Fibi Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 10 minut temu, Agunia napisał: Zimą ten szlak jakoś się nie dłuży. Byle tylko wyjść z tego lasu Mi się właśnie jakoś dłużył. Może dlatego, że szłam nim 2 razy w ciągu tygodnia. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agunia Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 4 minutes ago, Fibi said: Mi się właśnie jakoś dłużył. Może dlatego, że szłam nim 2 razy w ciągu tygodnia. Możliwe. Ja np. mam tak, że gdy podczas jednego wyjazdu w góry idę drugi raz na szlak, na którym już byłam w czasie danego wyjazdu, to wtedy ten szlak mi się dłuży. Albo inaczej - traci wtedy część uroku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nobody Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 13 godzin temu, Agunia napisał: Byle tylko wyjść z tego lasu Ale tam jest tylko las od początku do samego Murowańca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agunia Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 7 hours ago, Nobody said: Ale tam jest tylko las od początku do samego Murowańca Są momenty bez lasu Latem jest w nich zwykle masa koszmarnych owadów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nobody Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 7 minut temu, Agunia napisał: Są momenty bez lasu No nie wiem. Jak wchodzę do lasu na parkingu w Brzezinach to wychodzę pod samym Murowańcem.Po drodze są tylko odejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agunia Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 3 minutes ago, Nobody said: No nie wiem. Jak wchodzę do lasu na parkingu w Brzezinach to wychodzę pod samym Murowańcem.Po drodze są tylko odejścia. Może za szybko chodzisz? Ja chodzę wolno i pamiętam przynajmniej jedno miejsce z fioletowymi kwiatami (i owadami) oraz drugie, z nieśmiałą panoramą na góry - jak znajdę fotki to wrzucę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna M. Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 @Lavinka Byłam w dolinie latem, jesienią i zimą. O każdej porze roku jest piękna i za każdym razem inna. W lipcu mam zarezerwowany w Murowańcu nocleg i mam nadzieję, że uda mi się zobaczyć to rozgwieżdżone niebo nad doliną Lavinka, to prawda, co napisała @Agunia, nawet szlak z Brzezin jest lepszy niż latem, gdyż nie ma tych kamoli. Chociaż jest trochę nudny, większość przez las 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agunia Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 8 hours ago, Anna M. said: @Lavinka Byłam w dolinie latem, jesienią i zimą. O każdej porze roku jest piękna i za każdym razem inna. W lipcu mam zarezerwowany w Murowańcu nocleg i mam nadzieję, że uda mi się zobaczyć to rozgwieżdżone niebo nad doliną Lavinka, to prawda, co napisała @Agunia, nawet szlak z Brzezin jest lepszy niż latem, gdyż nie ma tych kamoli. Chociaż jest trochę nudny, większość przez las No nie jest to może najciekawszy szlak w Tatrach, ale widoki na Hali i szarlotka w Murowańcu rekompensują wszystko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Dnia 9.02.2020 o 20:45, Fibi napisał: Mi się właśnie jakoś dłużył. Może dlatego, że szłam nim 2 razy w ciągu tygodnia. Ja bym chciała tak narzekać " szłam nim dwa razy w ciągu tygodnia" no serio ... zazdroszcze Nie wiem, ale mi się wydaje, że w zimie jakoś szybciej się przemierza te dojścia do dolin czy na szczyt.... ( nie mam jakichs super wejsc, ale w porownaniu z letnimi wejsciami to w zimie weszłam na te same szczyty szybciej....) a moze szybciej chodze na starość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Dnia 10.02.2020 o 22:03, Anna M. napisał: @Lavinka Byłam w dolinie latem, jesienią i zimą. O każdej porze roku jest piękna i za każdym razem inna. W lipcu mam zarezerwowany w Murowańcu nocleg i mam nadzieję, że uda mi się zobaczyć to rozgwieżdżone niebo nad doliną Lavinka, to prawda, co napisała @Agunia, nawet szlak z Brzezin jest lepszy niż latem, gdyż nie ma tych kamoli. Chociaż jest trochę nudny, większość przez las @Anna M. Aniu Ty powinnaś dostać kartę stałego bywalca i darmowe noclegi w schroniskach Twoje zimowe fotki śliczne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 @Anuś nie ma co zazdrościć, ja w Tatrach jestem 2x w roku, raz latem, raz zimą. Tyle, że zawsze na minimum tydzień. Zimą to szybciej schodzę, jakoś w rakach idzie się po śniegu wygodniej niż latem po kamieniach szlaku z Brzezin jakoś nie mogę polubić o żadnej porze roku 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 7 minut temu, Fibi napisał: @Anuś nie ma co zazdrościć, ja w Tatrach jestem 2x w roku, raz latem, raz zimą. Tyle, że zawsze na minimum tydzień. Zimą to szybciej schodzę, jakoś w rakach idzie się po śniegu wygodniej niż latem po kamieniach szlaku z Brzezin jakoś nie mogę polubić o żadnej porze roku Też uważam, że w rakach schodzi się jakoś expresowo a, że niecały miesiąc temu miałam je pierwszyraz na nogach to byłam tym faktem miło zaskoczona To zazdrość w pozytywnym tego słowa znaczeniu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna M. Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 @Anuś, supcio byłoby tak mieć za darmo noclegi w schroniskach ale niestety to nierealne Lubię spać w schroniskach, a poza tym w ten sposób skracam sobie dojście do określonego szlaku. Na starość niestety chodzę dużo wolniej, pewnych szlaków nie zrobiłabym, gdybym nie spała w schronisku Poza tym nocleg w schronisku nie jest wcale droższy niż w Zakopanem. Mam jeszcze 20% zniżki, z racji przynależności do PTTK. Opłaca się należeć do PTTK, jest zniżka w schroniskach polskich i dodatkowo jeszcze ubezpieczenie. Jak rozwaliłam kolano w Tatrach, dostałam odszkodowanie. W zeszłym roku pełna składka wynosiła 50 PLN, inwalidzka 25 PLN na rok, zapisz się 1 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 2 minuty temu, Anna M. napisał: zapisz się @Anna M. jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna M. Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 @vatra, musisz dowiedzieć się, gdzie jest najbliższy Odział PTTK (znajdziesz w internecie) w Twoim mieście (lub najbliżej Twojego miejsca zamieszkania), zabierasz ze sobą zdjęcie, kasę i zapisujesz się. Jeżeli masz grupę inwalidzką, to zabierasz również legitymację inwalidzką. Renciści i emeryci też chyba mają zniżkę 50% Później, co rok odnawia się, tzn. na legitymacji PTTK naklejają nalepkę na następny rok (w marcu). Legitymacja zawsze ważna jest do końca marca. Powodzenia! 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna M. Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 1 godzinę temu, Anuś napisał: Zimą to szybciej schodzę Też tak mam, jakoś zimą lepiej, szybciej schodzi mi się z góreczki w raczkach 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 (edytowane) Dzisiejsza Gąsienicowa! @Anna M. Też mi się szybko schodzło Edytowane 18 Lutego 2020 przez vatra 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 @vatra ale się rozpędziłaś dziewczyno No cudna, Król pozuje, jak zawsze pięknie Jakie plany w Tatrach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 6 godzin temu, Anuś napisał: Jakie plany w Tatrach? Idę za Tobą więc myślę o Grzesiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 to dobry kierunek na początek, przy pięknej pogodzie bajka... Jak za mną .... to w schronisku na Chochołowskiej przed wejściem na Grzesia musisz skosztować szarlotkę z jagodami ( pycha) A po zejściu polecam grzańca Fajnie by było pójść z Grzesia dalej na Wołowiec, ale musiałabyś wcześnie wyjść, bo dzień krótki ... ja startowałam o 10 czyli za późno.... dużo za późno... (wracając już było ciemno) Powodzenia więc 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 3 minuty temu, Anuś napisał: Fajnie by było pójść z Grzesia dalej na Wołowiec, Grześ - Rakoń - Wołowiec owszem ale na lato! Co prawda to zimowe chodzenie naprawdę nie jest takie trudne jak mi się wydawało, ale jeszcze nie umiem ogarnąć warunków atmosferycznych Wczoraj na Gąsienicowej padał śnieg później jakiś deszcz, była mgła no i nie wiedziałam co jeszcze może się wydarzyć Oczywiście na Grzesia i szarlotkę pójdę wcześniej 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sickboy777 Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 (edytowane) Dnia 20.01.2020 o 18:59, Nobody napisał: To moja ukochana dolina po polskiej stronie Tatr. Moja też :-) Edytowane 22 Lutego 2020 przez sickboy777 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Dzisiejsza Dolina Zielona Gąsienicowa czyli Roztoka Stawiańska. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 @vatra o Ty szczęściaro ukłoń się Taterkom miłego i słonecznego pobytu Piękno 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 (edytowane) Majowy (08.05.2020) widok na Tatry z Hali Gąsienicowej. Śmiało można już iść przez Boczań bez raczków. Edytowane 18 Maja 2020 przez Mateusz Z 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi