Jump to content

Recommended Posts

• Replies 248
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kilka naprawdę wiosennych fotek z dzisiejszego spaceru w Gorcach?

Na początku grudnia piękna zima była w Gorcach? ale teraz już tak nie jest.

A wczoraj na Turbaczu było tak:   Bardzo przyjemna wycieczka ? i mało ludzi jak na sobotę ?

Posted Images

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Tak naprawdę widok z samego Turbacza nie powala! Jest tutaj sporo połamanych i zniszczonych drzew, które skutecznie deformują wrażenia estetyczne!? Trzeba zejść nieco niżej żeby zobaczyć coś ciekawszego. Natomiast tym co na pewno wgniata w ziemię jest ilość turystów którzy przynajmniej w ostatnią niedzielę odwiedzili to miejsce.?

• Haha 1
  • 2 weeks later...

@Mnich Moderator w sam raz ? Pogoda dziś dopisała, a w góry należy jeździć jak najczęściej. Następna wspólna wyprawa, Babia albo Rohacze? (O ile granice otworzą). A to żeby w temacie to jeszcze coś z dzisiejszej wyprawy. 

Ps. Mała zagadka. Co jest napisane pod krzyżykiem? (Na zdjęciu słabo widać)

IMG_20200523_094856.jpg

Edited by Mateusz Z
  • Like ! 4
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Byłem na Turbaczu w pierwszym tygodniu czerwca, ot trasa spacerowa z pewną ilością błota i z fajnym widokiem na Tatry, który sprawił, że zacząłem myślec o tym, że nie jestem w tych górach co trzeba ?

Edited by Gieferg
  • Haha 1
7 godzin temu, Gieferg napisał:

Byłem na Turbaczu w pierwszym tygodniu czerwca, ot trasa spacerowa z pewną ilością błota i z fajnym widokiem na Tatry, który sprawił, że zacząłem myślec o tym, że nie jestem w tych górach co trzeba ?

Gorce są fajne. Dopóki nie zasmakujesz Tatr ?

• Like ! 2
  • Haha 1
  • 1 month later...

Lubię Gorce. Czasem się trafi jakiś pusty szlak, zwłaszcza w niepogodę, gdy  błoto pod butami i widoków brak to ludziom mniej sie chce. Niedawno idąc na Kudłoń a Trusiówki w mżawce i we mgle spotkałam dwie osoby, u góry jedną wycieczkę, schodząc- nikogo.  Czasem się zdarzy  mieć góry tylko dla siebie. Albo gdy szłam na Turbacz z Koninek i nie chciałam wyjeżdżać kolejką to wychodziłam nartostradą. Wokól - nikogo. To była najprzyjemniejsza część wycieczki. Ptaki, las, droga pod górke, słońce. U góry już do samego Turbacz tłum i hałas.

• Like ! 2
  • 3 months later...

Zwykle chodzę zielonym szlakiem na Turbacz ale też coraz częściej zapuszczam się gdzieś w leśne ścieżki i scieżynki, których pełno w Gorcach. Te kolorki już powoli znikają bo opadają liście z drzew ale i tak w pogodne, słoneczne dni jest cudownie?

• Like ! 1