Skocz do zawartości

Ciężki plecak

barbie609 moder

Rekomendowane odpowiedzi

Przed chwilą, barbie609 moder napisał:

@Q'botlubi i umie bawić się światłem więc może coś dla niego

https://militaria.pl/p/latarka-nitecore-lr70-3w1-3000-lumenow-2782310

Mam jakąś "przydomową" czołówkę od Nitecore i prostą latarkę ładowaną z USB - niby ok, ale sterownik mnie irytuje, gdy jestem przyzwyczajony do Fenix'ów 😉

Czyli klikam w dowolnym momencie raz i jasność wzrasta, a w Nitecore na samym początku trzeba przelecieć wszystkie tryby, bo inaczej pojedynczy klik odcina zasilanie.

No chyba, że już to zmienili w nowszych urządzeniach?

Edytowane przez Q'bot

3 minuty temu, Q'bot napisał:

gdy jestem przyzwyczajony do Fenix'ów

nigdy nie używałem ani jednej ani drugiej marki więc nie mam doświadczeń. Ale fakt to co piszesz może być wkurzające . Zresztą latarki ładowane przez USB do zastosowań terenowych to mnie się średnio podobają , zdecydowanie wolę zwykłe baterie.

3 godziny temu, barbie609 moder napisał:

"Doskonale nadaje się jako źródło energii dla sportowców, a także podczas dłuższych wypraw górskich, biwakowania i wszelkich prac w terenie."

Zaś poniżej czytamy:

"Wartość odżywcza produktu w 1 porcji 100 ml:
- wartość energetyczna 7 kJ/ 2 kcal,
- tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g,
- węglowodany 0 g, w tym cukry 0 g,
- białko 0 g,
- sól 0 g,
- kofeina 0 mg,
- L-Askorbinowy 6 mg"

Taka sytuacja 🙃

Edytowane przez Jędrek

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

W kwestii Fatry Alpinusa

100_2941.jpg.8a011c1a354302e19ffb01ffdd68879a.jpg

po kilku miesiącach użytkowania : był w Tatrach,Gorcach ,Pieninach, Górach Sowich , Orlickich w Beskidzie Sądeckim , na Królowej  i Stołowych . Wady to końcówki gum do troczenia , spadają , lepiej je zdjąć i zawiązać węzły. Zalety :pakowny , wygodny do noszenia , materiał nie tak niezniszczalny jak nylon na Haglofsie ale i nie tak delikatny na jaki wygląda, dobrze się pierze . Reasumując :rozsądna relacja cena -jakość. Zobaczymy jak będzie w zimie ,czy zamki nie będą obmarzać. Jaka na razie z czystym sumieniem mogę polecić do takiego łażenia jak moje.