Mnich Admin Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Drodzy, zapraszam Was do dzielenia się zabawnymi sytuacjami, anegdotami, zasłyszanymi historiami, cytatami, dowcipami. Pośmiejmy się wspólni, wszak śmiech to zdrowie Rozmowa dwóch panów wracających autobusem z pracy: – Jak tego pierwszego dnia kazali nam się wspiąć na Morskie Oko, to już do końca wyjazdu miałem dość chodzenia. – No nie dziwię Ci się… 3 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 9 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 E-mail wysłany do informacji TPN (pisownia oryginalna): Mam pytanie w związku z artykułem „Uwaga na niedźwiedzie”. Czy jeżeli turysta posiada gaz łzawiąc/pieprzowy to czy można spróbować w ostateczności go użyć? Chodzi mi czy „technicznie”może to zadziałać na tak duże zwierzę czy tylko je rozwścieczy jeszcze bardziej oraz czy nie wyrządzimy niedźwiedziowi zbyt dużej krzywdy, to znaczy czy da radę dolecieć do pobliskiego strumienia omyć pysk itp… Leżę 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Zasłyszane kilka lat temu w schronisku nad Morskim Okiem. Synek. Mamusiu dlaczego to jest Morskie Oko a nie górskie oko ? Mamusia. No bo góry nie mają oczu. Synek. A morze ma ? Mamusia. No przecież widzisz ! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 12 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Nauczycielka pyta dzieci: - Które z was chodziło po Tatrach? Jasiu na to: - Zależy po ilu. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 13 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 „Schronisko w Dolinie Pięciu Stawów Polskich. Rozmowa o górach z wyszpejonym po uszy facetem, jedzącym zupę na stołówce. On: Za kilka miesięcy mam wyprawę na Mount Everest, to jest w Himalajach.’ Ja: O, to pan jest wspinaczem wysokogórskim! On: Nie. Tylko formę ćwiczę. Ja: A jak z wydolnością organizmu? On: No właśnie po to tu przyszedłem, żeby się sprawdzić. A może Pani by mnie wzięła latem na jakieś mocniejsze szczyty w Tatrach? Ja: Ale ja się chyba od Pana uczyć powinnam. On: No to może chociaż na Giewont, albo jakiś inny szczyt. Chciałbym się z liną obyć. Pasuje poćwiczyć wcześniej. Mam niewiele czasu.” 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 22 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Pamiętajcie, na Grzesia się wspinamy, a po Orlej spacerujemy 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 13 godzin temu, Mnich Moderator napisał: Pamiętajcie, na Grzesia się wspinamy, a po Orlej spacerujemy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 .......... 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 @Zośka Czy to Sławkowski Szczyt?? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Przed chwilą, Mateusz Z napisał: @Zośka Czy to Sławkowski Szczyt?? Hahaha, to samo pomyślałam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 27 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Autentyczne. Idziemy do Moka i doganiamy młode małżeństwo z dzieckiem w wózku. Idzimy już około pół godziny jest bardzo ciepły lipcowy poranek. Ona: Gdzie to Morskie Oko miało być 20 minut ? On. (Cicho pod nosem) 2.20 Ona. Co ?!!! On. 2 .20 Ona. Ty i te twoje ku..... pomysły !!!!! - i jeszcze soczek dałeś dziecku zobacz jak ono teraz wygląda. Zajb..... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 27 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Kto to słyszał, żeby za cel wycieczki obierać Morskie Oko? Dobrze mu powiedziała 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 27 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Żeby nie było pomysły był ku... Dobry. Tylko ten soczek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 31 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Chyba najwięcej śmiesznych tekstów słychać na drodze z Morskiego Oka. Fajnie, bo można się pośmiać. Kiedyś coś jedliśmy na Palenicy i do stolika dosiadło się młode małżeństwo z 5-7 latkiem. Tata poszedł po jedzenie, mały sam nie wiedział co na robić więc najpierw spacerował po ławce a potem siedział na stole między naszym jedzeniem. Mama zajęta telefonem, jak się mały przeniósł z siedzeniem na stół, to ona swoje nogi przeniosła z ziemi na ławkę. Wrócił tata z jedzeniem i do młodego, że gdzie on siedzi, że przecież na stole nie wolno, bo tu jest jedzenie. Potem do mamy, że czemu mu nie zwróciła uwagi, i ze ona też by mogła te nogi zdjąć z ławki bo przecież tu ludzie siedzą. Na to mama chwilę zbierała myśli i powiedziała z pretensją ,,a ty wiesz jak mnie bolą nogi?!" I nie zdjęła. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 W temacie Morskiego Oka https://aszdziennik.pl/130231,morskie-oko-nowe-miejsca-parkingowe-juz-dostepne?fbclid=IwAR3TRTEe6zaw40Gx4GCEj3s45vuGi-1PPyhA5cyi3B-Xt9auCnlBY0lXWKA 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 (edytowane) Mi to przypomina zmiażdżony Kościelec ale wtedy dzielnica musiała by być na Gąsienicowej Tak na serio - w ogóle tego nie kojarzę z Zakopanem! Edytowane 5 Sierpnia 2020 przez vatra 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, Luk_ napisał: Gdzie jest ta dzielnica Zakopanego, która by leżała aż tak pod górami? Skibówki. Na zdjęciu przecież Giewont :) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 @Luk_ w Tatrach ostatnio robią ciągle jakieś remonty to właściwie nie wiadomo czy wszystko stoi na swoim miejscu! Trzeba to sprawdzić, bo się zagubimy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 40 minut temu, Luk_ napisał: Oby tylko gór nie poprzestawiali Jeszcze ktoś zamiast na Grzesia wejdzie na Świnicę i będzie problem Bardziej się boję o tych co będą chcieli do Moka.......A 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 @Zośka @Luk_ znając Was to tu zaraz popłynie nowa zabawa (temat) "Przebudowa Tatr" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 56 minut temu, Luk_ napisał: @vatra nie odbieraj nam tej dziecięcej kreatywności Nie nie, będę ją raczej wspierać 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi