vatra Opublikowano 17 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Te też są gorczańskie 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 17 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 te to Polana Podskały te to Stawiska te to okolice Łapsowej -skrzyżowanie zielonego i czarnego no i te są już z Tatr -Wielka Polana Dolina Małej Łąki 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 20 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 @vatra @Artur S @barbie609 mam do Was pytanie bo widzę że dobrze znacie Gorce Czy byliście kiedyś w Bacówce u Bucka ? Podobno robią tam najlepsze oscypki i inne góralskie sery w Polsce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 20 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 Niestety nie byłem więc nie mam zdania. Dobry oscypek i żętyca/ mnie uczono pisowni rzentyca/ były na Cyrli przy zielonym z Kopieńca , pod Przełeczą Rozdziele w Pieninach -dobra żętyca przy żółtym . i Las Baligówka przy drodze Cz Dunajec -Jabłonka , obok fajna ścieżka przyrodnicza po torfowiskach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 20 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 3 godziny temu, Zośka napisał: Czy byliście kiedyś w Bacówce u Bucka ? Niestety nie byłam jeszcze a oscypek kupuje u sprawdzonej gospodyni Jakby co to mam namiary 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Z dzisiejszego spaceru w Gorcach. Dodam tylko, że śnieg nie przestaje padać. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 @vatra na namiar na oscypki to ja się piszę . Fotki cudne, choć przyznam że powoli mam już dość zimy.... Gdzie jest WIOSNA??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Dnia 16.04.2021 o 22:56, jaaga76 napisał: dość zimy.... Gdzie jest WIOSNA??? Jest, słaba jeszcze ale jest i to w Gorcach.Ale po kolei. Ruszyliśmy z Olszówki zielonym do czerwonego i nim na Stare Wierchy , powrót żółtym do Poręby. Szlak jak to w Gorcach dużo błota i miejscami sporo śniegu . Pochmurno, chłodno i chwilami polatywał śnieg. Na Starych Wierchach trochę ludzi było. Poniżej parę fotek a wśród nich objawy wiosny.... na horyzoncie Mogielnica są tak są! Słabe nierozkwitłe ale są. W pobliżu skrzyżowania zielonego z czerwonym beskidzkim są i bazie szlak typowo gorczański pod schroniskiem sporo śniegu a miejscami i błota żółty szlak pożegnał nas takim okazikiem tak więc jest nie tylko w Pieninach ale i w Gorcach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Miło oglądać takie zdjęcia, chociaż jak na koniec kwietnia to trochę słaba ta wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 @barbie609 dzięki na relację. Serce mocniej zabiło , bo jednak gdzieś wiosnę ... no dobra... wiosenkę widać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Piękne wiosny oznaki. To znaczy krokusy piękne, błoto mniej. Nie widać na zdjęciach, żeby było pochmurno, ładnie wyszły. @barbie609 jak się dogadujecie co do trasy i celu wycieczki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 9 godzin temu, wjesna napisał: @barbie609 jak się dogadujecie co do trasy i celu wycieczki? planowanie spada przeważnie na moją lepszą połowę i na mnie , planujemy wycieczkę, dojazd przedstawiamy pomysł i jak się podoba ruszamy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 17 godzin temu, barbie609 napisał: jak się podoba ruszamy. Jak widać po częstotliwości wycieczek- podoba się. Gdzie następna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @wjesnaJeszcze nie wiemy , pogoda na weekend nie bardzo , łamię się czy jutro gdzieś samotnie nie wyruszyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @barbie609 samotnie tez Ci się zdarza? Do weekendu daleko to jeszcze się pięć razy prognozy pogody zmienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Owszem zdarza mi się , najczęściej Pieniny , chociaż Gęsie Szyje ,Raptawickie Turnie itp , tez bywały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzia Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 2 godziny temu, barbie609 napisał: @wjesnaJeszcze nie wiemy , pogoda na weekend nie bardzo , łamię się czy jutro gdzieś samotnie nie wyruszyć . Masz jakiś konkretny plan ? Może wspólnie na Luboń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @Andziaraczej wyruszę w moje ulubione rewiry tj Małe Pieniny jak coś zapraszam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzia Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Następnym razem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Dnia 27.04.2021 o 12:04, barbie609 napisał: łamię się czy jutro gdzieś samotnie nie wyruszyć . Skąd to powracasz, samotny wędrowcze...? (Staff) Tak mi się skojarzyło 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, vatra napisał: Tak mi się skojarzyło Czasem mi też tak wiatr śpiewa... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 2 godziny temu, vatra napisał: Skąd to powracasz, samotny wędrowcze...? (Staff)Tak mi się skojarzyło Ładne. A mi z Kapuścińskim: Słowa staniały(...)Ogłuszają. Tęsknimy więc za ciszą. Za milczeniem. Za wędrówką przez pola. Przez łąki. Przez las, który szumi, ale nie ględzi, nie plecie, nie tokuje. Chodź @barbie609 pewnie po prostu idzie bo lubi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 21 minut temu, wjesna napisał: Chodź @barbie609 pewnie po prostu idzie bo lubi. Mam nadzieję że @barbie609 nam się pochwali gdzie go dzisiaj tęsknota zawiodla 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 23 minuty temu, vatra napisał: Mam nadzieję że @barbie609 nam się pochwali gdzie go dzisiaj tęsknota zawiodla Też mam taką nadzieję, że nam opowie, którą to garbatą ziemię dzisiaj nawiedził. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @wjesnaopowie ale nie tutaj porządek musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi