dominisiaa_k 108 Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 D5SP przez Świstówkę Roztocką do Morskiego Oka i przez Boczań do Hali Gąsienicowej ? Quote Link to post Share on other sites
staroń 1,221 Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 (edited) Ja w szczególności uwielbiam szlak z Kasprowego przez Przełęcz pod Kopą Kondracką i dalej drogę przez Czerwone Wierchy. I całą Dolinę Gąsienicową, z Karbem i Kościelcem na czele. Z okolic Piątki Kozi Wierch. W planach Świnica, Rysy, Mięguszowiecka Przełęcz. To w Polsce, na Słowacji na razie tylko Bystra zaliczona.... A z takich mniej oczywistych to do gustu szczególnie przypadła mi opcja "na początek", czyli wycieczka na Nosal a potem przez Nosalową Przełęcz i Polanę Olczyską na Wielki Kopieniec, koniecznie po południu, jak już mało ludzi. Nie jakaś bardzo wymagająca a panoramy super. Aha, no i coś, co najchętniej robiłbym co każdy dłuższy wyjazd - Czarny Staw pod Rysami, genialne miejsce, szczególnie w okresie jesiennym. Edited August 24, 2019 by staroń Quote Link to post Share on other sites
velika 8 Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 Po polskiej stronie wielką miłością kocham Czerwone Wierchy ze wszystkimi szlakami dojściowymi i generalnie Tatry Zachodnie - Bystra, Starorobociański, Kończysty, Jarząbczy, nie wiaodmo gdzie patrzeć jest tak pięknie. Kapitalne widoki są też ze Świnicy i orlej. Ale w tym roku zobaczyłam coś, co mnie dosłownie zmiotło, a mianowicie szlak przez Tatry Bielskie, bardzo polecam!!! Widoki z szalonego przechodu to absolutna petarda ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Aniuuu2311 5 Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 (edited) Jak do tej pory od polskiej strony to Świnica i Kościelec i oczywiście RYSY(na zdjęciu) ? mam w planach mięguszowiecka przełęcz pod chłopkiem:) trochę się cykam Edited August 30, 2019 by Aniuuu2311 Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 11 minut temu, Tatromen napisał: Kużnice - Murowaniec - Zawrat - Orla Perć z zejściem do 5 i dol. Roztoki do Palenicy Tak!!!! To bez wątpienia najpiękniejszy szlak po polskiej stronie Tatr ??? Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 7 minut temu, Tatromen napisał: Czy da się zagospodarować na tych Bielskich min. 15 godź w ciągu dnia ???? Czy wystarczy 3-4 godziny i wszystko co najważniejsze zaliczone??? Raczej ta druga opcja 3-4 godziny. Ale możesz to potraktować jako powrót z któregoś szlaku z Wysokich ? Quote Link to post Share on other sites
Anna Wymysłowska 15 Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Jednym w fajniejszych szlaków jest dla mnie trasa na Szpiglasowy Wierch z Morskiego Oka, plusem trasy jest krótki odcinek wiodący przez las, dzięki czemu szybko można podziwiać piękne widoki ? Quote Link to post Share on other sites
sickboy777 428 Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 (edited) 21 godzin temu, Agnieszka GP napisał: Raczej ta druga opcja 3-4 godziny. Ale możesz to potraktować jako powrót z któregoś szlaku z Wysokich ? To pewnie dlatego, że poza jednym szlakiem Bielskie od lat 80-tych są zamknięte dla turystów. Szkoda, bo np. Hawrań (2152 m.) robi niesamowite wrażenie. Edited August 31, 2019 by sickboy777 1 Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 Przed chwilą, sickboy777 napisał: To pewnie dlatego, że poza jednym szlakiem Bielskie od lat 80-tych są zamknięte dla turystów. Szkoda, bo np. Hawrań (2152 m.) robi niesamowite wrażenie. Masz rację ale jak poszukasz to zobaczysz ślady starych szlaków i dobrze widoczne ścieżki ? Oczywiście nie namawiam bo to nielegalne ?? Quote Link to post Share on other sites
Anula 103 Posted September 1, 2019 Share Posted September 1, 2019 Po wczorajszym dniu dopiszę do listy: Dolina 5 Stawów Polskich - Szpiglasowa Przełęcz - Szpiglasowy Wierch - Morskie Oko. Niezwykle urokliwa trasa. Cudne widoki. 1 Quote Link to post Share on other sites
BlueSky 13 Posted September 1, 2019 Share Posted September 1, 2019 7 godzin temu, Anula napisał: Dolina 5 Stawów Polskich - Szpiglasowa Przełęcz - Szpiglasowy Wierch - Morskie Oko. Niezwykle urokliwa trasa. Cudne widoki. Ooo.... tak! Dla mnie najbardziej widokowa trasa i w dodatku nie jest tak wymagająca. A zejście do Morskiego to miód dla oczu ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 Piękny widokowo i bardzo łatwy szlak z Popradskiego Plesa na przełęcz pod Osterwą!!! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts