dominisiaa_k Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 D5SP przez Świstówkę Roztocką do Morskiego Oka i przez Boczań do Hali Gąsienicowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 (edytowane) Ja w szczególności uwielbiam szlak z Kasprowego przez Przełęcz pod Kopą Kondracką i dalej drogę przez Czerwone Wierchy. I całą Dolinę Gąsienicową, z Karbem i Kościelcem na czele. Z okolic Piątki Kozi Wierch. W planach Świnica, Rysy, Mięguszowiecka Przełęcz. To w Polsce, na Słowacji na razie tylko Bystra zaliczona.... A z takich mniej oczywistych to do gustu szczególnie przypadła mi opcja "na początek", czyli wycieczka na Nosal a potem przez Nosalową Przełęcz i Polanę Olczyską na Wielki Kopieniec, koniecznie po południu, jak już mało ludzi. Nie jakaś bardzo wymagająca a panoramy super. Aha, no i coś, co najchętniej robiłbym co każdy dłuższy wyjazd - Czarny Staw pod Rysami, genialne miejsce, szczególnie w okresie jesiennym. Edytowane 24 Sierpnia 2019 przez staroń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velika Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Po polskiej stronie wielką miłością kocham Czerwone Wierchy ze wszystkimi szlakami dojściowymi i generalnie Tatry Zachodnie - Bystra, Starorobociański, Kończysty, Jarząbczy, nie wiaodmo gdzie patrzeć jest tak pięknie. Kapitalne widoki są też ze Świnicy i orlej. Ale w tym roku zobaczyłam coś, co mnie dosłownie zmiotło, a mianowicie szlak przez Tatry Bielskie, bardzo polecam!!! Widoki z szalonego przechodu to absolutna petarda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniuuu2311 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 (edytowane) Jak do tej pory od polskiej strony to Świnica i Kościelec i oczywiście RYSY(na zdjęciu) mam w planach mięguszowiecka przełęcz pod chłopkiem:) trochę się cykam Edytowane 30 Sierpnia 2019 przez Aniuuu2311 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 11 minut temu, Tatromen napisał: Kużnice - Murowaniec - Zawrat - Orla Perć z zejściem do 5 i dol. Roztoki do Palenicy Tak!!!! To bez wątpienia najpiękniejszy szlak po polskiej stronie Tatr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 7 minut temu, Tatromen napisał: Czy da się zagospodarować na tych Bielskich min. 15 godź w ciągu dnia ???? Czy wystarczy 3-4 godziny i wszystko co najważniejsze zaliczone??? Raczej ta druga opcja 3-4 godziny. Ale możesz to potraktować jako powrót z któregoś szlaku z Wysokich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna Wymysłowska Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Jednym w fajniejszych szlaków jest dla mnie trasa na Szpiglasowy Wierch z Morskiego Oka, plusem trasy jest krótki odcinek wiodący przez las, dzięki czemu szybko można podziwiać piękne widoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sickboy777 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 (edytowane) 21 godzin temu, Agnieszka GP napisał: Raczej ta druga opcja 3-4 godziny. Ale możesz to potraktować jako powrót z któregoś szlaku z Wysokich To pewnie dlatego, że poza jednym szlakiem Bielskie od lat 80-tych są zamknięte dla turystów. Szkoda, bo np. Hawrań (2152 m.) robi niesamowite wrażenie. Edytowane 31 Sierpnia 2019 przez sickboy777 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Przed chwilą, sickboy777 napisał: To pewnie dlatego, że poza jednym szlakiem Bielskie od lat 80-tych są zamknięte dla turystów. Szkoda, bo np. Hawrań (2152 m.) robi niesamowite wrażenie. Masz rację ale jak poszukasz to zobaczysz ślady starych szlaków i dobrze widoczne ścieżki Oczywiście nie namawiam bo to nielegalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anula Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Po wczorajszym dniu dopiszę do listy: Dolina 5 Stawów Polskich - Szpiglasowa Przełęcz - Szpiglasowy Wierch - Morskie Oko. Niezwykle urokliwa trasa. Cudne widoki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlueSky Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 7 godzin temu, Anula napisał: Dolina 5 Stawów Polskich - Szpiglasowa Przełęcz - Szpiglasowy Wierch - Morskie Oko. Niezwykle urokliwa trasa. Cudne widoki. Ooo.... tak! Dla mnie najbardziej widokowa trasa i w dodatku nie jest tak wymagająca. A zejście do Morskiego to miód dla oczu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Piękny widokowo i bardzo łatwy szlak z Popradskiego Plesa na przełęcz pod Osterwą!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał78 Opublikowano 29 Maja Udostępnij Opublikowano 29 Maja Najpiękniejszy szlak w polskich Tatrach to napewno ten w Dolinie Gąsienicowej czyli zejście do Czarnego stawu, przejście przez Karb i zejście do części zielonej doliny. Jak jestem w Tatrach to zawsze muszę tam zachaczyć. Oprócz tego podoba mi się też szlak od przełęczy w Grzybowcu w kierunku Giewontu. Ogólnie dolina Małej Łąki polecam w dojściu na Giewont. Oprócz tego przejście z Morskiego Oka do D5S przez Świstówkę. A po słowackiej stronie jak na razie rewelacją jest szlak doliną Białej Wody, szczególnie ten odcinek na wysokości Młynarza w stronę Polskiego Grzebienia. Coś pięknego. To nie wiarygodne, że obok z tej samej Łysej Polany równolegle idzie koszmarny szlak na Morskie Oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 29 Maja Udostępnij Opublikowano 29 Maja 5 godzin temu, Michał78 napisał: idzie koszmarny szlak na Morskie Oko. a dlaczego koszmarny ? wsiadasz do fasiąga i jedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 29 Maja Udostępnij Opublikowano 29 Maja 52 minuty temu, J@n napisał: a dlaczego koszmarny ? wsiadasz do fasiąga i jedziesz Nie ma kuszetek, ani WARS'u w fasiągu! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 29 Maja Udostępnij Opublikowano 29 Maja 16 minut temu, Q'bot napisał: Nie ma kuszetek, ani WARS'u w fasiągu! wystarczy 5 browarów i oscypek ma zagrychę w plecaku 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 30 Maja Udostępnij Opublikowano 30 Maja Dnia 29.05.2024 o 08:26, Michał78 napisał: koszmarny szlak Koszmarny? Mnie się tam bardzo wygodnie idzie, szczególnie w sandałach. Widoki też jakieś są. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi