barbie609 moder Opublikowano 26 Września Udostępnij Opublikowano 26 Września https://24tp.pl/n/122101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 26 Września Udostępnij Opublikowano 26 Września https://24tp.pl/n/122132 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 28 Września Udostępnij Opublikowano 28 Września https://24tp.pl/n/122240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października https://24tp.pl/n/122343 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 11 Października Udostępnij Opublikowano 11 Października Pogoda z rana była wyjątkowo wredna ,ale @Cudoczkaz ekipą przybyła i trzeba było się gdzieś przejść. Padło na Sokolą Perć bo tam jeszcze nie byli. Wyruszyliśmy z Krościenka przed 10-tą bo od od tej godziny miało przestać padać. Oczywiście nie przestało , ale skoro żeśmy już zaczęli to postanowiliśmy kontynuować. Szlak był mokry i śliski ,ale mgły chmury i chwilami walczące słońce wraz z pienińskimi kolorami sprawiło ,że było dość ciekawie . w rejonie Sokolicy było już sporo turystów,ale i pogoda znacznie się poprawiła zeszliśmy do Krasu oczywiście pozdrowienia dla tych co na szlaku Pomimo nie najlepszej pogody było po prostu ciekawie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cudoczka Opublikowano 18 Października Udostępnij Opublikowano 18 Października Taaa. Ciekawie.... Widoki były zarąbiste, i gdyby nie to że ktoś czyhał na moje życie to nawet by mi deszcz nie przeszkadzał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 18 Października Udostępnij Opublikowano 18 Października 15 minut temu, Cudoczka napisał(a): ktoś czyhał na moje życie no w górach jest dość niebezpiecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 20 Października Udostępnij Opublikowano 20 Października W czwartek była beskidzka jesień pora na pienińską. Pogoda ekstra ,ale tak się złożyło ,że ruszam sam. Startuję dość wcześnie aby mieć trochę gór dla siebie a przy okazji uniknąć mega korka na wyjeździe ze Szczawnicy . Na parkingu pusto , wyruszam ciut po 7-mej. Homole puste i mroczne W Dubantowskiej błota jak zwykle pod dostatkiem , pozostaje czekać na mróz i śnieg, Wyżej widać trochę kolorów , pod Wysoką skręcam na Połoninę Kiczera , parę osób podchodzi na Wysoką kawałek dalej spotykam Smukłą , dzisiaj choć minimalnie współpracuje jest pusto i cicho , czegóż chcieć więcej idę sobie powolutku , widoczki są zacne na Durbaszce pojawia się mój ulubiony widok , myślałem,że ta mgła już zeszła robi się ciepło , pora pozbyć się jednej warstwy oczywiście Niech Was szlak prowadzi grzbiet jest pusty , dość szybko dochodzę do Wysokiego Wierchu , na wejściu fajny widoczek na szczycie parę osób ale nagroda ......... na górę przybywa coraz więcej osób ,ale jest naprawdę sympatycznie , pozdrowienia dla dwóch górołazek , mam nadzieję ,że zajrzały na forum. Razem z w/w schodzę do schroniska one zostają ja idę na parking , tu już robi się duży ruch parking na dole zakorkowany ,na wjeździe do Szczawnicy kolejka , dobrze , że ja już wyjeżdżam . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Października Udostępnij Opublikowano 20 Października No proszę jak przyjemnie. A ja w pracy przez weekend. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 2 Listopada Udostępnij Opublikowano 2 Listopada (edytowane) Listopadowo...... Tatry przed wschodem słońca Pieniny o wschodzie... i mój ulubiony widok z Grandeusa, tuż po wschodzie Edytowane 2 Listopada przez Artur S 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Listopada Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2 minuty temu, Artur S napisał(a): Pieniny o wschodzie... superrrrr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 2 Listopada Udostępnij Opublikowano 2 Listopada (edytowane) 30 minut temu, barbie609 moder napisał(a): superrrrr! Fakt - było super, chociaż zmarzłem potęznie Edytowane 2 Listopada przez Artur S Pomyliłem fotki :-) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano Sobota o 22:38 Udostępnij Opublikowano Sobota o 22:38 Jeszcze na dobranoc jesienna Babia Góra widziana z Grandeusa. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano Niedziela o 07:41 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 07:41 Jeszcze kilka kadrów z pierwszego listopada, tym razem z okolic Leśnickiego Sedla.... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano Poniedziałek o 14:27 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 14:27 W dniu 3.11.2024 o 08:41, Artur S napisał(a): tym razem z okolic Leśnickiego Sedla.... To tym razem się mineliśmy 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano Poniedziałek o 20:16 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 20:16 Wysoka https://24tp.pl/n/123361 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano Środa o 14:34 Udostępnij Opublikowano Środa o 14:34 Pogoda super więc trzeba się wybrać a,że sam to wiadomo gdzie. Ostatnio był Wysoki Wierch ,dziś Jej Wysokość Wysoka. W NT i po drodze sakramencka mgła , słońce robi co może ale na razie może niewiele z parkingu w Jaworkach wyruszam trochę po 8-mej. Jest pusto.W Homolu spotykam ekipę demontującą drewniane kładki. Chwilę gadamy.Okazuje się ,że do Nadleśnictwa wpływały skargi,że kładki drewniane są śliskie , źle się jaśnie ,,turystom,,po nich chodzi.Nadleśniczy się wkurzył.Kazał wszystkie drewniane usunąć i przywrócić naturalne podłoże , źle im po kładkach to będą po kamolcach zasuwać.Ja bym jeszcze te stalowe wywalił i było by git. w Dubantowskiej , niskie słońce , szron i resztki mgły buczyn już nie ma , tylko jeszcze modrzewie połyskują żółcią , ale i tak jest ładnie Wysoka całkiem ogołocona , tak naprawdę dopiero teraz widać jaki ma kształt a na szczycie czeka nagroda , wspominałem już ,że jestem na szczycie sam ? fajnie widać zamek w Lubownej na szczyt dociera ekipa Słowaków sądząc po wyglądzie i tempie przemieszczania się wyglądają na kandydatów na ratowników górskich w trakcie testu kondycyjnego.Gnają dalej w stronę zachodnią. Miałem zamiar schodzić do Homola ale wredne , błotnisto-zmrożone podejście wróży moce problemy w zejściu więc też ruszam na zachód , tyle ,że znacznie wolniej. na Borsuczynach jest pięknie szybko docieram do Durbaszki , chwilę jeszcze pożeram oczami widok i schodzę w dół . Kurczę pięknie było...... a i góry takie fajne puste. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano Środa o 17:17 Udostępnij Opublikowano Środa o 17:17 @barbie609 moder fajnie tak pochodzić bez tłumów i hałasu. I chcę zapytać (tylko żebyś nie pomyślał że to zarzut) czy Ty tak lubisz te Pieniny czy po prostu tam masz najlepszy dojazd ? No bo masz niedaleko w Sądecki czy Wyspowy a mam wrażenie że najczęściej chodzisz po Pieninach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano Środa o 17:48 Udostępnij Opublikowano Środa o 17:48 31 minut temu, Zośka napisał(a): No bo masz niedaleko w Sądecki czy Wyspowy a mam wrażenie że najczęściej chodzisz po Pieninach. Bardzo lubię Pieniny , zwłaszcza Małe bo w młodości spędzałem tam sporo czasu , właśnie w okolicy Durbaszki. Po za tym tam mogę spoko iść sam. Trasy które robię tam sam to około 4-5 godzin. Wyspowy i Sądecki znam słabo i tam samotnie się nie wybiorę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi