Gość Nobody Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 15 godzin temu, Mateusz Z napisał: Chociaż szczerze mówiąc mnie wejście na Bystrą (przeszedłem tego dnia jeszcze Wąwóz Kraków) zmęczyło bardziej niż na kiedykolwiek na Rysy. Ja mam tak że w Tatrach Wysokich mniej się męczę niż w Zachodnich. Może dlatego że trzeba zaliczyć najpierw Chochołowską albo Kościeliską ? Generalnie w Wysokich bardziej dynamicznie zmienia się otoczenie i z każdego miejsca trochę inne widoki. Ale szlak na Rysy faktycznie potrafi zmęczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nu81 Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Cześć, Też byłem w tamtym roku https://mapa-turystyczna.pl/route/dcx Eh te mozolne dolinowanie, zanim się wejdzie w fajny teren to największa wada polskich Tatr Zachodnich. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 24 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 (edytowane) Dnia 19.02.2020 o 19:04, Anna M. napisał: Szlak jest długi, ale w lato jest długi dzień, jest czas na zdjęcia i na poleżenie Aniu da się i zimą tylko to wstawanie niektórym przeszkadza . Edytowane 24 Lutego 2020 przez Tatromen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 10 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 (edytowane) W zasięgu wzroku ? Na forach : Szczerość to jedna z lepszych cech , za którą ludzie mogą Cię znienawidzić . Zwłaszcza jak obnażasz ich fałsz i obłudę . Edytowane 10 Maja 2020 przez Tatromen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Udało mi się w końcu odwiedzić ten piękny szczyt w ubiegły piątek... pogoda była piękna... przez całą drogę słońce choć listopadowe powietrze już potrafi dać się we znaki .... ciepła herbatka jak najbardziej wskazana Będąc na Siwej Przełęczy pojawiły się pierwsze chmury, które zakryły Bystrą, ale u góry było bajecznie.... Wychodziłam z Kościeliskiej przez Ornak, powrót Starobociańską... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Ładnie tam. Bystra to moje niezdobyta góra, dwa razy do niej się zabierałam. Ile czasu zajęło ci dojście tam i z powrotem? Co to jest to, co wygląda jak stolik? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 @wjesna ok 5:40 weszłam na szlak do kościeliskiej a na górze byłam 12:20 z ok 30 minutowym pobytem na śniadanie w schronisku (byłam tam przed 7) i jedną większą pewnie 20 min przerwą na szlaku. Czas wedle mapy to ok 7h więc wydaje mi się ze czas był dobry, ale troche pedziłam żeby zdążyć za nim słońce zajdzie. Wracałam starobociańską ale juz na luzie bez pośpiechu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Dnia 22.02.2020 o 10:51, Mateusz Z napisał: Znalazłem jeszcze fajne zdjęcie Bystrej znad Smerczyńskiego stawu. Stamtąd wygląda naprawdę imponująco. Też znalazłem takowe moje zrobione w lipcu...............15 lat temu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 @Anuś niesamowite to morze chmur 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 @Zośka mimo, że przykryły prawie wszystko to zrobiły to w taki sposób, że wybaczyłam im tego psikusa bo było bajecznie... @wjesna to co wygląda jak stolik to może i być stolikiem a tak serio to co niektórzy siadali na nim i robili sobie foty więc sama nie wiem... moze jakies trofeum do pozowania... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 (edytowane) 4 godziny temu, wjesna napisał: Co to jest to, co wygląda jak stolik? A to nie jest czasem "kompas" z opisem panoramy? Na Płaczliwym Rohaczu jest podobny. Jak byłem na Bystrej to tego nie było, albo nie pamiętam. Dobry stolik, żeby wódeczki polać :D Edit: Żeby oczy nacieszyć - końcówka października 2018: Edytowane 18 Listopada 2020 przez Mateusz Z 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 @Anuś piękne fotki i fajna trasa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpasani Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Byłem kilka lat temu na Bystrej od słowackiej strony przy kiepskiej pogodzie i tego "stolika" nie było nie było również tabliczki z nazwą szczytu i wysokością. Odwiedziłem Bystrą w tym miesiącu i tu pogoda dopisała. Tabliczka już jest a ten stolik tak jak pisze Mateusz to panorama otaczających szczytów. Nie wiedziałem natomiast,że takowy jest na Rohaczu. Kiedyś nie było. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 20 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Taka panoramka na otaczające szczyty to super sprawa ja zawsze mam przy sobie panoramy tatrzańskie i studiuje aż spamiętam wszystko... i tak z wypadu na wypad zajmuję mi to mniej czasu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 23 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 @Anuś dziękuje za odpowiedź. Trochę czasu potrzeba, żeby wejść. Jesień spokojniejsza, bez burze raczej, tylko dni krótkie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 2 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 (edytowane) To i ja coś dorzucę z mojego ostatniego wejścia - końcówka września 2020 panorama na Zachodnie ostatnie podejście widać szlaki: przez Błyszcz i bezpośrednio na Bystrą .... a i jeszcze ten słynny "stoliczek" żeby było wiadomo co to za szczyty rzecz jasna Edytowane 3 Marca 2021 przez Krzysiek Zd 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 6 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 W sumie i ja mogę parę wrzucić. Lubię tam wracać, wchodziłem prawie z każdej strony(najbardziej utkwiło mi wejście od Podbańskiej i Doliny Bystrej oraz od przełęczy Tomanowej). Starorobociański Kamienista Kamienista Starorobociański 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martuś Opublikowano 8 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Piękne wrzucacie zdjęcia Aż tęskno się robi za górami jak można je oglądać tylko na ekranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi