Jędrek Opublikowano 24 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 Wszelkie uogólnienia nie mają większego sensu. Widywałem nieraz ludzi którzy blokowali się np. na OP w miejscach których nigdy nie uważałem za jakieś trudne, a żadnym harpaganem nie jestem. I byli to ludzie w różnym wieku, płci obojga. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 24 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 1 godzinę temu, Dryska napisał: że niby się boją. wiesz jest takie bardzo prawdziwe stwierdzenie: tylko idioci się nie boją,, i drugie stwierdzające że odważni to tylko tchórze do kwadratu.Płeć raczej nie ma tu wielkiego wpływu. Może tylko taki że kobietom łatwiej się przyznać do strachu i słabości. Oczywiście istnieją różnice w reakcjach na naprawdę poważne zagrożenie np związane związane z walką ,ale to troszkę inna historia niż panika przy jakiejś ekspozycji. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dryska Opublikowano 25 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Dnia 24.03.2023 o 11:23, barbie609 napisał: wiesz jest takie bardzo prawdziwe stwierdzenie: tylko idioci się nie boją,, i drugie stwierdzające że odważni to tylko tchórze do kwadratu.Płeć raczej nie ma tu wielkiego wpływu. Może tylko taki że kobietom łatwiej się przyznać do strachu i słabości. Oczywiście istnieją różnice w reakcjach na naprawdę poważne zagrożenie np związane związane z walką ,ale to troszkę inna historia niż panika przy jakiejś ekspozycji. Odnoszę się do tematu Pana - Gość cyt. "że mężczyźni, więksi, silniejsi i niczego się nie boją".... Ja również uważam że każdy się czegoś boi, a i na pewno w górach miał sytuację że "zadrżały mu nóżki" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 25 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 9 minut temu, Dryska napisał: Odnoszę się do tematu Pana - Gość cyt. "że mężczyźni, więksi, silniejsi i niczego się nie boją".... Z kontekstu wynika że to zdanie było napisane z przymrużeniem oka i tak je należy traktować. A ja na przykład nie jestem wysoka i często korzystam z pomocy męża kiedy trzeba wysoko się podciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 25 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 9 minut temu, Zośka napisał: Z kontekstu wynika że to zdanie było napisane z przymrużeniem oka ja też odbieram je jako taką lekką kpinę. 10 minut temu, Zośka napisał: i często korzystam z pomocy męża kiedy trzeba wysoko się podciągnąć. jak mawia moja lepsza połowa ,,bez przesady z tym równouprawnieniem,, Od pewnego czasu w górach zauważam takie dziwne zjawisko: samiec alfa zapyla na luzaka no najwyżej z piwskiem w łapie a za nim kobieta z plecakiem. Co ciekawe czasami wyglądają całkiem normalnie ,niekoniecznie jak beneficjenci MOPS. Nie wiem czy wam też się to w oczy rzuciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dryska Opublikowano 25 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 1 godzinę temu, barbie609 napisał: ja też odbieram je jako taką lekką kpinę. jak mawia moja lepsza połowa ,,bez przesady z tym równouprawnieniem,, Od pewnego czasu w górach zauważam takie dziwne zjawisko: samiec alfa zapyla na luzaka no najwyżej z piwskiem w łapie a za nim kobieta z plecakiem. Co ciekawe czasami wyglądają całkiem normalnie ,niekoniecznie jak beneficjenci MOPS. Nie wiem czy wam też się to w oczy rzuciło. Tak, bywają sytuacje i takie, tylko tłumaczę sobie to tak, że te osoby nie mają nic wspólnego z górami. Po prostu, dojdą do Moka zrobią selfi i lansują się potem w sieci, gdzie to nie byli co nie robili. Taka obecna rzeczywistość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 25 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 2 godziny temu, barbie609 napisał: samiec alfa zapyla na luzaka no najwyżej z piwskiem w łapie a za nim kobieta z plecakiem. Co ciekawe czasami wyglądają całkiem normalnie ,niekoniecznie jak beneficjenci MOPS. W Tatrach rzadko ale w Beskidach często zdarza mi się takie coś obserwować. I dziwi mnie niezmiernie że te kobiety z takim kimś idą w góry. Jak ktoś pije od rana (bo przeważnie rano wychodzi się w góry) to chyba powinien iść do poradni AA a nie na szlak. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 25 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 22 minuty temu, Zośka napisał: W Tatrach rzadko W Beskidach też , ale o ile pamiętam to pod Wyżnią Kondracką na czerwonym z Grzybowca też widziałem.No cóż jak im takie coś pasuje to ich problem. 24 minuty temu, Zośka napisał: do poradni AA a nie na szlak. z moich doświadczeń wynika że skala alkoholizmu jest bardzo duża zwłaszcza w wariancie Delta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 25 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 3 godziny temu, Dryska napisał: Po prostu, dojdą do Moka zrobią selfi i lansują się potem w sieci, gdzie to nie byli co nie robili. Taka obecna rzeczywistość I o ile idą tylko tam i z powrotem, to nie ma problemu. Tzn. pewien problem i tak jest bo robią zwykle syf i hałas, ale jednak na szczęście tylko tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 11 godzin temu, Zośka napisał: dziwi mnie niezmiernie że te kobiety z takim kimś idą w góry. Jak ktoś pije od rana Mnie dziwi bardziej, że w ogóle z kimś takim są. No ale może to miłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Dnia 25.03.2023 o 15:11, Dryska napisał: Odnoszę się do tematu Pana - Gość cyt. "że mężczyźni, więksi, silniejsi i niczego się nie boją".... Ja również uważam że każdy się czegoś boi, a i na pewno w górach miał sytuację że "zadrżały mu nóżki" @Dryska użytkownicy forum czasem celowo formułują takie "tezy" żeby sprowokować dyskusję i jak widać w tym wypadku udało się A co do samego tematu to również uważam, że każdy się czegoś boi, tylko nam kobietom nieco łatwiej się do tego przyznać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dryska Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 1 godzinę temu, vatra napisał: @Dryska użytkownicy forum czasem celowo formułują takie "tezy" żeby sprowokować dyskusję i jak widać w tym wypadku udało się A co do samego tematu to również uważam, że każdy się czegoś boi, tylko nam kobietom nieco łatwiej się do tego przyznać Zdrowe dyskusje zawsze wskazane, oby obyło się bez "bitki" jak to górach bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 On 3/25/2023 at 5:53 PM, Zośka said: Jak ktoś pije od rana (bo przeważnie rano wychodzi się w góry) to chyba powinien iść do poradni AA a nie na szlak. A gdy pije od popołudnia, nocą i jeszcze rano? Piwo o wschodzie wręcz lepiej smakuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 8 minut temu, Q'bot napisał: A gdy pije od popołudnia, nocą i jeszcze rano? To ma chyba ze cztery promile 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dryska Opublikowano 26 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 55 minut temu, Q'bot napisał: A gdy pije od popołudnia, nocą i jeszcze rano? Piwo o wschodzie wręcz lepiej smakuje No ja rozumiem, wieczorkiem, w schronisku, w doborowym towarzystwie.... Ale co jeden z drugim ma z tej eskapady....chyba tylko kolegę z przodu.... A na pytanie gdzie był robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 27 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 (edytowane) 14 hours ago, Dryska said: No ja rozumiem, wieczorkiem, w schronisku, w doborowym towarzystwie.... Schronisku? Fuj! Lepiej na skale, z ładnymi widokami aż po horyzont i w towarzystwie pozostałych piw oraz plecaka W sumie schodząc z grani o poranku też lubię pozdrowić podchodzących 'spóźnialskich' rześkim piwnym oddechem podczas bełkotania 'Ahoj!' Edytowane 27 Marca 2023 przez Q'bot 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 14 godzin temu, Dryska napisał: Ale co jeden z drugim Problem alkoholowy nie dotyczy tylko mężczyzn , to oczywiste.Natomiast współczesny świat np reklamy kreuje wizerunek mężczyzny jako wielbiciela piwa i relacji sportowych a zwłaszcza z tej najgłupszej gry zespołowej. Prawdziwy chłop ma oglądać piłkę i przy każdej okazji chlać piwsko, najlepiej z wkładką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 27 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 1 godzinę temu, Q'bot napisał: Schronisku? Fuj! Lepiej na skale, z ładnymi widokami aż po horyzont i w towarzystwie pozostałych piw oraz plecaka W sumie schodząc z grani o poranku też lubię pozdrowić podchodzących 'spóźnialskich' rześkim piwnym oddechem podczas bełkotania 'Ahoj!' To ile butelek wypijasz w ciągu 12 godzinnej górskiej wspinaczki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 27 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 4 godziny temu, barbie609 napisał: Problem alkoholowy nie dotyczy tylko mężczyzn ..dziewczyny też dają w szyje - jak zapewnia niedoszły zbawca narodu.. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 27 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 7 minut temu, Lexi napisał: ..dziewczyny też dają w szyje - jak zapewnia niedoszły zbawca narodu.. I zapewne dlatego się z żadną nie związał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 27 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 3 minuty temu, Jędrek napisał: I zapewne dlatego się z żadną nie związał. Związał się z Ojczyzną to JEGO żona, matka i kochanka a wracając do tematy to kobitki potrafią wypić w górach więcej niż chłopy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 27 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 6 hours ago, J@n said: To ile butelek wypijasz w ciągu 12 godzinnej górskiej wspinaczki ? Ile uniosę Gorzej gdy zamarzną i ogrzewacz wpięty do powerbanka ich nie jest w stanie odratować... A tak nawiasem, a'propos nawilżania organizmu w górach - już to kiedyś na tym forum przypominałem, lecz tradycja konsumpcji napojów wszelakich towarzyszyła zdobywcom gór od zawsze. Pierwsze wejścia kobiet na wyższe szczyty wyglądały następująco: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi