Mnich Admin Opublikowano 27 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego Pewnie każdy z Was pamięta kultowy serial "Szogun" z R. Chamberlainem. Disney wyprodukował nową wersję. Obejrzałem dziś pierwszy odcinek i powiem Wam, jest nieźle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Lutego Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 彼らが何を思いつくか見てみましょう、情報ありがとう 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 27 Lutego Udostępnij Opublikowano 27 Lutego Dnia 25.02.2024 o 15:22, Mnich Admin napisał: Gór, co prawda brak Czyli wpis pasuje do tematu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 15 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca Oglądałem pierwszą część, nie jest to może wybitne kino, ale jak na polską produkcję całkiem znośne. W dwójce akcja toczy się w Tatrach. Jako że mam kartę Cinema City Unlimited, pewnie obejrzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 28 Marca Udostępnij Opublikowano 28 Marca Łazi za mną od pierwszego usłyszenia. Dobranoc, to będzie bardzo dobra noc... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 28 Marca Udostępnij Opublikowano 28 Marca 1 godzinę temu, wjesna napisał: pierwszego usłyszenia Dobre! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 28 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2 godziny temu, wjesna napisał: Łazi za mną od pierwszego usłyszenia. Dobranoc, to będzie bardzo dobra noc... No to mnie teraz zaskoczyłaś @wjesna. Nie sądziłem, że ktoś tu słucha Spiętego. Lao Che namiętnie słucham od samego początku, a solowa twórczość Huberta Dobaczewskiego rezonuje u mnie mocno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 29 Marca Udostępnij Opublikowano 29 Marca 19 godzin temu, Mnich Admin napisał: No to mnie teraz zaskoczyłaś Człowieku małej wiary:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 29 Marca Udostępnij Opublikowano 29 Marca Chcę ktoś przypaloną babkę? Gdy miałam stary piekarnik, gdzie nie było ani ustawiania temperatury ani czasu, to nic nie zwęgliłam. A jak mi mechanizacja maszyn do kuchni weszła i zwolniła z doglądania to takie są efekty. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 29 Marca Udostępnij Opublikowano 29 Marca (edytowane) 9 minut temu, wjesna napisał: Chcę ktoś przypaloną babkę? Gdy miałam stary piekarnik, gdzie nie było ani ustawiania temperatury ani czasu, to nic nie zwęgliłam. A jak mi mechanizacja maszyn do kuchni weszła i zwolniła z doglądania to takie są efekty. Ja wolę z zakalcem Edytowane 29 Marca przez jaaga76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 29 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 14 minut temu, wjesna napisał: Chcę ktoś przypaloną babkę? Gdy miałam stary piekarnik, gdzie nie było ani ustawiania temperatury ani czasu, to nic nie zwęgliłam. A jak mi mechanizacja maszyn do kuchni weszła i zwolniła z doglądania to takie są efekty. Wolę sernik. Albo szarlotkę. Ale i babeczką nie pogardzę Myślę, że @Fibiteż nie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 31 Marca Udostępnij Opublikowano 31 Marca Obejrzałem wreszcie drugą część ,,Diuny,, i pomimo powszechnych zachwytów nie jestem zachwycony. Doceniam jej widowiskowość , chyba nie mam wystarczającej wrażliwości ale mnie podobnie jak część pierwsza znudziła. Po prostu do mnie nie przemawia zwłaszcza,że pod koniec mam wrażenie pójścia na skróty , brak postaci uproszczona intryga . No cóż według mnie nic nadzwyczajnego. Jeśli by się nie znało tej historii to może , chociaż i tak za długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 2 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia Ze specjalnymi pozdrowieniami dla @Zośka @Fibii @wjesna IMG_1628.mov 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 3 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 8 godzin temu, Mnich Admin napisał: Ze specjalnymi pozdrowieniami dla @Zośka @Fibii @wjesna IMG_1628.mov Hmm, byles na koncercie? Jako opiekun małoletnich? Czy fan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 3 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 3 minuty temu, wjesna napisał: Hmm, byles na koncercie? Jako opiekun małoletnich? Czy fan? Jako osoba towarzysząca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 3 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 1 minutę temu, Mnich Admin napisał: Jako osoba towarzysząca Pewne rzeczy można zrobić tylko z miłości 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 3 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 18 godzin temu, Mnich Admin napisał: Ze specjalnymi pozdrowieniami dla @Zośka @Fibii @wjesna Mam nadzieję że masz coś bardzo mocnego na swoje usprawiedliwienie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia Dnia 3.04.2024 o 00:08, Mnich Admin napisał: Ze specjalnymi pozdrowieniami dla @Zośka @Fibii @wjesna IMG_1628.mov Grubo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia Dnia 29.03.2024 o 16:56, wjesna napisał: Chcę ktoś przypaloną babkę Kiedyś taka przypalona mieszkała na moim piętrze, wyglądała jakby każdą wolną chwilę spędzała w solarium 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 4 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 13 godzin temu, Jędrek napisał: Kiedyś taka przypalona mieszkała na moim piętrze, wyglądała jakby każdą wolną chwilę spędzała w solarium Raz byłam i nie mogłam się doczekać kiedy to sie skończy i wyjdę i nigdy więcej tam nie wrócę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 9 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia Był ktoś na ,,Czerwonych Makach,, bo nie wiem czy warto.Trailer mnie zniechęcił , wyłapałem na nim czołg którego tam nie było i nie taki rkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 9 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 36 minut temu, barbie609 moder napisał: Był ktoś na ,,Czerwonych Makach,, bo nie wiem czy warto.Trailer mnie zniechęcił , wyłapałem na nim czołg którego tam nie było i nie taki rkm Bardzo, ale to bardzo nie warto. Kiepska fabuła, słabe sceny batalistyczne. Byłem, widziałem i jako miłośnik historii II wojny światowej jestem srogo zawiedziony. Tego filmu nie ratuje ani interesująca tematyka, ani niezła obsada. Szkoda czasu i pieniędzy na bilety. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 9 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 53 minuty temu, Mnich Admin napisał: Bardzo, ale to bardzo nie warto. Szkoda. Trochę za dużo tych filmów o wojnie kręcą przez ostatnie lata, może to wpływa na jakość. Dawniej myślałam, ze to dobrze, ze tyle nowych produkcji o tamtych czasach powstaje a potem juz mi zaczęły sie filmy mylić, co w którym było, czyli mało co zachwyciło tak, by pamiętać dluzej. Może lepiej czekac przez lata na jeden dobry Wołyń. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 9 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 14 minut temu, wjesna napisał: może to wpływa na jakość. wiesz kino wojenne jest trudne. Zwłaszcza jeśli chcemy pokazać historyczne wydarzenia. Samo sprawa sprzętu , mundurów , pokazania kolejności zdarzeń. Oczywiści są ludzie dla których to tego w co są ubrani aktorzy , jaka użyta jest broń nie ma znaczenia, ale z kolei , Szeregowiec Ryan , Kompania Braci tak zawyżyły poziom realizmu,że o jezuuu albo jeszcze bardziej. Na drugim biegunie jest Furia gdzie pokazano jak nie powinno się używać plutonu czołgów.Można oczywiście nakręcić przygodówkę typu ,,Złoto dla Zuchwałych ,, ale nawet tam sprzęt/Tygrysy/ był na wysokim poziomie. Także jeśli się nie umie i chce stworzyć patriotyczne dzieło ku pokrzepieniu to pasowało by napisać na plakacie: ,Jeśli masz pojęcie o historii a na dodatek służyłeś w wojsku to sobie odpuść,, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 9 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 25 minut temu, barbie609 moder napisał: wiesz kino wojenne jest trudne. Trudne do pokazana jest wszystko, co pochodzi nie z naszej epoki. Pomyslam teraz jak wiele zyskałoby kino, gdyby do oscarowych obostrzeń co do nominowanych filmów, wpisano zgodność historyczną a nie poprawnośc polityczną która ta wnosi do filmów fałsz. Ten czarny oficer przy Napeonie... normalnie świat się napił gorbaczówki Ja się na sprzęcie wojennym nie znam zatem mnie się 32 minuty temu, barbie609 moder napisał: Furia gdzie pokazano jak nie powinno się używać plutonu czołgów podoba . Wybacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi