barbie609 moder Opublikowano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 20 minut temu, Fibi napisał: (jakoś strasznie długo szliśmy, na pewno nie 45 minut, Ten czas tam to czas dla młodego GOPR-owca który pędzi do zdarzenia.Schodziłaś od Schroniska Pod Łabskim tak jak my , tylko że nie pchamy się w stronę Wysokiego Mostu tylko skręcamy na skróty pod kolejkę no ,ale my bazujemy w Świeradowie i tam nam się wygodnie parkuje.A w górę to jedziemy pierwszym krzesełkiem -wiem nie stylowo ale oszczędzamy czas. Ostatnio jak byliśmy to kwestia Śnieżnych Kotłów była rozważana ale na mocy wcześniejszych doświadczeń uznaliśmy że będzie za tłoczno. Ograniczyliśmy się tylko do Mokrej Przełęczy -punktu przelotowego ptaków w czasie migracji na południe.A wycieczka świetna uwielbiam rejon Śnieżnych Stawków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 (edytowane) @Zośka ja się trochę pocieszam, że te tłumy to przez bon turystyczny i w przyszłym roku już tego nie będzie. Rozważam też więcej pracujących sobót, żeby mieć wolne w tygodniu i wtedy jeździć w góry. Ale rzeczywiście czegoś takiego jak w tym roku, to jak żyję nie pamiętam. @barbie609 te czasy z tabliczek w Karkonoszach są często przesadzone. Jest taki jeden odcinek blisko Śnieżki, który niby powinno się iść 25 minut, a ja tam zawsze idę 40 a jakoś wolno nie chodzę Edytowane 2 Grudnia 2021 przez Fibi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 (edytowane) 10 minut temu, Fibi napisał: żeby mieć wolne w tygodniu Jak jest taka możliwość to polecam takie rozwiązanie. Jest zupełnie inaczej , ostatnie wyjścia w tygodniu Na Kopieniec i na Sokolą Perć to relaks w czystej postaci. Zobaczymy jak będzie jutro.Z tym bonem to może masz trochę racji , zobaczymy. Faktem jest , że cytując znajomego , który prowadzi parking przy wąwozie homole w Jaworkach: ,,zarobiłem jak nigdy ale niech to się już k......a skończy,,. A mówił to w połowie września. Edytowane 2 Grudnia 2021 przez barbie609 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Trochę się nam dziś dzień posypał organizacyjnie, ale choć spacerek na Szrenicę udało się zrobić. Pogoda była taka sobie - chmury, chmury, chmury i to wcale nie te co się dają fajnie focić... W sumie, patrząc na ilość śniegu wierzyć się nie chce, że to marzec 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 3 minuty temu, jaaga76 napisał: spacerek na Szrenicę Jak szliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Przed chwilą, barbie609 napisał: Jak szliście? Klasycznie. Jesteśmy ze znajomymi, ktorzy w góry to raczej okazjonalnie, więc trasa pod nich. Kamieńczyk - Hala Szrenicka - Szrenica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 2 minuty temu, jaaga76 napisał: Kamieńczyk - Hala Szrenicka - Szrenica. Bardzo lubię Karkonosze , rejon Szrenicy, ale ta droga z trylinki doprowadza mnie do k..........y. Zazwyczaj wjeżdżamy krzesełkiem a potem już działamy po grzbiecie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 I kilka fotek z dzisiejszych nart 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 5 minut temu, jaaga76 napisał: kilka fotek z dzisiejszych nart pogoda ekstra , zdjęcia super, zazdroszczę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Jaka lampeczka świetnie, miłego szusowania Agusia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 4 godziny temu, jaaga76 napisał: nart fantastyczne warunki - widzę że też kochasz narty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 9 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 19 godzin temu, J@n napisał: fantastyczne warunki - widzę że też kochasz narty Bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aye8 Opublikowano 14 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Dnia 8.03.2022 o 19:38, jaaga76 napisał: I kilka fotek z dzisiejszych nart Cudne niebo uwielbiam zimą to zestawienie bieli z błękitem Ten weekend też spędziłam w Karkonoszach ale nie na nartach tylko wędrując....i pogoda też była petarda ....tyle, że wiało przeokropnie Wyszliśmy spod Wangu do Schroniska Samotnia potem wyżej do Schroniska Lučni Bouda....następnie Śnieżka ...ci, którym nie straszny był wiatr ....i powrót do mojej ukochanej Samotni na nocleg. Pierwszy raz miałam tę przyjemność aby tam nocować. Dla mnie to najpiękniej połoźone schronisko w Karkonoszach.....bardzo przytulne i klimatyczne Rano wyruszyliśmy w stronę Schroniska Odrodzenie a następnie powrót do Słonecznej Polany ...który to dał nam nieźle popalić bo szlak zupelnie niewydeptany i miejscami po kolana w śniegu.... Było cudnie....już wypatruję następnych wędrówek....może w innych górkach 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 14 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 @aye8 daj znać, jak będziesz się wybierała w Karkonosze - może się zgramy . Cudną miałyśmy aurę ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aye8 Opublikowano 15 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 @jaaga76 jasne jak tylko nie będzie to spontaniczny wypad na ostatnią chwilę bedę dawać info Miło byłoby się spotkać na szlaku.....może nawet w Taterkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 15 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 @aye8 w Karkonoszach byłam już dawno....., ale mam do nich sentyment. Szczególnie Samotnia została mi w pamięci - cudowne miejsce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 15 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Ja z tysiąc lat nie byłem w tamytch okolicach - pojechałbym, ale wciąż nie znalazłem na mapie jakiejś ciekawej miejscówki na zdjęcia Zbyt zurbanizowane jak dla mnie chyba... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania71wro Opublikowano 15 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Najwięcej uroku ma chyba Samotnia. Ja bardzo lubię stawki pod Śnieżnymi Kotłami. To zdjęcie z drogi do stawków. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 15 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 3 godziny temu, Q'bot napisał: Ja z tysiąc lat nie byłem w tamytch okolicach - pojechałbym, ale wciąż nie znalazłem na mapie jakiejś ciekawej miejscówki na zdjęcia Zbyt zurbanizowane jak dla mnie chyba... Jedź dla towarzystwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 16 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 2 hours ago, jaaga76 said: Jedź dla towarzystwa Dla towarzystwa to się pije A z resztą, ja mizantropem jestem, więc piję do swojego odbicia w kałuży... @ania71wro Ta wieża na czubku hołdy nie świeci przypadkiem nocą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania71wro Opublikowano 16 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 Ja Ci dam hołdę! Chyba nie świeci. Na pewno nie tak, jak Twoja czołówka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania71wro Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Świeżutkie Karkonosze (20-21 marca), wschód i zachód wrzuciłam symbolicznie w odpowiednich wątkach. Robienie zdjęć wymagało poświęcenia: mróz i lodowaty wiatr pozwalał na zrobienie trzech zdjęć i konieczna przerwa na przywracanie krążenia w palcach w puchowych łapawicach. A na dole wiosna. Wróciłam wczoraj i już tęsknię. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 9 minut temu, ania71wro napisał: Świeżutkie Karkonosze W tym roku raczej nas tam nie będzie , przynajmniej sobie popatrzę. A zdjęcia super,oczywiście we wszystkich trzech wątkach. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 23 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 Dnia 22.03.2022 o 15:38, ania71wro napisał: Wróciłam wczoraj i już tęsknię. Mam tak samo Co te góry mają w sobie takiego?!!! Piękne foty 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Przedmajowy weekend Póki co wrzucam kilka fotek.... Cudnie było 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi