tatromaniak 292 Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Podrzucajcie najładniejsze widokowo i najciekawsze szlaki. Macie swoje ulubione? Quote Link to post Share on other sites
Beluta 8 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Dzisiaj byłam pierwszy raz na Nosalu. Trasa bardzo krótka ale malownicza, cudne widoki. Polecam też wejście na Grzesia przez Chochołowska. I Karb przez Murowaniec i Czarny staw gąsienicowy. Cudo dla nie zaawansowanych. 4 Quote Link to post Share on other sites
TomTob 9 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Jak dla mnie, to z tych na których byłem, to szlak na Mięguszowiecką Przełęcz pod Chłopkiem. Jedyny w swoim rodzaju. (Na Orlej jeszcze nie byłem). Szlak na Krywań (wersja z Trzech Studniczek). Jeśli wyjdzie się skoro świt, to nawet w sierpniu nie ma tragedii z ilością osób. Dłuży się, ale jak już wyjdziemy na grań, to widoki nieziemskie... 5 Quote Link to post Share on other sites
Klupsik 4 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Jestem piąty urlop w Tatrach I chyba najwiecej emocji dostarczyla mi Jaskinia Mylna pokonana w pojedynke Mega fajne emocje 1 Quote Link to post Share on other sites
aleksandraskrzypek 3 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Jak dla mnie najpiękniejsze szlaki po naszej stronie to Kozi Wierch, Świnica i Szpiglasowy od D5SP. Na Słowacji uwielbiam widoki ze Sławkowskiego i Koprowego Wierchu. :) 1 Quote Link to post Share on other sites
Szczepka 19 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Ja podobnie- ze Szpiglasowego przy dobrej pogodzie cudowna panorama: Rysy, Koprowy, Wysoka, z drugiej strony Stawy. Z Koprowego podobnie, plus za duzo mniejszą liczbę turystów. Większość na rozwidleniu skreca na Rysy ? 1 Quote Link to post Share on other sites
James92 4 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Z Doliny Pięciu Stawów przez Świstówke Roztocką nad Morskie Oko. 4 Quote Link to post Share on other sites
MonteLaguna 178 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Też uważam, że Mięguszowiecka Przełęcz pod Chłopkiem to jak na razie (na Orlej nie byłem) najlepszy szlak. Przepiękny wymagający i dostarczający odrobiny adrenaliny. No i nie tak bardzo oblegany dzięki Rysom. ☺️ Mam także sentyment do Bystrej Ławki bo to mój pierwszy szlak w Tatrach. 1 Quote Link to post Share on other sites
ochwat 35 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Ciężko wybrać co najpiękniejsze, tyle miejsc. Pięknie jest w Dolinie Jaworowej, D5SP i panorama z Rusinowej Polany Quote Link to post Share on other sites
patrykbala.89 277 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Palenica Białczańska > Morskie Oko > Dolina Za Mnichem > Szpiglasowa Przełęcz + Szpiglasowy Wierch > Odejście na Szpiglasową Przełęcz > Wielki Staw Polski > Schronisko w Dolinie Pięciu Stawów > Wodogrzmoty Mickiewicza > Palenica Białczańska. Około 25 km do przejścia. Mniej więcej da się to zrobić w 9h. Widoki przepiękne szczególnie na szlaku w okolicy Szpiglasowego Wierchu. Jak wcześniej wspomniano z tych okolic widać przepiękną panoramę tuż nad Wielkim Stawem. 8 1 Quote Link to post Share on other sites
Paweł Dutka 38 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Kontynuacja tego wątku doprowadzi tylko do jego niekontrolowanej rozbudowy. Proponuję więc rozpoczynać nowy wątek w dziale szlaki. W temacie proszę napisać punkt poczatkowy, pośredni i końcowy w dyskusji będziemy dodawac opis o zdjęcia. Wstawiłem przyklad z Kasprowym jak to ma wyglądać. Oczywiście proszę o obszerniejszy opis 2 Quote Link to post Share on other sites
tatromaniak 292 Posted August 19, 2019 Author Share Posted August 19, 2019 W tym temacie wpisujcie tylko nazwę szlaku, który uważacie za najbardziej atrakcyjny w Tatrach. Zdjęcia i dłuższe refleksje na temat konkretnych tras dawajcie tak jak Paweł pisał w nowych wątkach w dziale Szlaki ? Quote Link to post Share on other sites
AeM 2 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Jeżeli chodzi o polskie Tatry to zdecydowanie Orla Perć. Na drugim miejscu uplasowałbym Mięguszowiecką Przełęcz pod Chłopkiem. 1 Quote Link to post Share on other sites
ImWyżejTymLepiej 52 Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 A ja na przekór powiem, że wejście na Halę Gąsienicową - jakieś 20-30 metrów przed Betlejemką idąc od Karczmiska. Tyle razy już tam byłem i za każdym razem inny widok, który nigdy się nie nudzi. 5 Quote Link to post Share on other sites
Pacek 12 Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 (edited) Szlak oczywiscie na przełęcz pod chlopkiem, a najlepsze widoki ze szpiglasa i koscielca Edited August 20, 2019 by Pacek Quote Link to post Share on other sites
Tomasz 38 Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 Przełęcz Krzyżne przez Dolinę Roztoki ,ale tak samo od drugiej strony przez Dolinę Pańszczycy to mój faworyt a zaraz po tym Granaty i Szpiglasowy Wierch:) Quote Link to post Share on other sites
TomTob 9 Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 4 godziny temu, ImWyżejTymLepiej napisał: A ja na przekór powiem, że wejście na Halę Gąsienicową - jakieś 20-30 metrów przed Betlejemką idąc od Karczmiska. Tyle razy już tam byłem i za każdym razem inny widok, który nigdy się nie nudzi. Ja pojadę jeszcze bardziej po bandzie i powiem że mam tak z asfaltówką nad MOKO. Ile razy bym nie był, to jak tam dojdę to mam ochotę paść na kolana z wrażenia. (nie nie, z liczby osób która tam jest ? ) Quote Link to post Share on other sites
Mania91 5 Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 Uwielbiam każdą drogę do Doliny Pięciu Stawów. Lubię też Dolinę Roztoki, Rusinową Polane z obowiązkowym przystankiem na Wiktorówkach, Halę Gąsienicową i Czerwone Wierchy. :) Quote Link to post Share on other sites
Szymon 58 Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 2x "Ś": Świstówka albo Świnica i jej panorama Quote Link to post Share on other sites
a chodźże na pole 665 Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 (edited) Zależy co komu leży ? Najpiękniejsza widokowo dla mnie to chyba Chata Teryego, rano gdy się jest jeszcze samemu. A jeśli chodzi o samo przejście to chyba Orla Perć, daje najwięcej wrażeń ? Edited August 21, 2019 by a chodźże na pole 2 Quote Link to post Share on other sites
KulaKarolina 49 Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 Świnica ? Quote Link to post Share on other sites
Anula 103 Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 Dolina Małej Łąki, Staw Smreczyński. Z wyższych miejsc - Teryho Chata, Rysy i widok z nich. Quote Link to post Share on other sites
hikking_girl 7 Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 Świnica, na pierwszym miejscu, zdecydowanie. Grześ, Rakoń, Wołowiec, Łopata, Jakubina, Starorobociański, Ornak na raz- polecam, przepięknie na każdym szczycie. Szpiglas- sentyment "pierwszego razu". Poza tym chyba wszędzie jest pieknie... Quote Link to post Share on other sites
DagaaWyszomirska 0 Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Dnia 19.08.2019 o 21:16, Klupsik napisał: Jestem piąty urlop w Tatrach I chyba najwiecej emocji dostarczyla mi Jaskinia Mylna pokonana w pojedynke Mega fajne emocje My byliśmy we czwórkę i emocje też były ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Jednym z moich ulubionych szlaków jest szlak na Krywań. Sam w sobie nie jest jakoś szalenie widokowy i trochę nudnawy dopóki nie wyjdzie się z lasu ale po wejściu na szczyt widzi się jeden z najpiękniejszych widoków zarówno na Tatry Wysokie jak i Zachodnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts