Mnich Moderator 1,478 Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 Drodzy, zapraszam Was do dzielenia się zabawnymi sytuacjami, anegdotami, zasłyszanymi historiami, cytatami, dowcipami. Pośmiejmy się wspólni, wszak śmiech to zdrowie 🙂 Rozmowa dwóch panów wracających autobusem z pracy: – Jak tego pierwszego dnia kazali nam się wspiąć na Morskie Oko, to już do końca wyjazdu miałem dość chodzenia. – No nie dziwię Ci się… 😛 1 5 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,478 Posted July 9, 2020 Author Share Posted July 9, 2020 E-mail wysłany do informacji TPN (pisownia oryginalna): Mam pytanie w związku z artykułem „Uwaga na niedźwiedzie”. Czy jeżeli turysta posiada gaz łzawiąc/pieprzowy to czy można spróbować w ostateczności go użyć? Chodzi mi czy „technicznie”może to zadziałać na tak duże zwierzę czy tylko je rozwścieczy jeszcze bardziej oraz czy nie wyrządzimy niedźwiedziowi zbyt dużej krzywdy, to znaczy czy da radę dolecieć do pobliskiego strumienia omyć pysk itp… Leżę 😅🤣 7 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 1,747 Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 Zasłyszane kilka lat temu w schronisku nad Morskim Okiem. Synek. Mamusiu dlaczego to jest Morskie Oko a nie górskie oko ? Mamusia. No bo góry nie mają oczu. Synek. A morze ma ? Mamusia. No przecież widzisz ! 6 Quote Link to post Share on other sites
Karol Kliński 216 Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 Siedzi baca przed chatką, przed nim spory kloc drewna i mała kupka wiórów. Obok przechodzi turysta i pyta:- Baco! Co tam strugacie?- Ano, cółenko sobie strugom.Turysta poszedł w góry. Następnego dnia rano znowu przechodzi przed chatką. Ten sam baca siedzi przed mniejszym już klockiem drewna i struga. Przed bacą spora górka wiórów. Turysta znowu pyta:- Baco! Co tam strugacie?- Ano, stylisko do łopaty sobie strugom.Trzeciego dnia turysta przechodzi tą samą drogą. Baca siedzi przed chatką, w rękach trzyma niewielkie drewienko, przed nim kopiec wiórów, niemalże zasłaniający strugającego bacę. Turysta ponawia pytanie:- Baco! A co strugacie dzisiaj?- Jak nic nie spiepse, to wykałackę ... 🙂 1 7 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,478 Posted July 12, 2020 Author Share Posted July 12, 2020 Nauczycielka pyta dzieci: - Które z was chodziło po Tatrach? Jasiu na to: - Zależy po ilu. 😅😂🤣 5 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,478 Posted July 13, 2020 Author Share Posted July 13, 2020 „Schronisko w Dolinie Pięciu Stawów Polskich. Rozmowa o górach z wyszpejonym po uszy facetem, jedzącym zupę na stołówce. On: Za kilka miesięcy mam wyprawę na Mount Everest, to jest w Himalajach.’ Ja: O, to pan jest wspinaczem wysokogórskim! On: Nie. Tylko formę ćwiczę. Ja: A jak z wydolnością organizmu? On: No właśnie po to tu przyszedłem, żeby się sprawdzić. A może Pani by mnie wzięła latem na jakieś mocniejsze szczyty w Tatrach? Ja: Ale ja się chyba od Pana uczyć powinnam. On: No to może chociaż na Giewont, albo jakiś inny szczyt. Chciałbym się z liną obyć. Pasuje poćwiczyć wcześniej. Mam niewiele czasu.” 2 3 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,478 Posted July 22, 2020 Author Share Posted July 22, 2020 Pamiętajcie, na Grzesia się wspinamy, a po Orlej spacerujemy 🤣 7 Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 2,184 Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 13 godzin temu, Mnich Moderator napisał: Pamiętajcie, na Grzesia się wspinamy, a po Orlej spacerujemy 🤣 3 Quote Link to post Share on other sites
Kasia K 902 Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 .......... 😜 1 3 Quote Link to post Share on other sites
Kasia K 902 Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 4 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 1,747 Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 1 2 Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 2,184 Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 @Zośka Czy to Sławkowski Szczyt?? 4 Quote Link to post Share on other sites
Fibi 953 Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 Przed chwilą, Mateusz Z napisał: @Zośka Czy to Sławkowski Szczyt?? Hahaha, to samo pomyślałam🤣 1 Quote Link to post Share on other sites
Kasia K 902 Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 5 Quote Link to post Share on other sites
Krisbin 671 Posted July 27, 2020 Share Posted July 27, 2020 Autentyczne. Idziemy do Moka i doganiamy młode małżeństwo z dzieckiem w wózku. Idzimy już około pół godziny jest bardzo ciepły lipcowy poranek. Ona: Gdzie to Morskie Oko miało być 20 minut ? On. (Cicho pod nosem) 2.20 Ona. Co ?!!! On. 2 .20 Ona. Ty i te twoje ku..... pomysły !!!!! - i jeszcze soczek dałeś dziecku zobacz jak ono teraz wygląda. Zajb..... 4 Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 2,184 Posted July 27, 2020 Share Posted July 27, 2020 Kto to słyszał, żeby za cel wycieczki obierać Morskie Oko? Dobrze mu powiedziała 😉 1 2 Quote Link to post Share on other sites
Krisbin 671 Posted July 27, 2020 Share Posted July 27, 2020 Żeby nie było pomysły był ku... Dobry. Tylko ten soczek. 😂🤭 2 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,478 Posted July 31, 2020 Author Share Posted July 31, 2020 🙂 2 2 Quote Link to post Share on other sites
Karol Kliński 216 Posted August 2, 2020 Share Posted August 2, 2020 Zobaczyłem tego mema w jakichś dzisiejszych internetach, zakrztusiłem się kolacją ze śmiechu i nie mogłem się powstrzymać, żeby nie wkleić tego tutaj 😆 9 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 476 Posted August 3, 2020 Share Posted August 3, 2020 Chyba najwięcej śmiesznych tekstów słychać na drodze z Morskiego Oka. Fajnie, bo można się pośmiać. Kiedyś coś jedliśmy na Palenicy i do stolika dosiadło się młode małżeństwo z 5-7 latkiem. Tata poszedł po jedzenie, mały sam nie wiedział co na robić więc najpierw spacerował po ławce a potem siedział na stole między naszym jedzeniem. Mama zajęta telefonem, jak się mały przeniósł z siedzeniem na stół, to ona swoje nogi przeniosła z ziemi na ławkę. Wrócił tata z jedzeniem i do młodego, że gdzie on siedzi, że przecież na stole nie wolno, bo tu jest jedzenie. Potem do mamy, że czemu mu nie zwróciła uwagi, i ze ona też by mogła te nogi zdjąć z ławki bo przecież tu ludzie siedzą. Na to mama chwilę zbierała myśli i powiedziała z pretensją ,,a ty wiesz jak mnie bolą nogi?!" I nie zdjęła. 3 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,478 Posted August 3, 2020 Author Share Posted August 3, 2020 W temacie Morskiego Oka 🙂 https://aszdziennik.pl/130231,morskie-oko-nowe-miejsca-parkingowe-juz-dostepne?fbclid=IwAR3TRTEe6zaw40Gx4GCEj3s45vuGi-1PPyhA5cyi3B-Xt9auCnlBY0lXWKA 2 Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,775 Posted August 5, 2020 Share Posted August 5, 2020 (edited) Ja chciałem o coś zapytać... Gdzie jest ta dzielnica Zakopanego, która by leżała aż tak pod górami?! 😛 I co to za szczyt na zdjęciu?! 😛 Dlaczego ja go nigdy nie widziałem! 😂 Edited August 5, 2020 by Luk_ 4 Quote Link to post Share on other sites
vatra 2,166 Posted August 5, 2020 Share Posted August 5, 2020 (edited) Mi to przypomina zmiażdżony Kościelec 😂 ale wtedy dzielnica musiała by być na Gąsienicowej 😛 Tak na serio - w ogóle tego nie kojarzę z Zakopanem! Edited August 5, 2020 by vatra 4 Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,775 Posted August 5, 2020 Share Posted August 5, 2020 Tak, mnie też to właśnie najbardziej przypomina płaski Kościelec 😛 myślałem też nad Tatrami Bielskimi, ale wtedy to nie może być dzielnica Zakopanego 😂😂 Zdjęcie z opisem zgodne w 100% 😛 Podejrzewam, że to raczej jakieś Alpy 🙂 2 Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 2,184 Posted August 5, 2020 Share Posted August 5, 2020 1 godzinę temu, Luk_ napisał: Gdzie jest ta dzielnica Zakopanego, która by leżała aż tak pod górami? Skibówki. Na zdjęciu przecież Giewont :) 3 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts