tatromaniak Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Podrzucajcie najładniejsze widokowo i najciekawsze szlaki. Macie swoje ulubione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beluta Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Dzisiaj byłam pierwszy raz na Nosalu. Trasa bardzo krótka ale malownicza, cudne widoki. Polecam też wejście na Grzesia przez Chochołowska. I Karb przez Murowaniec i Czarny staw gąsienicowy. Cudo dla nie zaawansowanych. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTob Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Jak dla mnie, to z tych na których byłem, to szlak na Mięguszowiecką Przełęcz pod Chłopkiem. Jedyny w swoim rodzaju. (Na Orlej jeszcze nie byłem). Szlak na Krywań (wersja z Trzech Studniczek). Jeśli wyjdzie się skoro świt, to nawet w sierpniu nie ma tragedii z ilością osób. Dłuży się, ale jak już wyjdziemy na grań, to widoki nieziemskie... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klupsik Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Jestem piąty urlop w Tatrach I chyba najwiecej emocji dostarczyla mi Jaskinia Mylna pokonana w pojedynke Mega fajne emocje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleksandraskrzypek Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Jak dla mnie najpiękniejsze szlaki po naszej stronie to Kozi Wierch, Świnica i Szpiglasowy od D5SP. Na Słowacji uwielbiam widoki ze Sławkowskiego i Koprowego Wierchu. :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepka Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Ja podobnie- ze Szpiglasowego przy dobrej pogodzie cudowna panorama: Rysy, Koprowy, Wysoka, z drugiej strony Stawy. Z Koprowego podobnie, plus za duzo mniejszą liczbę turystów. Większość na rozwidleniu skreca na Rysy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
James92 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Z Doliny Pięciu Stawów przez Świstówke Roztocką nad Morskie Oko. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MonteLaguna Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Też uważam, że Mięguszowiecka Przełęcz pod Chłopkiem to jak na razie (na Orlej nie byłem) najlepszy szlak. Przepiękny wymagający i dostarczający odrobiny adrenaliny. No i nie tak bardzo oblegany dzięki Rysom. Mam także sentyment do Bystrej Ławki bo to mój pierwszy szlak w Tatrach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ochwat Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Ciężko wybrać co najpiękniejsze, tyle miejsc. Pięknie jest w Dolinie Jaworowej, D5SP i panorama z Rusinowej Polany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykbala.89 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Palenica Białczańska > Morskie Oko > Dolina Za Mnichem > Szpiglasowa Przełęcz + Szpiglasowy Wierch > Odejście na Szpiglasową Przełęcz > Wielki Staw Polski > Schronisko w Dolinie Pięciu Stawów > Wodogrzmoty Mickiewicza > Palenica Białczańska. Około 25 km do przejścia. Mniej więcej da się to zrobić w 9h. Widoki przepiękne szczególnie na szlaku w okolicy Szpiglasowego Wierchu. Jak wcześniej wspomniano z tych okolic widać przepiękną panoramę tuż nad Wielkim Stawem. 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Dutka Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Kontynuacja tego wątku doprowadzi tylko do jego niekontrolowanej rozbudowy. Proponuję więc rozpoczynać nowy wątek w dziale szlaki. W temacie proszę napisać punkt poczatkowy, pośredni i końcowy w dyskusji będziemy dodawac opis o zdjęcia. Wstawiłem przyklad z Kasprowym jak to ma wyglądać. Oczywiście proszę o obszerniejszy opis 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatromaniak Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 W tym temacie wpisujcie tylko nazwę szlaku, który uważacie za najbardziej atrakcyjny w Tatrach. Zdjęcia i dłuższe refleksje na temat konkretnych tras dawajcie tak jak Paweł pisał w nowych wątkach w dziale Szlaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AeM Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Jeżeli chodzi o polskie Tatry to zdecydowanie Orla Perć. Na drugim miejscu uplasowałbym Mięguszowiecką Przełęcz pod Chłopkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ImWyżejTymLepiej Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 A ja na przekór powiem, że wejście na Halę Gąsienicową - jakieś 20-30 metrów przed Betlejemką idąc od Karczmiska. Tyle razy już tam byłem i za każdym razem inny widok, który nigdy się nie nudzi. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacek Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 (edytowane) Szlak oczywiscie na przełęcz pod chlopkiem, a najlepsze widoki ze szpiglasa i koscielca Edytowane 20 Sierpnia 2019 przez Pacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Przełęcz Krzyżne przez Dolinę Roztoki ,ale tak samo od drugiej strony przez Dolinę Pańszczycy to mój faworyt a zaraz po tym Granaty i Szpiglasowy Wierch:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTob Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 4 godziny temu, ImWyżejTymLepiej napisał: A ja na przekór powiem, że wejście na Halę Gąsienicową - jakieś 20-30 metrów przed Betlejemką idąc od Karczmiska. Tyle razy już tam byłem i za każdym razem inny widok, który nigdy się nie nudzi. Ja pojadę jeszcze bardziej po bandzie i powiem że mam tak z asfaltówką nad MOKO. Ile razy bym nie był, to jak tam dojdę to mam ochotę paść na kolana z wrażenia. (nie nie, z liczby osób która tam jest ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mania91 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Uwielbiam każdą drogę do Doliny Pięciu Stawów. Lubię też Dolinę Roztoki, Rusinową Polane z obowiązkowym przystankiem na Wiktorówkach, Halę Gąsienicową i Czerwone Wierchy. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 2x "Ś": Świstówka albo Świnica i jej panorama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 (edytowane) Zależy co komu leży Najpiękniejsza widokowo dla mnie to chyba Chata Teryego, rano gdy się jest jeszcze samemu. A jeśli chodzi o samo przejście to chyba Orla Perć, daje najwięcej wrażeń Edytowane 21 Sierpnia 2019 przez a chodźże na pole 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KulaKarolina Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Świnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anula Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Dolina Małej Łąki, Staw Smreczyński. Z wyższych miejsc - Teryho Chata, Rysy i widok z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikking_girl Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Świnica, na pierwszym miejscu, zdecydowanie. Grześ, Rakoń, Wołowiec, Łopata, Jakubina, Starorobociański, Ornak na raz- polecam, przepięknie na każdym szczycie. Szpiglas- sentyment "pierwszego razu". Poza tym chyba wszędzie jest pieknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DagaaWyszomirska Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Dnia 19.08.2019 o 21:16, Klupsik napisał: Jestem piąty urlop w Tatrach I chyba najwiecej emocji dostarczyla mi Jaskinia Mylna pokonana w pojedynke Mega fajne emocje My byliśmy we czwórkę i emocje też były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Jednym z moich ulubionych szlaków jest szlak na Krywań. Sam w sobie nie jest jakoś szalenie widokowy i trochę nudnawy dopóki nie wyjdzie się z lasu ale po wejściu na szczyt widzi się jeden z najpiękniejszych widoków zarówno na Tatry Wysokie jak i Zachodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi