Zośka Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 6 minut temu, barbie609 napisał: ładne i z góry i dołu. Z dołu je widzimy codziennie bo pensjonat mamy kilka minut od szlaku z Jagniątkowa na Śnieżne kotły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 8 minut temu, Zośka napisał: bo pensjonat mamy kilka minut od szlaku z Jagniątkowa na Śnieżne kotły miałem na myśli Śnieżne Stawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 @barbie609 no tak. Nie zrozumiałam. Ale tam nie szliśmy bo i tak nie było niczego widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 15 godzin temu, Zośka napisał: nie było niczego widać. więc tak ilustracyjnie od dołu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 (edytowane) Dzisiaj pogoda lepsza więc atakujemy Śnieżkę. Z Karpacza niebieskim od świątyni Wang, przez Samotnię i Strzechę Akademicką a potem już autostradą do Domu Śląskiego. Na szczyt już fajniejsza droga ale ludzi ogromna ilość. Powrót po śladach. Ta Śnieżka niby fajna ale ludzie psują klimat Edytowane 4 Sierpnia 2023 przez Zośka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Dnia 4.08.2023 o 19:48, Zośka napisał: Śnieżka niby fajna ale ludzie psują klimat Niegrzeczni czy zasłaniający widoki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 @wjesna głośni, niekulturalni i zbyt liczni. Ja chyba nigdy nie zrozumiem ludzi którzy odczuwają potrzebę dzielenia się z całym światem swoimi problemami. Na szlaku zamiast ciszy i spokoju ciągle słyszysz narzekanie na chamskiego szefa, wredną teściową, leniwego męża albo niegrzeczne dzieci. A te dzieci krzyczą, plączą się innym turystom pod nogami i strzelają fochy. Rodzice oczywiście nie reagują albo jak już to wrzeszczą głośniej niż te dzieci. Tak się zastanawiam po co tacy ludzie chodzą po górach i jeszcze dzieci zabierają. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 @ZośkaZosiu w temacie o filmach opisalam scenę, gdy mlody nauczony przez tatę ciszy na szlaku tego samego uczy swojego kolegę. Szkoda, że takie rzeczy tylko w filmie. Dzieci to temat rzeka. Czasem ich zal. Otyłe, ledwo idą dodatkowo odbierają sobie tlen płaczem, znaczy wyciem. Są też zabawne, gdy na przykład rodzice z wyjścia na Mogielice robią dla dzieci wyprawę na K2, bawią się w zakladanie baz, atak szczytowy, tlen... Fajnie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 24 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 https://wydarzenia.interia.pl/news-nie-zyje-prezes-karkonoskiej-grupy-gopr-przysypala-go-lawina,nId,7169136 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 13 Lutego Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego https://www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/kolejny-turysta-zeslizgnal-sie-rynna-smierci-ze-szczytu-sniezki/msdhzm2,07640b54 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 3 godziny temu, barbie609 moder napisał: https://www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/kolejny-turysta-zeslizgnal-sie-rynna-smierci-ze-szczytu-sniezki/msdhzm2,07640b54 Chyba jakiś "czelendż" się z tego zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 8 godzin temu, Jędrek napisał: hyba jakiś "czelendż" się z tego zrobił był taki sezon chyba ze dwa lata wstecz,że z Rysów lecieli tak ze dwie osoby w tygodniu , a w tym jakoś tam spokój...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 9 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia Z Karkonoszami kojarzy mi się taka śmieszna sytuacja, kiedy schodziliśmy że Śnieżki , mijaliśmy taką rodzinę z chłopcem w wieku około 8 lat, który narzekał że już nie chce dalej iść, jego mama powiedziała "nie marudź bo pojedziemy nad morze". 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 1 Czerwca Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca fajne 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 26 Lipca Udostępnij Opublikowano 26 Lipca (edytowane) Ile można siedzieć w domu...?! I dlatego z entuzjazmem odpowiedziałam na propozycje @Fibii tak sobie po Karkonoszach chodzimy... Dziś Sowia Dolina, Skalny Stół i kofola na Okraju. Powrot przez Budniki... w deszczyku... Zapomniałam dopisać, ze na Okraj przybiegł do nas Sebastian i mocnym składem wędrowaliśmy do Budnik. Szkoda, że padało, bo Budniki są uroczym miejscem i warto się w nim zadumać nad losem mieszkańców i siłą przyrody. Edytowane 28 Lipca przez jaaga76 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 26 Lipca Udostępnij Opublikowano 26 Lipca @jaaga76 ładne te Karkonosze. W zeszłym roku byłam po długiej przerwie i bardzo mi się podobało. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 26 Lipca Udostępnij Opublikowano 26 Lipca @jaaga76super wycieczka. Muflona jakiegoś na drodze nie było? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Lipca Udostępnij Opublikowano 27 Lipca @jaaga76widoczki super ,zazdroszczę. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 27 Lipca Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 16 godzin temu, jaaga76 napisał: Skalny Stół i kofola Jak to bajecznie brzmi dobrej zabawy i duuużo słońca 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 27 Lipca Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 18 godzin temu, wjesna napisał: @jaaga76super wycieczka. Muflona jakiegoś na drodze nie było? Kilka matołków tak, ale muflona nie ... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 28 Lipca Udostępnij Opublikowano 28 Lipca (edytowane) Kolejnego dnia czyli wczoraj wybrałyśmy się na Śnieżkę przez Kocioł Łomniczki. Schronisko na czerwonym szlaku nadal nie żyje, ale widać, że coś przy nim robią i być może za jakiś czas coś z tego będzie. Jakieś 15 minut za schroniskiem niespodzianka - łapie nas deszcz którego w prognozach nie było. Ale przecież wiedziałam, że podstawowym wyposażeniem na wycieczkę z @jaaga76 jest kurtka przeciwdeszczowa W Śląskim Domu chwila przerwy na jedzenie i picie oraz ubranie dodatkowych warstw bo wieje niemiłosiernie . Ruszamy na królową, na której o dziwo nie wieje, więc siedzimy ze 20 minut. Po czym robimy sobie wycieczkę zagraniczną do Lucni Budy. Tam Kofola, jakaś przedziwna zupa i parek w rohliku. W schronisku dołącza do nas Sebastian i dalej kontynuujemy spacer w składzie 3 osobowym. Wracamy na ojczyzny łono i idziemy drogą Przyjaźni Polsko - Czeskiej w Stronę Słonecznika. Ludzi tłumy, za to widoki piękne. Chwilę siedzimy, ale nie za długo, bo te chmury jakieś podejrzane Schodzimy najpierw żółtym szlakiem pełnym drewnianych mostków do Polanki, a potem zielonym na parking. Znów tłumy, a wydawało nam się, że tym szlakiem nikt nie chodzi. Było super, pomimo, że momentami musiałam gonić Agę-harpagana i prawie wyzionełam ducha Jeszcze raz dziękuję @jaaga76 za piękną wycieczkę i towarzystwo Edytowane 28 Lipca przez Fibi 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 28 Lipca Udostępnij Opublikowano 28 Lipca (edytowane) 28 minut temu, Fibi napisał: Jeszcze raz dziękuję @jaaga76 za piękną wycieczkę i towarzystwo I wzajemnie ! CDN... Dorzucam jeszcze kilka fotek. Nie byłam w okolicach Śniezki kilka lat i muszę powiedzieć, że sporo się zmieniło. Wyremontowany szlak przez Kocił Łomniczki robi bardzo pozytywne wrażenie. Szkoda, że schronisko kolejny rok zamknięte (obok jest jakiś foodtruck). A Śnieżka...no cóż z roku na rok coraz brzydsza... Doszłyśmy z @Fibido wniosku, że jedynie zimą jesteśmy ja w stanie przyjąć estetycznie. Po zimowych wypadkach na górze jest jak w kojcu - wszystko wygrodzone siatką i łańcuchami. No i kupa ludzi... 28 minut temu, Fibi napisał: wyzionełam ducha Dementuję... Marta dała radę Edytowane 28 Lipca przez jaaga76 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 19 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia https://zielona.interia.pl/wiadomosci/polska/news-cos-zlego-dzieje-sie-w-karkonoszach-naturalny-sposob-na-upal,nId,7759517 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 29 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia https://wydarzenia.interia.pl/dolnoslaskie/news-tragedia-w-karkonoszach-turysta-zmarl-w-drodze-na-sniezke,nId,7768653 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi