tatromaniak Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Stworzę wątek, w którym postaram się wrzucać Wam najświeższe aktualności, ważne komunikaty itp. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatromaniak Opublikowano 15 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Od jutra tj. 16 maja ponownie otwarte będą zamykane na zimę odcinki szlaków: Dolina Tomanowa – Chuda Przełączka (zielony) Przełęcz w Grzybowcu – Wyżnia Kondracka Przełęcz (czerwony) Morskie Oko – Świstówka Roztocka – Dolina Pięciu Stawów Polskich (niebieski) Więcej: https://tatromaniak.pl/aktualnosci/tatrzanski-park-narodowy-otwiera-kolejne-3-szlaki-turystyczne/ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Bardzo dobry pomysł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatromaniak Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Pod Kościelcem znaleziono dziś ciało kobiety: https://tatromaniak.pl/aktualnosci/pod-koscielcem-znaleziono-cialo-turystki/ Wczoraj do śmiertelnego wypadku doszło natomiast pod Rysami. Polski turysta spadł na słowacką stronę: https://tatromaniak.pl/aktualnosci/polski-turysta-zginal-pod-rysami/ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatromaniak Opublikowano 22 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Przekazuję ważny apel: "Moi drodzy. Dnia 19 maja tragicznie zmarła moja siostrzenica Julia Krauza. Wyruszyła zdobyć Kościelec. Została znaleziona przez grupę, którą prowadził instruktor. Jeśli ktoś z Was był wśród tych osób, proszę o kontakt. A na zdjęciu nasza Julka. Tak bardzo kochała Tatry." Gdyby ktoś z Was posiadał jakieś informacje, piszcie proszę na priv. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatromaniak Opublikowano 30 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Trwa wyprawa ratunkowa, prowadzona w bardzo trudnych warunkach. Ratownicy TOPR sprowadzają turystę z rejonu Starorobociańskiego Wierchu. Więcej: https://tatromaniak.pl/aktualnosci/wyprawa-ratunkowa-topr-trwa-sprowadzanie-turysty-ktory-zgubil-szlak/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda87 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 a czy istnieje jakaś aplikacja na telefon, w której pojawiałyby się najważniejsze informacje na bieżąco? Typu alerty pogodowe albo informacje o zamykanych/otwieranych szlakach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 10 godzin temu, Magda87 napisał: a czy istnieje jakaś aplikacja na telefon, w której pojawiałyby się najważniejsze informacje na bieżąco? Typu alerty pogodowe albo informacje o zamykanych/otwieranych szlakach? Polecam śledzić stronę TPN. A jeśli masz FB, to również fanpejdż Tatromaniaka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Ciekawy i pomocny artykuł o tym, kto i na jakich warunkach może przekroczyć granicę ze Słowacją: https://tatromaniak.pl/aktualnosci/kto-i-na-jakich-warunkach-moze-wjechac-na-terytorium-slowacji-oficjalne-informacje/?fbclid=IwAR3dFXlZQyk7VKOWufkFDF8zJlU3PHBU1KDkYBTEDrt-P-XwZVe0-SefUGs 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 (edytowane) Może stwórzmy jakąś petycję, żeby udostępnili nam Tatry? Chociaż piesze wędrówki typu Rohacze, Polski Grzebień od Łysej, Bystra czy Kopskie z Jaworzyny... Nawet powrót mógłby być tego samego dnia tą samą drogą (Oczywiście w miarę możliwości :)). Edytowane 18 Czerwca 2020 przez Mateusz Z 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Super pomysł. Podpiszę się wszystkimi kończynami i jeszcze pieczątkę mogę postawić A jak poproszę znajomych i sąsiadów to trochę podpisów zbiorę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Chyba się Słowacy przestraszyli naszej petycji 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Najnowsza informacja o pociągach do Zako. https://24tp.pl/n/69703?fbclid=IwAR07gd8dmb6MQgkq8N8skLbbAeI9xflwKai12VMJ2YZam-cfRkQwr9BlEEQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatromaniak Opublikowano 26 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 DUŻE ZMIANY! Parking na Palenicy Białczańskiej dostępny tylko z rezerwacją online! Szczegóły: https://tatromaniak.pl/aktualnosci/parking-na-palenicy-bialczanskiej-tylko-z-rezerwacja-online/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 (edytowane) Czyli co, jak chcę spontanicznie wyskoczyć na dłuższą trasę z Palenicy i się okazuje, że tydzień wcześniej wszystko zarezerwowane, to choćby przyjechać w środku nocy, nie wpuszczą na pusty parking? Na główkę się komuś upadło. I to z dużej wysokości. Edytowane 27 Czerwca 2020 przez Gieferg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 @Gieferg rezerwację robi się dzień wcześniej. Mi ten pomysł bardzo się podoba. Tyle aut ile miejsc na parkingu i żadnego stawania przy drodze i utrudniania ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Każdy pomysł, który zmusza mnie do sięgania po telefon żeby na nim robić coś innego niż zadzwonić albo napisać SMSa, jest z definicji zły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 4 minuty temu, Gieferg napisał: Każdy pomysł, który zmusza mnie do sięgania po telefon żeby na nim robić coś innego niż zadzwonić albo napisać SMSa, jest z definicji zły Właśnie sięgnęłam po telefon żeby przeczytać Twojego posta To chyba nic złego? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 @Luk_ dla mnie najlepszą opcją byłaby taka żeby przy Łysej Polanie umieścić telebim a na nim wyświetlać ilość wolnych miejsc na Palenicy. Wtedy można by zawrócić albo stanąć na Łysej gdyby parking na Palenicy był już pełny. Ale moim zdaniem powinien być bezwzględny zakaz zostawiania aut na poboczu (tam jest linia ciągła) bo to stanowi okropne utrudnienia w ruchu po południu kiedy ludzie chcą wyjechać. Gdzieś indziej jak staniesz za linią ciągłą dostajesz mandat a tam stoją dziesiątki aut i policja nie reaguje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 6 minut temu, Zośka napisał: Ale moim zdaniem powinien być bezwzględny zakaz zostawiania aut na poboczu Chyba od maja jest taki zakaz. Kierowca, który pozostawi samochód wzdłuż drogi jest narażony na mandat w wysokości 100 zł i 1 punkt karny, do tego dochodzą koszty 400 zł za odholowanie auta i opłata za parking - 30 zł za dobę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 12 minut temu, Luk_ napisał: Dla mnie brak możliwości próby "ustrzelenia" wolnego miejsca na parkingu to tragedia :(( Co ze spontanem, co ze spaniem do 8 ! No i właśnie jak sobie spontanicznie zarezerwujesz parking dzień wcześniej to możesz spokojnie do 8 pospać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 (edytowane) 42 minuty temu, Zośka napisał: Właśnie sięgnęłam po telefon żeby przeczytać Twojego posta To chyba nic złego? Nie mnie to oceniać. Ja po telefon sięgam żeby: a) zadzwonić/odebrać tel. b) napisać/odczytać SMSa c) ustawić budzik d) posłuchac muzyki I jesli ktoś wymaga, żebym go używał do jakichkolwiek innych celów to jestem zawsze na nie. Cytat Właśnie z tego co czytałem to niestety nie! Jeśli nie pojawisz się do 8 rano to Twoja rezerwacja przepada, więc nici ze spania I co się dzieje ze zwolnionym w ten sposób miejscem? Udostępnią komuś innemu? Ale kasy nie oddadzą? Czyli sprzedadzą to samo miejsce dwa razy? W sytuacji gdy ktoś się spóźnił o minutę też? Edytowane 27 Czerwca 2020 przez Gieferg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 1 minutę temu, Gieferg napisał: I jesli ktoś wymaga, żebym go używał do jakichkolwiek innych celów to jestem zawsze na nie. Zdjęć też nigdy nie robisz telefonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 3 minuty temu, Luk_ napisał: Jeśli nie pojawisz się do 8 rano to Twoja rezerwacja przepada, I wtedy śpisz ile chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 (edytowane) Cytat Zdjęć też nigdy nie robisz telefonem? Nie. Do tego używam aparatu. Telefonem to mogę pstryknąć najwyżej jakiś rozkład jazdy na przystanku Do 2008 roku w ogóle nie miałem telefonu i zostałem zmuszony do tego, by się weń zaopatrzyć. Od tamtej pory wydałem na telefon (nie korzystanie oczywiście, tylko sam fizyczny sprzęt) całe 1 zł. Edytowane 27 Czerwca 2020 przez Gieferg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi