonomii...Ale w tej chwili cena za parking równa się cenie za nocleg za dobę od osoby. To jest normalne?? Ja mogę płacić za jakość a nie za dziadostwo. Parkingi na Słowacji są małe i ciasne, często dziurawe, czasem na ostrych kamieniach. Na poboczu już nie staniesz bo blokady na koła ci dadzą, w zatoczkach nie można bo mandat. Czy mam wyjście aby nie płacić? Niestety nie ale pogadam sobie z panami parkingowymi. Tyle można zrobić. I mogę wyrazić swój sprzeciw co właśnie robię. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Dlatego jak mieszkam na Słowacji to jeździmy elektriczką albo autobusem. Gorzej jak się przyjeżdża na wycieczkę jednodniową. Wtedy alternatywy nie ma, a oni mają pretekst by zdzierać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 4 godziny temu, peter1 napisał: Czy mam wyjście aby nie płacić? oczywiście - jadę w TATRY bez auta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 12 Lipca Udostępnij Opublikowano 12 Lipca Dnia 10.07.2024 o 12:21, peter1 napisał: Można sobie dyskutować o zasadach ekonomii...Ale w tej chwili cena za parking równa się cenie za nocleg za dobę od osoby. To jest normalne?? Ja mogę płacić za jakość a nie za dziadostwo. Parkingi na Słowacji są małe i ciasne, często dziurawe, czasem na ostrych kamieniach. Na poboczu już nie staniesz bo blokady na koła ci dadzą, w zatoczkach nie można bo mandat. Czy mam wyjście aby nie płacić? Niestety nie ale pogadam sobie z panami parkingowymi. Tyle można zrobić. I mogę wyrazić swój sprzeciw co właśnie robię. Co do pobocza i blokad - w zeszłym roku w pogodne weekendy po słowackiej stronie w okolicach Łysej Polany pobocza były zastawione tak, że ledwo można było się minąć osobówkami. Setki aut upchane wszędzie, gdzie się dało już parę km przed Łysą, jadąc od słowackiej strony. Rejestracje polskie, słowackie, czeskie, węgierskie, litewskie, itd. Sądzę że cała słowacka policja nie ma tylu blokad, a co dopiero jakaś powiatowa komenda. I pewnie na to ci ludzie liczą. Dla mnie takie "parkowanie" to szczyt tzw. wiochy. Kompletnie nie widzę też sensu dojeżdżania w takie miejsca około 10 - 11, "parkowania" w krzakach 3 czy 5 km od granicy - tylko po to żeby koniecznie pójść tego dnia w tłumie nad Morskie Oko. No ale jak widać zwolenników takiej cudownej formy spędzania wolnego czasu nie brakuje, nie tylko w Polsce. Co do cen - szkoda że nie jesteś dzierżawcą takiego parkingu, zapewne obecnie max 5 euro byś brał za cały dzień. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capricorn Opublikowano 13 Lipca Udostępnij Opublikowano 13 Lipca Dnia 7.07.2024 o 20:06, zinox napisał: aktualne ceny - 15 euro przystanek Biała Woda (wejście na szlak do zielonego stawu), większość w Starym Smokowcu tez po 15e (taki mały z WC na zakręcie i ten przy wejściu na szlak na Hrebieniok). Szczyrbskie Pleso większość po 15 ale mnie się trafił taki na samej górze za 10e (z tyłu bufetu Horec) W Tatrzańkiej Łomnicy za ten duży 4-12 godzin jest za 10e ale ten mniejszy bliżej wyciągu parkingowy za dzień kasuje 15 Jaworzyna Tatrzańska parking przy sklepie 8e Trochę od zeszłego roku podrożało Info z tego tygodnia: parkingi w Szczyrbskim są generalnie po 10Euro, 15 e kosztuje ten przy czerwonym szlaku na Popradzkie. Ja korzystałem z tego "Centrum" - mozna schować się tam pod dachem co ma olbrzymie znaczenie przy 30 stopniach przez cały tydzień, a zwłaszcza przy gradzie (tez był w tym tygodniu). Ale znalazłem też jeden za 8 euro... Parking w Podbanskie - ciągle free:) W Zuberec Spalena - 8e. Przy Cestie Slobody kilka samochodów z blokadami - wszystkie na polskich blachach... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 14 Lipca Udostępnij Opublikowano 14 Lipca W Starym Smokowcu poniżej torów jest parking za 6 euro na dzień. Tzn. dwa tygodnie temu był w takiej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi