Guest Nobody Posted February 22, 2020 Share Posted February 22, 2020 15 godzin temu, Mateusz Z napisał: Chociaż szczerze mówiąc mnie wejście na Bystrą (przeszedłem tego dnia jeszcze Wąwóz Kraków) zmęczyło bardziej niż na kiedykolwiek na Rysy. Ja mam tak że w Tatrach Wysokich mniej się męczę niż w Zachodnich. Może dlatego że trzeba zaliczyć najpierw Chochołowską albo Kościeliską ? Generalnie w Wysokich bardziej dynamicznie zmienia się otoczenie i z każdego miejsca trochę inne widoki. Ale szlak na Rysy faktycznie potrafi zmęczyć. Quote Link to post Share on other sites
Nu81 187 Posted February 22, 2020 Share Posted February 22, 2020 Cześć, Też byłem w tamtym roku ? https://mapa-turystyczna.pl/route/dcx Eh te mozolne dolinowanie, zanim się wejdzie w fajny teren to największa wada polskich Tatr Zachodnich. 5 Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatromen Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 (edited) Dnia 19.02.2020 o 19:04, Anna M. napisał: Szlak jest długi, ale w lato jest długi dzień, jest czas na zdjęcia i na poleżenie ? Aniu da się i zimą tylko to wstawanie niektórym przeszkadza .? Edited February 24, 2020 by Tatromen Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatromen Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 (edited) W zasięgu wzroku ? Na forach : Szczerość to jedna z lepszych cech , za którą ludzie mogą Cię znienawidzić . Zwłaszcza jak obnażasz ich fałsz i obłudę . Edited May 10, 2020 by Tatromen Quote Link to post Share on other sites
Anuś 1,257 Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 Udało mi się w końcu odwiedzić ten piękny szczyt w ubiegły piątek... pogoda była piękna... przez całą drogę słońce choć listopadowe powietrze już potrafi dać się we znaki .... ciepła herbatka jak najbardziej wskazana ? Będąc na Siwej Przełęczy pojawiły się pierwsze chmury, które zakryły Bystrą, ale u góry było bajecznie.... Wychodziłam z Kościeliskiej przez Ornak, powrót Starobociańską... 9 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 2,120 Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 Ładnie tam. Bystra to moje niezdobyta góra, dwa razy do niej się zabierałam. Ile czasu zajęło ci dojście tam i z powrotem? Co to jest to, co wygląda jak stolik? 2 Quote Link to post Share on other sites
Anuś 1,257 Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 @wjesna ok 5:40 weszłam na szlak do kościeliskiej a na górze byłam 12:20 z ok 30 minutowym pobytem na śniadanie w schronisku (byłam tam przed 7) i jedną większą pewnie 20 min przerwą na szlaku. Czas wedle mapy to ok 7h więc wydaje mi się ze czas był dobry, ale troche pedziłam żeby zdążyć za nim słońce zajdzie. Wracałam starobociańską ale juz na luzie bez pośpiechu... 2 Quote Link to post Share on other sites
Artur S 1,480 Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 Dnia 22.02.2020 o 10:51, Mateusz Z napisał: Znalazłem jeszcze fajne zdjęcie Bystrej znad Smerczyńskiego stawu. Stamtąd wygląda naprawdę imponująco. Też znalazłem takowe moje zrobione w lipcu...............15 lat temu 6 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,585 Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 @Anuś niesamowite to morze chmur? 1 Quote Link to post Share on other sites
Anuś 1,257 Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 @Zośka mimo, że przykryły prawie wszystko to zrobiły to w taki sposób, że wybaczyłam im tego psikusa bo było bajecznie... @wjesna to co wygląda jak stolik to może i być stolikiem ? a tak serio to co niektórzy siadali na nim i robili sobie foty więc sama nie wiem... moze jakies trofeum do pozowania... ?? 2 Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 3,060 Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 (edited) 4 godziny temu, wjesna napisał: Co to jest to, co wygląda jak stolik? A to nie jest czasem "kompas" z opisem panoramy? Na Płaczliwym Rohaczu jest podobny. Jak byłem na Bystrej to tego nie było, albo nie pamiętam. Dobry stolik, żeby wódeczki polać :D Edit: Żeby oczy nacieszyć - końcówka października 2018: Edited November 18, 2020 by Mateusz Z 7 Quote Link to post Share on other sites
Kasia K 1,355 Posted November 20, 2020 Share Posted November 20, 2020 @Anuś piękne fotki i fajna trasa 1 Quote Link to post Share on other sites
karpasani 731 Posted November 20, 2020 Share Posted November 20, 2020 Byłem kilka lat temu na Bystrej od słowackiej strony przy kiepskiej pogodzie i tego "stolika" nie było nie było również tabliczki z nazwą szczytu i wysokością. Odwiedziłem Bystrą w tym miesiącu i tu pogoda dopisała??. ?️Tabliczka już jest a ten stolik tak jak pisze Mateusz to panorama otaczających szczytów. Nie wiedziałem natomiast,że takowy jest na Rohaczu. Kiedyś nie było. 3 Quote Link to post Share on other sites
Anuś 1,257 Posted November 20, 2020 Share Posted November 20, 2020 Taka panoramka na otaczające szczyty to super sprawa ? ja zawsze mam przy sobie panoramy tatrzańskie i studiuje aż spamiętam wszystko... i tak z wypadu na wypad zajmuję mi to mniej czasu ?? 3 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 2,120 Posted November 23, 2020 Share Posted November 23, 2020 @Anuś dziękuje za odpowiedź. Trochę czasu potrzeba, żeby wejść. Jesień spokojniejsza, bez burze raczej, tylko dni krótkie. 1 Quote Link to post Share on other sites
Krzysiek Zd 1,369 Posted March 2, 2021 Share Posted March 2, 2021 (edited) To i ja coś dorzucę z mojego ostatniego wejścia - końcówka września 2020 panorama na Zachodnie ostatnie podejście widać szlaki: przez Błyszcz i bezpośrednio na Bystrą .... a i jeszcze ten słynny "stoliczek" żeby było wiadomo co to za szczyty rzecz jasna ? Edited March 3, 2021 by Krzysiek Zd 6 Quote Link to post Share on other sites
peter1 1,219 Posted March 6, 2021 Share Posted March 6, 2021 W sumie i ja mogę parę wrzucić. Lubię tam wracać, wchodziłem prawie z każdej strony(najbardziej utkwiło mi wejście od Podbańskiej i Doliny Bystrej oraz od przełęczy Tomanowej). ? Starorobociański Kamienista Kamienista Starorobociański 1 Quote Link to post Share on other sites
martuś 440 Posted March 8, 2021 Share Posted March 8, 2021 Piękne wrzucacie zdjęcia ? Aż tęskno się robi za górami jak można je oglądać tylko na ekranie ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts