Jędrek Opublikowano 14 Lipca Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 23 godziny temu, Capricorn napisał: mozna schować się tam pod dachem Fakt, to duża zaleta tego miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 14 Lipca Udostępnij Opublikowano 14 Lipca Dnia 12.07.2024 o 09:58, Jędrek napisał: Co do pobocza i blokad - w zeszłym roku w pogodne weekendy po słowackiej stronie w okolicach Łysej Polany pobocza były zastawione tak, że ledwo można było się minąć osobówkami. Setki aut upchane wszędzie, gdzie się dało już parę km przed Łysą, jadąc od słowackiej strony. Rejestracje polskie, słowackie, czeskie, węgierskie, litewskie, itd. janusze ruszyły w Tatry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 17 Lipca Udostępnij Opublikowano 17 Lipca Dnia 14.07.2024 o 15:15, Jędrek napisał: W Starym Smokowcu poniżej torów jest parking za 6 euro na dzień. Tzn. dwa tygodnie temu był w takiej cenie. W którym miejscu dokładnie? Na wjeździe czy wyjeździe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zinox Opublikowano 17 Lipca Udostępnij Opublikowano 17 Lipca to chyba ten koło kościoła (tak wynika z opinii) https://www.google.pl/maps/place/Paid+parking/@49.1382846,20.2169251,17.25z/data=!4m10!1m2!2m1!1sStary+Smokowiec+parking!3m6!1s0x473e23f672136cf7:0x4a57ba40f7ed2551!8m2!3d49.1368549!4d20.2192424!15sChdTdGFyeSBTbW9rb3dpZWMgcGFya2luZ5IBFHB1YmxpY19wYXJraW5nX3NwYWNl4AEA!16s%2Fg%2F11c1xjjzhg?entry=ttu ja w tym płaciłem 15e https://www.google.pl/maps/place/[P]+Parkovisko+-+Starý+smokovec/@49.1397306,20.2228615,17.25z/data=!4m10!1m2!2m1!1sStary+Smokowiec+parking!3m6!1s0x473e23f3966004ff:0x45989815b64b9856!8m2!3d49.1404707!4d20.2253793!15sChdTdGFyeSBTbW9rb3dpZWMgcGFya2luZ5IBC3BhcmtpbmdfbG904AEA!16s%2Fg%2F11bzzzdzm3?entry=ttu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Lipca Udostępnij Opublikowano 20 Lipca Dnia 17.07.2024 o 16:39, peter1 napisał: W którym miejscu dokładnie? Na wjeździe czy wyjeździe? Raczej bliżej wyjazdu, jadąc od Łysej Polany. Jeszcze nie parkowałem tam w tym roku, widziałem tylko tablice z ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał78 Opublikowano 3 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia (edytowane) Na parkingu Rohacze Spalena są bramki i płaci się kartą . Ubyło mi z konta 35,76 zł czyli pewnie z 8 euro. 8 euro też płaciłem na parkingu w centrum Štrbské Pleso Ale to nic co mi się zdarzyło w tamtym roku. To chyba był wrzesień . Wiem że była fantastyczna pogoda. Akurat weekend. Sobota. Chciałem iść w dolinę Białej Wody i ewentualnie wejść na Małą Wysoką. Co zresztą zrobiłem. Ale najpierw musiałem wydać 100 zł za parking . Potem sobie żartowałem że to było najlepiej wydane 100 zł . Dolina mnie urzekła i cały szlak na Małą Wysoką. Ale dlaczego tak wyszło. Otóż nie chciałem wykupić parkingu na Morskie Oko (co wyszło by zdecydowanie taniej ) bo chciałem się pojawić wcześnie rano a nie chciałem parkować na Palenicy Białczańskiej (bo tam najpierw kierują samochody ) Zależało mi na Łysej Polanie . Wykombinowałem więc, że zaparkuje po słowackiej stronie. I to był wielki błąd. Jak ja się pojawiłem tam przed 6 to było już tyle samochodów, że ledwo udało mi się upchnąć po słowackiej stronie. A co ciekawe kasowali mnie Polacy. Wniosek unikać weekendów z bardzo dobrą pogodą. Edytowane 3 Sierpnia przez Michał78 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 3 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 24 minuty temu, Michał78 napisał(a): i płaci się kartą w ostatnią niedzielę płatność kartą nie bardzo chciała zaskoczyć.Sugeruję mieć gotówkę , automat wydaje resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 4 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia W dniu 3.08.2024 o 08:18, barbie609 moder napisał(a): w ostatnią niedzielę płatność kartą nie bardzo chciała zaskoczyć.Sugeruję mieć gotówkę , automat wydaje resztę. Płatność na wjeździe czy przy wyjeździe? Stawka za dzień, tak jak było wcześniej, czy na godziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia Godzinę temu, Jędrek napisał(a): łatność na wjeździe czy przy wyjeździe? Stawka za dzień, tak jak było wcześniej, czy na godziny? na wyjeździe , do czterech godzin liczy za godzinę , potem wskakuje doba 8 eu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 4 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 27 minut temu, barbie609 moder napisał(a): na wyjeździe , do czterech godzin liczy za godzinę , potem wskakuje doba 8 eu Ok, dzięki. Czyli skończyło się darmowe parkowanie po południu. Bo zdarzyło się ze trzy razy że gdy tam przyjeżdżałem około 14-15 to już parkingowego nie było. Ale najczęściej i tak jestem z rana więc w sumie żadna różnica. Byle tylko automat działał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 14 minut temu, Jędrek napisał(a): Byle tylko automat działał. miej gotówkę , jak myśmy w zeszłym tygodniu płacili to był problem z kartą , a banknot wziął i wydał resztę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 4 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 1 minutę temu, barbie609 moder napisał(a): miej gotówkę , jak myśmy w zeszłym tygodniu płacili to był problem z kartą , a banknot wziął i wydał resztę W sumie zawsze staram się ze 200 euro mieć w gotówce, jadąc na Słowację. Choć raz było tak że w ogóle nic nie wziąłem, karty, dokumentów, pieniędzy - jadąc właśnie pod Rohacze. Zorientowałem się będąc już na Słowacji i wtedy zaparkowałem w innym miejscu, gdzie owszem, budka parkingowego stała, ale zamknięta na kłódkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 10 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia Zapomniałem napisać ,że w środę z kolei automat Pod Spalenou nie chciał banknotów a karta bez problemu.Także taki kapryśny jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 11 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia W dniu 10.08.2024 o 09:04, barbie609 moder napisał(a): taki kapryśny jest. A nie ma gdzieś tam plakietki UCZĘ SIĘ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi