Jump to content

Recommended Posts

Moim zdaniem najfajniejsze miejsce w Karkonoszach. Śnieżne Kotły. Niestety dzisiaj zero widoczności ?

Wchodziliśmy żółtym, dosyć wymagającym szlakiem do schroniska pod Łabskim Szczytem. Potem do wieży przekaźnikowej nad Śnieżnymi Kotłami. Wiało tak że ciężko było iść więc nie szliśmy dalej na Wielki Szyszak tylko wróciliśmy do rozejścia szlaków i autostradą na Szrenicę. Ze Szrenicy było widać lepiej bo chmury trochę przewiało. 

20230803_114011.jpg

20230803_120043.jpg

20230803_135424.jpg

20230803_124443.jpg

• Like ! 2
  • Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Drugi raz w życiu wybrałem się w Karkonosze. Pierwszy raz zimą parę lat temu. Podczas 3 dniowej wycieczki widoczność nie przekraczała 40 metrów. Zniesmaczony widokami długo nie czułem motywacji aby po

Świeżutkie Karkonosze (20-21 marca), wschód i zachód wrzuciłam symbolicznie w odpowiednich wątkach. Robienie zdjęć wymagało poświęcenia: mróz i lodowaty wiatr pozwalał na zrobienie trzech zdjęć i koni

Cudne niebo uwielbiam zimą to zestawienie bieli z błękitem ? Ten weekend też spędziłam w Karkonoszach ale nie na nartach tylko wędrując....i pogoda też była petarda ?....tyle, że wiało przeokropn

Posted Images

Dzisiaj pogoda lepsza więc atakujemy Śnieżkę. Z Karpacza niebieskim od świątyni Wang, przez Samotnię i Strzechę Akademicką a potem już autostradą do Domu Śląskiego. Na szczyt już fajniejsza droga ale ludzi ogromna ilość. Powrót po śladach?.

Ta Śnieżka niby fajna ale ludzie psują klimat?

20230804_110001.jpg

20230804_112245.jpg

20230804_112254.jpg

20230804_114003.jpg

20230804_135851.jpg

20230804_135918.jpg

Edited by Zośka
  • Like ! 6

@wjesna głośni, niekulturalni i zbyt liczni?.  Ja chyba nigdy nie zrozumiem ludzi którzy odczuwają potrzebę dzielenia się z całym światem swoimi problemami. Na szlaku zamiast ciszy i spokoju ciągle słyszysz narzekanie na chamskiego szefa, wredną teściową, leniwego męża albo niegrzeczne dzieci. A te dzieci krzyczą, plączą się innym turystom pod nogami i strzelają fochy. Rodzice oczywiście nie reagują albo jak już to wrzeszczą głośniej niż te dzieci. Tak się zastanawiam po co tacy ludzie chodzą po górach i jeszcze dzieci zabierają. 

• Like ! 2

@ZośkaZosiu w temacie o filmach opisalam scenę,  gdy mlody nauczony przez  tatę ciszy na szlaku tego samego uczy swojego kolegę.  Szkoda, że takie rzeczy tylko w filmie.

Dzieci to temat rzeka. Czasem ich zal. Otyłe, ledwo idą dodatkowo odbierają sobie tlen płaczem, znaczy wyciem. 

Są też zabawne,  gdy na przykład  rodzice z wyjścia na Mogielice robią dla dzieci wyprawę na K2, bawią się w zakladanie baz, atak szczytowy, tlen... ? Fajnie  

• Like ! 2
  • 3 months later...