staroń Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Szukałem takiego tematu, szukałem i nie znalazłem. A uważam, ze tej pięknej dolinie należy się osobny wątek. Mimo, ze nie przepadam za tłumami, na które można tam często natrafić, to miejsce to i tak kocham niezmiernie (zawsze można uciec nad Zielony Staw, tam dotychczas nie spotkałem przesadnej ilości ludzi) po części dlatego, że darzę je ogromnym sentymentem, jedna z moich pierwszych świadomych górskich wycieczek zawiodła mnie właśnie tam. Wtedy zajęło to cały dzień, dziś jestem pod wrażeniem samego siebie, jak szybko czasem potrafię tam dotrzeć i z reguły tam nie kończy się wycieczka, bo przecież punktów docelowych wiodących przez Gąsienicową jest trochę 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nobody Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 To moja ukochana dolina po polskiej stronie Tatr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 (edytowane) Gąsienicowa jest piękna, acz przeludniona. Chwilę spokoju można jedynie zaznać przy stawkach od strony Świnickiej przełęczy, ale i to niekoniecznie. Tłumy ruszające na Orlą, Kościelec i Świnicę przechodzące przez halę mnie przerażają. Poniżej kilka zdjęć tego pięknego miejsca. @starońSuper zdjęcia! Trzecie od góry bajka! :) Edytowane 20 Stycznia 2020 przez Mateusz Z 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Kocham tą dolinę, tam czuje się jak " w domu" najcudowniejsze miejsce na świecie i cudowny Kościelec Odwiedzam tak często jak to możliwe W zimie tam nie byłam A z tego co widzę jest pięknie. Postaram się to nadrobić ✌ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 1 minutę temu, Anuś napisał: W zimie tam nie byłam A z tego co widzę jest pięknie. A to dodam coś zimowego z dolinki :) 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Przepiękna dolina! Przy Zielonym Gąsienicowym naprawdę można się zrelaksować. Kilka razy trafiłam tak, że było bardzo mało ludzi. Cicho, spokojnie, zielono... bajka! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieszczadzki_tatromaniak Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Miejsce wspaniałe wręcz bajkowe, i nie sposób sobie odmówić wyjścia nawet jeżeli czasami jest przeludniona 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 @Mateusz Z dziękuję jest mega w tym białym puchu ... już sobie wyobrażam jak siedzę przed Murowańcem z gorącym grzańcem i podziwiam króla tej doliny 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 3 minutes ago, Bieszdzadzki_tatromaniak said: Miejsce wspaniałe wręcz bajkowe, i nie sposób sobie odmówić wyjścia nawet jeżeli czasami jest przeludniona Co Ty godosz, od 17 pusto... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 @vatra dla mnie czarny Gąsienicowy jest na pierwszym miejscu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 3 minuty temu, Anuś napisał: i podziwiam króla tej doliny A po drugiej stronie grani, którą podziwiasz z Murowańca widać Króla wszystkich dolin... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 3 minuty temu, Q'bot napisał: Co Ty godosz, od 17 pusto... Ale niebo bajka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 1 minutę temu, Mateusz Z napisał: A po drugiej stronie grani, którą podziwiasz z Murowańca widać Króla wszystkich dolin... Król jest jeden 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 6 minut temu, Anuś napisał: Ale niebo bajka Nie wiem jak on to robi, ale @Q'bot ma zawsze takie super niebo nad głową! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 (edytowane) 36 minutes ago, vatra said: Nie wiem jak on to robi, ale @Q'bot ma zawsze takie super niebo nad głową! Jeżdżę w Tatry tylko gdy jest dobra prognoza? Edytowane 20 Stycznia 2020 przez Q'bot 4 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 20 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 1 godzinę temu, Anuś napisał: W zimie tam nie byłam A z tego co widzę jest pięknie. Postaram się to nadrobić ✌ Nadrób, nadrób, ja dopiero w tym roku postanowiłem się wybrać w góry w zimie, Gąsienicowa jest świetna na początek. Też dorzucę trochę, sprzed tygodnia 5 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 @staroń nadrobie oby zima poczekała zdjęcia są rewelacyjne, zapraszają do dolinki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 20 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 @Q'bot @vatra takie niebiańskie warunki..... ma chłopak farta 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martuś Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Na Gąsienicową trafiłam w 2019 roku i od razu się zakochałam! Nie wiem co to miejsce ma w sobie bo w Tatrach wszędzie jest pięknie ale tam się chce zamieszkać i nie wracać do szarej rzeczywistości! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mynaszlaku Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) Pięknie jest w Dolinie Gąsienicowej. Byliśmy niedawno z dzieckiem, idąc przez Boczań. Więcej na naszym blogu podróżniczym. Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez mynaszlaku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna M. Opublikowano 8 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 A to styczniowa Dolina Gąsienicowa 5 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lavinka Opublikowano 8 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Hala Gąsienicowa to chyba najczęściej uczęszczane przeze mnie miejsce w Tatrach Jaworzynką czy przez Boczań, nieważne- zawsze efekt jest ten sam. Mija się ławeczki na Przełęczy między Kopami i już za zakrętem wyłaniają się te groźne szczyty ze swym strażnikiem- Kościelcem Uwielbiam ten moment i nienawidzę zarazem, kiedy muszę wracać i wiem już, że kończąc fragment ze schodkami trzeba skręcić w lewo i trzeba się z nimi pożegnać. Hala jest takim miejscem, gdzie można przyjść, posiedzieć (ewentualnie poleżeć) cały dzień, po czym wrócić i człowiek będzie zadowolony. Zawsze można poszerzyć wycieczkę o Czarny Staw, bądź Zielone Stawki, można też zrobić pętlę przez Karb, pognać na Kasprowy lub też zagalopować się na bardziej ambitne i groźne szczyty. W Hali Gąsienicowej lubię też to, że widok stamtąd jest bardzo zróżnicowany- na lewo las, na wprost Tatry Wysokie ze swoją Królową Orlą, a na prawo początek Tatr Zachodnich, czyli widok jeszcze odmienny. Uroku dodają też te cudne chatki i różowe kwiaty pokrywające dolinę latem, a które jesienią również wyglądają niesamowicie. A dym z komina Murowańca daje oznaki, że ktoś tu żyje Niestety nie byłam nigdy zimą, ale bardzo chciałabym tam zawędrować pod koniec tego miesiąca Za to zdarzyło mi się być w nocy i wrażenie było jeszcze większe! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agunia Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 @Lavinka, koniecznie wybierz się zimą Nawet szlak prowadzący drogą jezdną jest zimą jakby lepszy, bo nie ma kamieni 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nobody Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 1 minutę temu, Agunia napisał: Nawet szlak prowadzący drogą jezdną jest zimą jakby lepszy, bo nie ma kamieni To jest największym plusem tego szlaku zimą bo latem te kamienie strasznie zniechęcają ☹ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agunia Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 7 hours ago, Nobody said: To jest największym plusem tego szlaku zimą bo latem te kamienie strasznie zniechęcają ☹ Zimą ten szlak jakoś się nie dłuży. Byle tylko wyjść z tego lasu Plusem jest też brak zagrożenia lawinowego. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi