wjesna Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 @Fibia gdzie reszta tortu? Podziwiamy kolekcje perfum. Ja jak się przyczepiłam.jednych to już od lat ich się trzymam ciągle mi się podobają. Z rzecxy przechowywanych w szklanych butelkach lubię alkohol Ale nie w górach, o nie. I nie śmierdzące piwo. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 21 minut temu, Mnich Moderator napisał: Najwybitniejszą kreację stworzył według mnie w filmie „Rozmowa”. Zgadzam się. I dzięki za przypomnienie bo już z dziesięć lat nie widziałam tego filmu, czas go sobie odświeżyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Lubię kobiece spojrzenie zza kamery. Filmu Nadine Labaki, Suzanne Bier cxy Sofii Coppoli od wspomnienego tu filmu Między słowami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 5 godzin temu, Mnich Moderator napisał: Od 15 roku życia chodziłem na Dyskusyjny Klub Filmowy. A ja niedawno byłam pierwszy raz na spotkaniu filmiwego klubu dyskusyjnego. Podobało mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 @Mnich Moderator a co sądzisz o "Pulp Fiction" ? Dla mnie to już na zawsze zostanie numer jeden w dorobku Tarrantino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 40 minut temu, Mnich Moderator napisał: Najwybitniejszą kreację stworzył według mnie w filmie „Rozmowa”. może i tak .Dla mnie rola w O jeden most za daleko jest tak ważna bo kreuje postać w jakiś sposób mi bliską i jego kreacja jest bardzo bliska oryginałowi , nawet fizycznie są podobni.A jego rola w Karmazynowym przypływie ?Dla mnie też super. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 5 godzin temu, Mnich Moderator napisał: Od 15 roku życia chodziłem na Dyskusyjny Klub Filmowy. A puszczali filmy od lat 18? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 50 minut temu, wjesna napisał: A Twój ulubiony bohater filmowyto smerf maruda? Raczej Mądrala 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, barbie609 napisał: i przede wszystkim jako gen Sosabowski w O jeden most za daleko Film świetny, rola Hackmana niezła, choć w sumie nieduża, no ale mówił po polsku "śnur, śnur" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 28 minut temu, barbie609 napisał: Dla mnie też super. Hackman jest świetnym aktorem i chyba każda jego rola jest filarem filmów w których zagrał. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 @Fibi ja przez 10 lat używałam tych samych perfum aż w końcu przestali je produkować i teraz testuję różne zapachy ale żaden mnie nie olśnił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Przed chwilą, Zośka napisał: ja przez 10 lat używałam tych samych perfum aż w końcu przestali je produkować A konkretnie co to było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 @Jędrek Trussardi Skin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Zośka napisał: @Fibi ja przez 10 lat używałam tych samych perfum aż w końcu przestali je produkować i teraz testuję różne zapachy ale żaden mnie nie olśnił Ja też przez 10 lat używałam tych samych, które w końcu mi się tak znudziły, że wpadłam w ten perfumowy szał. Ale modne obecnie nowości też mi się nie podobają, bo wszystko pachnie jak cukierki. A wiecie, że Pulp fiction obejrzałam dopiero w tym roku? Jakoś tak miałam chwilowo fazę, że obejrzę wszystkie klasyki, ale już mi przeszło. @wjesnaale w moich buteleczkach też jest alkohol. Aż mi się scena z "Misia" przypomniała Taki do spożycia to też lubię i też nie w górach. Edytowane 23 Sierpnia 2023 przez Fibi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 2 godziny temu, Zośka napisał: @Mnich Moderator a co sądzisz o "Pulp Fiction" ? Dla mnie to już na zawsze zostanie numer jeden w dorobku Tarrantino. To klasyk. Chyba najlepszy jego film. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 10 hours ago, wjesna said: lubię alkohol Ale nie w górach, o nie. I nie śmierdzące piwo A ja nie lubię alkoholu. Śmierdzącego piwa również nie, tylko to pachnące, najlepiej o nucie cytrusów, albo z bukietem kwiatowym ;] I oczywiście, że w górach, bo tam bardziej suszy i widoki stają się jakby ciekawsze, a trasy mniej uciążliwe... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 @Q'bota dla mnie po piwie trasy są bardziej uciążliwe. Raczej mam ochotę położyć się gdzieś na szlaku i tam spać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 No to ode mnie coś energetycznego i tanecznego na dobry początek dnia. Nie tylko dla @Zośkai @wjesna, które uwielbiają Madsa Finałowa scena kapitalnego filmu „Na rauszu” 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 @Mnich ModeratorMoże.byś zatańczył? Tą scenę widziałam wiele razy a Ciebie tańczącego jeszcze nigdy Długo nie wiedziałam co mi ta piosenka przypomina aż mnie olśniło, że chodzi o ,, bella ciao" Film warty nagród. Tak spójnie poprowadzona opowieść o tym, że alkohol to nie samo zlo, że pomaga w kontaktach, nadaje śmiałości rozwesela. Ale trzeba uważać, by się w tym nue zatracić. Po prostu wszystko jest w tym filmie pokazane z równowagą. 3 godziny temu, Q'bot napisał: A ja nie lubię alkoholu. Śmierdzącego piwa również nie, tylko to pachnące, najlepiej o nucie cytrusów, albo z bukietem kwiatowym ;] I oczywiście, że w górach, bo tam bardziej suszy i widoki stają się jakby ciekawsze, a trasy mniej uciążliwe... Piwo smakowe?? Aa,bo Ty nie lubisz alkoholu. To takie bezalkoholowe pijesz? Po co? Nie lepiej się napić soku? 3 godziny temu, Q'bot napisał: oczywiście, że w górach, bo tam bardziej suszy Chyba po tym piwie Cię tak suszy. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 13 godzin temu, Jędrek napisał: Raczej Mądrala Ważne, że charakter ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 13 godzin temu, Jędrek napisał: Film świetny, rola Hackmana niezła, choć w sumie nieduża, no ale mówił po polsku "śnur, śnur" Po polsku mówią we filmie,,Pewien dzentelmen " a dokładnie to główny bohater ogląda nasza telewizję. W tle leci jaka to melodia, trędowata ( chyba) i...Krawczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 1 hour ago, wjesna said: Piwo smakowe?? Aa,bo Ty nie lubisz alkoholu. To takie bezalkoholowe pijesz? Po co? Nie lepiej się napić soku? Chyba po tym piwie Cię tak suszy. Każde piwo jest smakowe No dobra, niektóre stouty są mniej smakowe... A skoro suszy, to należy wypić więcej browaru, by się organizm nie odpiwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 @wjesna a ja zupełnie inaczej odebrałam "Na rauszu". Wydaje mi się że właśnie możemy zobaczyć że alkohol daje złudne poczucie lekkości, pozwala myśleć że jesteśmy odważniejsi i bardziej wyluzowani. I że nie zauważamy kiedy przekraczamy tę linię za którą już nie mamy kontroli i jak trudno jest zrozumieć że to alkohol ma kontrolę a nie my. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 15 minut temu, Zośka napisał: @wjesna a ja zupełnie inaczej odebrałam "Na rauszu". Wydaje mi się że właśnie możemy zobaczyć że alkohol daje złudne poczucie lekkości, pozwala myśleć że jesteśmy odważniejsi i bardziej wyluzowani. I że nie zauważamy kiedy przekraczamy tę linię za którą już nie mamy kontroli i jak trudno jest zrozumieć że to alkohol ma kontrolę a nie my. Zosiu, mnie sie wydaje, ze film to celebracja życia, śmiechu, zabawy żartu. To, że przekraczając granice kończy się żart i zabawa jest oczywiście pokazane. Ale nie to było w nim najważniejsze, według mnie. Nawet w tej ostatniej scenie jest zabawa, radość i szampan A @Mnich Moderatorjak sądzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Q'bot napisał: Każde piwo jest smakowe No dobra, niektóre stouty są mniej smakowe... A skoro suszy, to należy wypić więcej browaru, by się organizm nie odpiwił. Przypominam mi to kawał, jak facet pił wode z Wisły. Podbiega do niego inny i mówi - czlowieku co ty robisz, nie pij z rzeki. Na co tamten odwraca się i mowi- szto ty gawarisz? A nic, nic. Pij wode ,pij. Edytowane 24 Sierpnia 2023 przez wjesna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi