Fanka natury, fanka gór Opublikowano 15 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2025 W dniu 13.02.2025 o 08:13, barbie609 moder napisał(a): Nie pułapka, nie pułapka. Gdybym chciała czekać aż mój Luby coś zorganizuje, musiałabym wierzyć w reinkarnację - może bym się doczekała w kolejnym wcieleniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 8 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2025 pierwsza kolekcja Decathlon https://demotywatory.pl/5294179/Poszukuja-Panstwo-czegos-wygodnego-i-eleganckiego-do-chodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 11 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2025 coś w tym jest https://www.wiocha.pl/1829664,Stypendysci-programow-socjalnych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 15 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2025 https://www.wiocha.pl/1830158,Zeby-sie-tylko-wilk-nie-zatrul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2025 pomysł dla @Mnich Admin https://joemonster.org/filmy/133974/Co_jest_gorsze_niz_elektryczna_hulajnoga_w_miescie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2025 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Już niebawem 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Jeszcze kebab do kompletu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2025 12 minut temu, Zośka napisał(a): Jeszcze kebab do kompletu … i stanowiska wędkarskie nad Morskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2025 A tymczasem nad Czarnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmwas Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2025 29 minut temu, Mnich Admin napisał(a): A tymczasem nad Czarnym To jeden z okrętów floty cieni ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2025 https://demotywatory.pl/5323841/A-jednak-Kubus-Puchatek-to-nie-byla-sciema 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 7 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2025 brutalne ale prawdziwe https://demotywatory.pl/5324232/Pewnego-dnia-ten-lod-peknie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmwas Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 (edytowane) Ach, te ludzkie dramaty. Ale teraz przynajmniej wiem, że nie jestem sam... Zawsze to raźniej. Nie tak dawno DHL przekierował moją paczkę do punktu odbioru oddalonego ode mnie aż o 2,5km (!). Muszę powiedzieć, byłem prawdziwie wstrząśniety, ale jak się okazuje ofiar jest więcej! Interia popełniła dziś cały artykuł o tym, jak to wredne allegro cichaczem zmienia niczego się niespidziewajacym kupującym sugerowaną metodę dostawy i jednemu panu podsunęło paczkomat oddalony aż o kilka kilometrów! Nie wiem, jak się biedak pozbierał, że dałnradę jeszcze o tym opowiedzieć.... Tak, mnie także zdarzyło się, że domyślnie zaznaczyło mi Orlen paczkę, a to 1,5km. Ale naprawdę jak czytam ilu osobom przytrafiło się podobne nieszczęście, to zaraz mi lżej... Ogolnie... Przepraszam, ja wiem, że jestem wredny, że może jak ktoś np nie ma samochodu to może to być niedogodność (choć akurat te osoby, które znam, a które nie mają są ostatnimi do roztrząsania problemu, do którego paczkomatu trafiła ich paczka) . Ale po tytule artykułu byłem pewny, że chodzi o pomylki, gdy paczka zamiast w Krakowie ląduje w Białymstoku, natomiast ta skala niezadowolenia i nieszczęścia spowodowana koniecznością przejechania kilometra czy dwóch, do tego głównie dlatego, że w pośpiechu samemu zapomniało się sprawdzić wybraną metodę dostawy... Ja po prostu chyba nie nadążam za zmieniającym się światem, naprawdę ludzie realnych problemów nie mają ? Edytowane 21 Grudnia 2025 przez pmwas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 Tylko ze tak bywa, że ten portal podsuwa swoje metody dostawy, trzeba sprawdzać za kazdym razem. Czy to jest w ogole problem to już inna sprawa. Zdążyliśmy się przyzwyczaić do wyboru punktu odbioru nam najwygodniejszego, może to dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmwas Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 (edytowane) 21 minut temu, wjesna napisał(a): Tylko ze tak bywa, że ten portal podsuwa swoje metody dostawy, trzeba sprawdzać za kazdym razem. Czy to jest w ogole problem to już inna sprawa. Zdążyliśmy się przyzwyczaić do wyboru punktu odbioru nam najwygodniejszego, może to dlatego. To poważniej, już bez przymrużenia oka... Mnie dziwi jak duży problem robimy z błachych niedogodności. Nie chcę brzmieć jak "stare pokolenie" zawsze podkreślające jak im było źle, a jak teraz jest łatwo, ale kiedyś pieszo parę km na pocztę główną się robiło, żeby coś odebrać lub nadać. Nawet jak już miałem samochód, to szkoda mi było odpalać silnika na taki dystans. Zawsze się czas znalazło. Potem sam wpadłem w pułapkę nabierania zbyt wielu obowiązków, tu dorobić, tam dorobić, skończyło się tak, że albo pracowałem albo spałem, czasu na jakąkolwiek rozrywkę zupełnie brak, bo jak był, to służył do odsypiania pracy. Teraz w końcu trochę zwolniłem i to była naprawdę dobra decyzja, choć żal się było żegnać z jednym z miejsc pracy. Natomiast nigdy nie miałem tendencji do robienia problemu, że system mi wybrał (albo nawet sam przekierował) paczkę do innego paczkomatu, czy że po towar muszę jechać do innej Castoramy, bo w tej akurat zabrakło. Po prostu dziwi mnie, że z takiego niczego ktoś robi temat na artykuł na Interii, zupełnie nie odpowiada mojemu podejściu do rzeczywistości. Nie żebym ja nie narzekał. Lubię narzekać;) Na mieszkanie w bloku narzekam od dobrych 3 lat, ale jak się daje ponad pół miliona za ciasne mieszkanko to chyba można wymagać, żeby przynajmniej było dobrze zbudowane Edytowane 21 Grudnia 2025 przez pmwas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 2 minuty temu, pmwas napisał(a): Po prostu dziwi mnie, że z takiego niczego ktoś robi temat na artykuł na Interii, zupełnie nie odpowiada mojemu podejściu do rzeczywistości. Taką ma robotę, pisać artykuły i to nie w kolko o tym samym. 4 minuty temu, pmwas napisał(a): Mnie dziwi jak duży problem robimy z błachych niedogodności. Bo do dobrego przyzwyczajamy się bardzo szybko i staje to się normą. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 W dniu 21.12.2025 o 11:17, pmwas napisał(a): przekierował moją paczkę W tym roku miałem taką akcję, tuż przed wyjazdem w Tatry, nie dość że paczka się opóźniła, to jeszcze przekierowali, choć sumie niedaleko. Bez zastanowienia wskoczyłem w auto i pojechałem odebrać. Piechotą byłoby to maks pół godziny w te i z powrotem, no ale spieszyło mi się, więc uznałem że autem będzie jednak szybciej. No i pewnie byłoby gdyby nie: a - godziny szczytu popołudniowego, co na tej drodze przy której stoi paczkomat, skutkuje korkiem w obie strony b - konieczności zaparkowania auta po drugiej stronie drogi (bo przy paczkomacie malutki, zawsze zapchany parking, do tego prywatny), a w związku z tym: c - konieczności dojścia pieszo do najbliższego przejścia, no i oczywiście z powrotem. I tak cirka ebałt po około 1.5 godziny byłem już z powrotem w domu, z paczką. Festina lente, moi drodzy. po prostu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 Sezon narciarski w zasadzie już trwa, więc taki uroczy fragmencik znakomitego filmu będzie jak znalazł: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 30 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2025 Wrzuciłem powyższy filmik ... i zaczął u mnie padać śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 30 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2025 8 godzin temu, Jędrek napisał(a): I tak cirka ebałt po około 1.5 godziny byłem już z powrotem w domu, z paczką. NT jest miastem niedużym a ja już od dawna po mieście poruszam się głównie na piechotę.Tak jest wygodniej i szybciej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 2 Stycznia Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia W dniu 30.12.2025 o 08:30, barbie609 moder napisał(a): NT jest miastem niedużym a ja już od dawna po mieście poruszam się głównie na piechotę.Tak jest wygodniej i szybciej. W ostatnich latach parę razy, w ramach przygotowań do sezonu tatrzańskiego, zdarzyło mi się pójść do pracy i z powrotem piechotą, ale to jednak 14 km w jedną stronę, a w samej pracy też jestem 8-10 godzin na nogach, więc nie było to łatwe tym bardziej że Gdańsk, wbrew pozorom, wcale na płaskim terenie nie leży. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmwas Opublikowano 4 Stycznia Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia W dniu 30.12.2025 o 01:11, Jędrek napisał(a): Wrzuciłem powyższy filmik ... i zaczął u mnie padać śnieg. Swoją drogą, to lubię w domu - jak akurat siedzę - mieć włączony program informacyjny, żeby wiedzieć, co się tam w świecie dzieje, i ta afera, że zimą spadł śnieg też mnie "słabi". Naprawdę nie pojmuję, jest zima i spadł śnieg, to naprawdę nie jest temat na połowę serwisu info, ale ja już pisałem, że jestem nie z tej epoki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 5 Stycznia Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 10 godzin temu, pmwas napisał(a): jestem nie z tej epoki... co ty wiesz o byciu nie z tej epoki a co do śniegu to mnie też to rozbawia , spadło 40 cm śniegu i jest klęska. No ale jak się wszystkim wmawiało ,że opony wielosezonowe to de best , a śnieg w Polsce już nie będzie padał..... Ostatnio się ubawiłem jak zobaczyłem ostrzeżenia przed mrozem a zapowiadano -5. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 5 Stycznia Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia W dniu 4.01.2026 o 22:27, pmwas napisał(a): Swoją drogą, to lubię w domu - jak akurat siedzę - mieć włączony program informacyjny, żeby wiedzieć, co się tam w świecie dzieje, i ta afera, że zimą spadł śnieg też mnie "słabi". Naprawdę nie pojmuję, jest zima i spadł śnieg, to naprawdę nie jest temat na połowę serwisu info, ale ja już pisałem, że jestem nie z tej epoki... Nowoczesne media niestety muszą ze wszystkiego robić sensację. Nawet prognozy pogody, to zwykle jakieś armagedony , zaś serwisy informacyjne to jedna wielka sensacjo-zbrodnia + oczywiście polityka (czyli najczęściej wałkowanie tego co ktoś gdzieś o kimś powiedział lub, coraz częściej - napisał na twitterze... O czym za dwa dni i tak zapomnimy, ale dziś musimy słuchać tego przez cały dzień. A jeśli akurat nic strasznego u nas się nie dzieje, to zawsze można przypomnieć coś z wczoraj, lub nagłośnić tragedię z drugiego końca świata. I potem w ludziach rodzi się przekonanie że kiedyś to, panie, było bezpiecznie, a teraz ciągle jakieś morderstwa, wypadki, napady, katastrofy. Choć statystyki mówią coś odwrotnego. Gdzie te (legendarne zapewne... ) czasy, w których np. pewien spiker czytający wiadomości radiowe powiedział "drodzy państwo, informuję że dziś nic godnego uwagi się nie wydarzyło". W pracy od paru lat słucham tylko II programu Polskiego Radia, bo tam jeśli są informacje, to jedynie kulturalne. A i muzyka dużo bardziej urozmaicona niż gdzie indziej. Nie ma tu playlisty walącej z komputera te same kawałki cały rok, tylko w innej kolejności. I praktycznie nie ma reklam - co jak dla mnie jest ogromnym plusem. Do tego jeszcze ludzie którzy się wypowiadają na antenie, mówią bardzo dobrą, a nawet często przepiękną polszczyzną. I wiedzą co mówią. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi