Skocz do zawartości

Ciężki plecak

barbie609 moder

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
1 godzinę temu, barbie609 moder napisał(a):

Chodzę dość często po zmroku i niestety coraz częściej spotykam ludzi, którzy zamiast zwykłej czołówki noszą na głowach jakieś reflektory przeciwlotnicze. 🙃

• Lubię to ! 1

12 minut temu, barbie609 moder napisał(a):

chyba podobne zjawisko jak ze smartfonami , 90% użytkowników nie wykorzystuje możliwości jakie dają ich urządzenia a ciągle kupują nowe i mocniejsze.

Widzę to na przykład w firmie gdzie pracuję. Ja mam najstarszy sprzęt, ponad szescioletni huawei, kupiony 4 lata temu za 150 zł, od córki jednego z kolegów, która koniecznie chciała mieć ajfona. I ten mój "staruszek" wciąż (odpukać) działa i spełnia swoją rolę. Nawet folia chroniąca ekran nie porysowana, a ja nie jestem z tych którzy dbają o sprzęt.  Dookoła zaś wszyscy mają co i rusz nowe, ale wykorzystywane do przeglądania internetu, grania w proste gierki i czasem zrobienia fotki czy przelewu w banku. Czyli do tego samego do czego używali wszystkich poprzednich. 

No i ok, skoro tak lubią. 😁🙃

Edytowane przez Jędrek
  • Lubię to ! 1

12 godzin temu, barbie609 moder napisał(a):

na szczęście teraz to tylko problem z wyborem , ja mam Petzla a moja lepsza Qechua , no lae my używamy okazjonalnie.

A sprawdzaliście ją Panowie w skrajnych warunkach? Ja swoją zostawiłam w zamrażarce na całą noc w minus 20 stopniach - i rano normalnie się zapaliła. 😃

• Haha 1

• 2 tygodnie później...
18 minut temu, barbie609 moder napisał(a):

mogły by być dobre na miśka,ale ta cena.......

https://militaria.pl/p/granat-hukowo-blyskowy-nextorch-nd30-flashbang-2815427

"(...) powoduje oślepienie oraz dezorientację i rozproszenie" 

Na miśka nie miałbym serca użyć, co on winien... 

Ale na jakąś drącą pijane ryje grupkę "turystów" - czemu nie 😁👍

• Haha 1

2 minuty temu, Jędrek napisał(a):

Ale na jakąś drącą pijane ryje grupkę "turystów" - czemu nie

na nich to może to https://www.zbrojownia.pl/granat-hukowo-blyskowy-gh2?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI9_jXsaW8jAMVZJ1oCR3YITzzEAQYAiABEgKWzfD_BwE

chociaż tak naprawdę fajne to by było tohttps://pl.wikipedia.org/wiki/Granat_F-1

• Haha 1