barbie609 moder Opublikowano 26 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2024 https://24tp.pl/n/122101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 26 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2024 https://24tp.pl/n/122132 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 28 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2024 https://24tp.pl/n/122240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 3 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2024 https://24tp.pl/n/122343 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 11 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2024 Pogoda z rana była wyjątkowo wredna ,ale @Cudoczkaz ekipą przybyła i trzeba było się gdzieś przejść. Padło na Sokolą Perć bo tam jeszcze nie byli. Wyruszyliśmy z Krościenka przed 10-tą bo od od tej godziny miało przestać padać. Oczywiście nie przestało , ale skoro żeśmy już zaczęli to postanowiliśmy kontynuować. Szlak był mokry i śliski ,ale mgły chmury i chwilami walczące słońce wraz z pienińskimi kolorami sprawiło ,że było dość ciekawie . w rejonie Sokolicy było już sporo turystów,ale i pogoda znacznie się poprawiła zeszliśmy do Krasu oczywiście pozdrowienia dla tych co na szlaku Pomimo nie najlepszej pogody było po prostu ciekawie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cudoczka Opublikowano 18 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2024 Taaa. Ciekawie.... Widoki były zarąbiste, i gdyby nie to że ktoś czyhał na moje życie to nawet by mi deszcz nie przeszkadzał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 18 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2024 15 minut temu, Cudoczka napisał(a): ktoś czyhał na moje życie no w górach jest dość niebezpiecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 20 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2024 W czwartek była beskidzka jesień pora na pienińską. Pogoda ekstra ,ale tak się złożyło ,że ruszam sam. Startuję dość wcześnie aby mieć trochę gór dla siebie a przy okazji uniknąć mega korka na wyjeździe ze Szczawnicy . Na parkingu pusto , wyruszam ciut po 7-mej. Homole puste i mroczne W Dubantowskiej błota jak zwykle pod dostatkiem , pozostaje czekać na mróz i śnieg, Wyżej widać trochę kolorów , pod Wysoką skręcam na Połoninę Kiczera , parę osób podchodzi na Wysoką kawałek dalej spotykam Smukłą , dzisiaj choć minimalnie współpracuje jest pusto i cicho , czegóż chcieć więcej idę sobie powolutku , widoczki są zacne na Durbaszce pojawia się mój ulubiony widok , myślałem,że ta mgła już zeszła robi się ciepło , pora pozbyć się jednej warstwy oczywiście Niech Was szlak prowadzi grzbiet jest pusty , dość szybko dochodzę do Wysokiego Wierchu , na wejściu fajny widoczek na szczycie parę osób ale nagroda ......... na górę przybywa coraz więcej osób ,ale jest naprawdę sympatycznie , pozdrowienia dla dwóch górołazek , mam nadzieję ,że zajrzały na forum. Razem z w/w schodzę do schroniska one zostają ja idę na parking , tu już robi się duży ruch parking na dole zakorkowany ,na wjeździe do Szczawnicy kolejka , dobrze , że ja już wyjeżdżam . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2024 No proszę jak przyjemnie. A ja w pracy przez weekend. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 2 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2024 (edytowane) Listopadowo...... Tatry przed wschodem słońca Pieniny o wschodzie... i mój ulubiony widok z Grandeusa, tuż po wschodzie Edytowane 2 Listopada 2024 przez Artur S 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2024 2 minuty temu, Artur S napisał(a): Pieniny o wschodzie... superrrrr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 2 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2024 (edytowane) 30 minut temu, barbie609 moder napisał(a): superrrrr! Fakt - było super, chociaż zmarzłem potęznie Edytowane 2 Listopada 2024 przez Artur S Pomyliłem fotki :-) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 2 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2024 Jeszcze na dobranoc jesienna Babia Góra widziana z Grandeusa. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 3 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2024 Jeszcze kilka kadrów z pierwszego listopada, tym razem z okolic Leśnickiego Sedla.... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 4 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2024 W dniu 3.11.2024 o 08:41, Artur S napisał(a): tym razem z okolic Leśnickiego Sedla.... To tym razem się mineliśmy 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2024 Wysoka https://24tp.pl/n/123361 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 6 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2024 Pogoda super więc trzeba się wybrać a,że sam to wiadomo gdzie. Ostatnio był Wysoki Wierch ,dziś Jej Wysokość Wysoka. W NT i po drodze sakramencka mgła , słońce robi co może ale na razie może niewiele z parkingu w Jaworkach wyruszam trochę po 8-mej. Jest pusto.W Homolu spotykam ekipę demontującą drewniane kładki. Chwilę gadamy.Okazuje się ,że do Nadleśnictwa wpływały skargi,że kładki drewniane są śliskie , źle się jaśnie ,,turystom,,po nich chodzi.Nadleśniczy się wkurzył.Kazał wszystkie drewniane usunąć i przywrócić naturalne podłoże , źle im po kładkach to będą po kamolcach zasuwać.Ja bym jeszcze te stalowe wywalił i było by git. w Dubantowskiej , niskie słońce , szron i resztki mgły buczyn już nie ma , tylko jeszcze modrzewie połyskują żółcią , ale i tak jest ładnie Wysoka całkiem ogołocona , tak naprawdę dopiero teraz widać jaki ma kształt a na szczycie czeka nagroda , wspominałem już ,że jestem na szczycie sam ? fajnie widać zamek w Lubownej na szczyt dociera ekipa Słowaków sądząc po wyglądzie i tempie przemieszczania się wyglądają na kandydatów na ratowników górskich w trakcie testu kondycyjnego.Gnają dalej w stronę zachodnią. Miałem zamiar schodzić do Homola ale wredne , błotnisto-zmrożone podejście wróży moce problemy w zejściu więc też ruszam na zachód , tyle ,że znacznie wolniej. na Borsuczynach jest pięknie szybko docieram do Durbaszki , chwilę jeszcze pożeram oczami widok i schodzę w dół . Kurczę pięknie było...... a i góry takie fajne puste. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 6 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2024 @barbie609 moder fajnie tak pochodzić bez tłumów i hałasu. I chcę zapytać (tylko żebyś nie pomyślał że to zarzut) czy Ty tak lubisz te Pieniny czy po prostu tam masz najlepszy dojazd ? No bo masz niedaleko w Sądecki czy Wyspowy a mam wrażenie że najczęściej chodzisz po Pieninach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 6 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2024 31 minut temu, Zośka napisał(a): No bo masz niedaleko w Sądecki czy Wyspowy a mam wrażenie że najczęściej chodzisz po Pieninach. Bardzo lubię Pieniny , zwłaszcza Małe bo w młodości spędzałem tam sporo czasu , właśnie w okolicy Durbaszki. Po za tym tam mogę spoko iść sam. Trasy które robię tam sam to około 4-5 godzin. Wyspowy i Sądecki znam słabo i tam samotnie się nie wybiorę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 9 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2024 apel PPN https://24tp.pl/n/123492 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 11 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2024 W Pieninach dawno mnie nie było, a @barbie609 moderzachecał widokami az wybralam sie jego śladami. Poniewaz na Wysokim Wierchu jeszcze nie bylam to wymyśliłam, że pójdę z Jaworek przez Durbaszkę na Wysoki Wierch, potem na Wysoką i wrócę przez Homole. Tak wymyśliłam razem z tysiącem innych innych osób Weszliśmy na droge w strone schroniska gdzie dosc szybko zrobiliśmy tradycyjnie przerwę na placek-tym razem było ciasto z dyni- by za chwilę ruszyć dalej, ku widokom Wcale się nie dziwię, że tak często @barbie609 moderchodzi w tamte strony bo na polanie pod Durbaszką mozna siedzieć w nieskończoność podziwiajac widoki. Przepiękne. Podobnie z Wysokiego Wierchu wszystko piękne widać, Trzy Korony i Tatry. I Babia się pokazała. Pięknie. Z Wysokiej widoki są też ładne, ale żeby się do nich dostać...ufff...wyskrobałam trochę przestrzeni na jedno zdjęcie Trasa jest bardzo ładna widokowo i przyjemna do przejścia. Pogoda była przyjemna, ciepło w słońcu I zmrozone trawy w cieniu. Osób na szlaku mnóstwo, przeróżnych. Przeważały grupy kilkuosobowe, rodziny z dziećmi, psy, ale były tez dzwonki na niedźwiedzie, motory ( to na Wysokim) i rowery( to na Wysokiej). To wszystko męczyło bardziej niż podejście na Wysoką. Homole śliskie, trzeba bylo uważać na zmrożone błoto i gładkie kamienie. Schodząc zboczylismy na polanę pod Wysoką by obejrzeć resztki schroniska na wcześniej bacówce, która powstała po wysiedleniach- wszystko się zgadza @barbie609 moder? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 11 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2024 @wjesna widoki rewelacja. Dasz przepis na ciasto ? 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 11 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2024 @wjesna., ależ Ci się warun trafił. Cudowne zdjęcia Przepisu na ciasto nie chcę. Marzy mi się natomiast, abyśmy kiedyś spotkali się na szlaku. Byłaby wtedy okazja nie tylko do kontemplacji górskich widoków, ale też do skosztowania tego rarytasu @Zośka, dołączysz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 11 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2024 Jak się zrobi ciepło i dni będą dłuższe to mam zamiar pochodzić trochę po Beskidzie Sądeckim. Może gdzieś tam się spotkamy ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 11 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2024 11 minut temu, Zośka napisał(a): Jak się zrobi ciepło i dni będą dłuższe to mam zamiar pochodzić trochę po Beskidzie Sądeckim. Może gdzieś tam się spotkamy ? Jestem za! Można z noclegiem na Przehybie. Spałem tam we wrześniu i jestem pod wrażeniem. Malowniczo położone, niezła kuchnia, miła obsługa, schludnie. Na pewno wrócę tam jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi