Jędrek Opublikowano 22 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2025 Stary hit Joy Division we współczesnej wersji live (Peter Hook wymiata) : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 30 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2025 legenda powraca https://www.bellona.pl/seria/tygrys/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 30 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2025 właśnie skończyłem oglądać https://www.filmweb.pl/serial/Śleboda-2024-10048416 i mimo ,że nie lubię za bardzo kryminałów to mi się podobało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 31 Marca 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2025 16 godzin temu, barbie609 moder napisał(a): właśnie skończyłem oglądać https://www.filmweb.pl/serial/Śleboda-2024-10048416 i mimo ,że nie lubię za bardzo kryminałów to mi się podobało. Jest niezły. Dużo Tatr, piękne ujęcia i zdjęcia. No i fabuła całkiem wciągająca. Zobacz koniecznie "Dojrzewanie" na Netflixie - dla mnie to na razie serial roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 31 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2025 Godzinę temu, Mnich Admin napisał(a): Zobacz koniecznie "Dojrzewanie" na Netflixie - dla mnie to na razie serial roku. Podobno strasznie dołujący, więc czy jest sens... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 31 Marca 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2025 1 godzinę temu, Jędrek napisał(a): Podobno strasznie dołujący, więc czy jest sens... No trochę dołujący, mocno działający na emocje. Ale polecam go wszystkim, dawno nie oglądałem już tak dobrego serialu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 31 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2025 10 minut temu, Mnich Admin napisał(a): No trochę dołujący, mocno działający na emocje. Ale polecam go wszystkim, dawno nie oglądałem już tak dobrego serialu. Mam obejrzeć żeby się zdołować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 31 Marca 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2025 9 minut temu, Jędrek napisał(a): Mam obejrzeć żeby się zdołować? Tak działa sztuka. Czasem bawi, czasem pobudza do refleksji, a innym razem dołuje. Jestem fanem prozy Stachury, a pewnie dobrze wiesz, że jego powieści są raczej z tych dołujących. "Pętla" z genialną rolą Holoubka jest również dołującym filmem. Ale jakże wybitnym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 31 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2025 2 godziny temu, Mnich Admin napisał(a): Tak działa sztuka Dzięki, mistrzu. Dziś pójdę spać mądrzejszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 31 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2025 A mówiąc poważniej, im jestem starszy tym mniejszą mam ochotę się dołować. Ale do Stachury wciąż lubię wracać raz na jakiś czas "nie będziemy tu tracić gotówki na jakieś majonezy" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 31 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2025 Jeśli zaś ktoś nie widział, a chce się zdołować, to polecam: https://www.filmweb.pl/film/Manchester+by+the+Sea-2016-736182 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 31 Marca 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2025 Godzinę temu, Jędrek napisał(a): Jeśli zaś ktoś nie widział, a chce się zdołować, to polecam: https://www.filmweb.pl/film/Manchester+by+the+Sea-2016-736182 Widziałem, bardzo dobry. Ale jeśli chodzi o ładunek emocjonalny, to w porównaniu do "Dojrzewania" ten film jest niczym komedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2025 21 godzin temu, Jędrek napisał(a): Jeśli zaś ktoś nie widział, a chce się zdołować, to polecam: https://www.filmweb.pl/film/Manchester+by+the+Sea-2016-736182 Całkiem dobry,mnie sie podobał. Lubię takie filmy 23 godziny temu, Mnich Admin napisał(a): No trochę dołujący, mocno działający na emocje. Ale polecam go wszystkim, dawno nie oglądałem już tak dobrego serialu. Głośno o tym serialu. Może gdyby to był.film to bym zobaczyła. Choć jestem ostrożna, jeśli chodzi o takie ciężkie gatunki, bo po ostatniej,, Dziewczynie z iglą" żałuję, że pewnych filmów nie da się odzobaczyć. Mam w planach obejrzeć 'Nasienie świętej figi '. Cenię tego reżysera, powagę jego filmów, narrację. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2025 16 minut temu, wjesna napisał(a): Może gdyby to był.film to bym zobaczyła. Tylko 4 odcinki po 50 minut każdy. Czyli czasowo - jak dłuższy film 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Godzinę temu, Mnich Admin napisał(a): Tylko 4 odcinki po 50 minut każdy. Czyli czasowo - jak dłuższy film Ale czy ma funkcje odzobaczenia? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2025 4 godziny temu, wjesna napisał(a): funkcje odzobaczenia? Ja w takich sytuacjach jako odtrutkę biorę solidną dawkę Barei. Ewentualnie może być też Chmielewski czy inny Machulski. Najważniejsze jest szybkie podanie leku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2025 11 godzin temu, Jędrek napisał(a): Ja w takich sytuacjach jako odtrutkę biorę solidną dawkę Barei. Ewentualnie może być też Chmielewski czy inny Machulski. Najważniejsze jest szybkie podanie leku. A ja stosuje profilaktykę. Czyli unik. Pewnego ładunku, który niesie film, nie udźwignę i gdy się orientuję, to po prostu film odpuszczam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2025 12 godzin temu, Jędrek napisał(a): Ja w takich sytuacjach jako odtrutkę biorę solidną dawkę Barei. Ewentualnie może być też Chmielewski czy inny Machulski. Najważniejsze jest szybkie podanie leku. Można też "Przeminęło z wiatrem" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2025 57 minut temu, Mnich Admin napisał(a): Można też "Przeminęło z wiatrem" Co kto lubi, wiadomo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2025 nie chcę dołować,ale warto pamiętać świetny był też jako Doc Holiday w ,,Tombstone,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmwas Opublikowano 6 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2025 Ja żyję górami, UAZami, kiedyś - choć dziś z braku czasu i funduszy - starymi zegarkami i... Monetami. Pasję do numizmatyki zaszczepił mi dziadek. Nie żeby sam zbierał, nie. Dał mi rubla z 1898. Taki pospolity wycieruch, ale spodobał mi się bardzo, i monety Imperium Rosyjskiego (oraz trochę polskich i amerykańskich) towarzyszą mi po dziś dzień. A skoro imperium rosyjskie, to i kongresówka. Nie chcę na tym forum wdawać się w trudne dysputy historyczne, wszyscy wiemy, jak się to skończyło, ale pierwsze lata Królestwa Kongresowego to poczucie odrodzenia Polski i nadzieja, że Król Aleksander wskrzesi potężną Polskę. Czy to mogło się udać? Nie. Ale była nadzieja... Monety z kongresowki byly w obiegu długo. Zwłaszcza te wczesne, z okresu panowania Aleksandra. Stany z reguły kiepskie i mam sporo - znów użyję tego słowa - wycieruchów i kilka ciekawszych pozycji. Marzeniem zawsze była złota moneta z kongresówki. Bito dwa nominały, złoty królewski - czyli 25zł - oraz podwójny złoty królewski, czyli 50 złotych. Miałem od dawna odłożone trochę pieniędzy na 25zł, ale nie mialem szczęścia. Raz prawie znalazłem, ale się spóźniłem. Ktoś już kupił. I oto niedawno na znanym portalu trafiłem na 50-tkę. Poczułem, że los się uśmiechnął, bo 50-tki z reguły są w stanie menniczym lub "okołomenniczym" i spotyka się je na "poważnych" aukcjach. I oczywiście idą za "poważne" pieniądze. A tu stan jednak gorszy, z uszkodzeniem i widać, że bita zużytym stemplem. Nie mówię, że licytowałem niepoważnie. Nigdy nie licytowałem tak wysoko monety. Ani zegarka. Ani w sumie niczego. Ale - jak pisałem - miałem odłożone i licytowałem ile miałem. Zupełnie bez wiary w wygraną i gdy zalicytowałem już naprawdę ostatni raz... Tak już zostało. Przelew bolał. Niby odłożone, a jednak - ech... Tyle piniądza... I mam. Mam! To jest niesamowite. Gdyby miesiąc temu ktoś mi powiedział, że będę miał 50 złotych z kongresówki, to bym mu w życiu nie uwierzył. Cytując kolekcjonera rzadkich urządzeń Unitry - takie skarby to nie dla dziadów. Po prostu niesamowite... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 7 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2025 No a mogłeś mieć kasę na naprawy UAzów do końca życia;-) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 26 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2025 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/107618/Nowotarski_Piknik_Lotniczy_w_tym_roku_bez_spektakularnego_F16_ale_z_masa_innych_atrakcji_Wracamy_do_korzeni.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Lipca 2025 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2025 jeśli ktoś się wybiera na Piknik https://24tp.pl/n/131235 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 5 Lipca 2025 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2025 odwiedziliśmy Piknik na lotnisku Aeroklubu Tatrzańskiego 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi