Czoniowa 2 Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 Ludzie pomóżcie.. Gdzie iść na jakie szlaki albo gdzie zrobić sobie wycieczkę jak jest paskudna pogoda.. Szkoda dnia w domu ale nie wiem gdzie iść.. Pada wieje i jest zachmurzone niebo.. Quote Link to post Share on other sites
Fibi 1,405 Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 Może piwko lub grzaniec w jednym ze schronisk? Np. w Starej Roztoce? Quote Link to post Share on other sites
rapapacz 334 Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 Jeśli rzeczywiście chcesz wyjść na szlaki, to może jakieś dolinki? Ja w taką pogodę lubię odwiedzać Dolinę Białej Wody. ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 (edited) Albo Morskie Oko !!! To jedyna okazja bez tłumów ?? Edited September 18, 2019 by Guest Quote Link to post Share on other sites
Anula 103 Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 Gdzieś ktoś o to już pytał ... Można odwiedzić jaskinie. Można iść na termy albo pelerynka, parasol i doliny z przystankiem z schronisku na grzańca tudzież coś bez prądu ? Quote Link to post Share on other sites
Artur S 1,309 Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 Na Krupówki ? --tradycyjnie bywam tam raz do roku w połowie listopada. A bardziej górsko to np. podjechać do Tatrzańskiej Kotliny i zafundować sobie przejście Jaskinia Bielańska- podejście z parkingu nie jest długie i da się uskutecznic pod parasolem:-D 1 Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted October 6, 2019 Share Posted October 6, 2019 Tyle szczytów a wszyscy tu ??? Quote Link to post Share on other sites
dominisiaa_k 107 Posted October 8, 2019 Share Posted October 8, 2019 Dolina Kościeliska i wyżej nad Smreczyński Staw ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Ann 74 Posted October 8, 2019 Share Posted October 8, 2019 8 godzin temu, dominisiaa_k napisał: Dolina Kościeliska i wyżej nad Smreczyński Staw ? Tylko, że jak jest brzydka pogoda to nie widać nic oprócz kawałka Stawu... 2 Quote Link to post Share on other sites
dominisiaa_k 107 Posted October 8, 2019 Share Posted October 8, 2019 @Ann akurat byłam w tym roku w dość słabą pogodę - mgła i mżawka na całej trasie, potem już konkretny deszcz i było baaardzo dużo turystów idących Kościeliską i spora część z nich udawała się dalej nad staw, więc chyba nie było tam aż tak źle ?. Quote Link to post Share on other sites
staroń 1,188 Posted October 11, 2019 Share Posted October 11, 2019 Jak leje to najgorzej ? jeszcze nie znalazłem radości w wędrowaniu w deszczu. Kiedyś myślałem, że jak jest sporo chmur to bez sensu, lepiej zostać w domu albo co najwyżej piwo w jakimś przytulnym miejscu. Zeszły rok a dokładniej czerwiec, wymusił na mnie trochę ruchu w niepogodę, cały 4-dniowy wyjazd jesienne warunki... i doszedłem do wniosku, że to nie takie straszne ? Wysoko nie ma co się pchać, więc głownie doliny, stawy, które w taką pogodę mają swój klimat, no i ludzi niewiele ? Prosta zgadywanka z rana na rozruszanie, co to za stawy? ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,620 Posted October 11, 2019 Share Posted October 11, 2019 (edited) Wyglądają jak Czarny, Morski Kokon, Zielony i Goń się nnicowy A niepogody unikam, jak się tylko da... Znaczy się, mam zawsze w zakładkach otwarte prognozy pogody i jadę akurat wtedy, gdy ma być bezchmurnie ? Gorzej gdy się prognozy nie sprawdzają, wtedy trzeba kopać norę w śniegu, by nas nie zasypało na powierzchni. Edited October 11, 2019 by Q'bot Quote Link to post Share on other sites
Rupicapra rupicapra 114 Posted October 11, 2019 Share Posted October 11, 2019 (edited) Zdjęcie 1. Czarny Staw pod Rysami Zdjęcie 2. Morskie Oko Zdjęcie 3. Czarny Staw Gąsienicowy, widok na Zachód, w kierunku Karbu Zdjęcie 4. Czarny Staw Gąsienicowy, widok na północ, w kierunku Koziego Wierch (widać szlak na Skrajny Granat) Ja tam łażę i w deszczu, bo ciekawiej. Tylko przed burzą z grani uciekam. Zdjęcia z Rysy Zaruskiego, Żlebu Kulczyńskiego i nad kominkiem w Czarnym Mniszku (2015 r.): To też ma swoje uroki, bo czasem się coś odsłania i nie ma zupełnie nikogo wtedy w górach. Edited October 11, 2019 by Rupicapra rupicapra Quote Link to post Share on other sites
beatek77 6 Posted October 20, 2019 Share Posted October 20, 2019 Chochołowska w deszcz, chociaż jak wychodziłam było słonecznie Quote Link to post Share on other sites
Artur S 1,309 Posted October 30, 2019 Share Posted October 30, 2019 Dnia 6.10.2019 o 16:30, Agnieszka GP napisał: Tyle szczytów a wszyscy tu ??? Dzisiaj też było brzydko, ale to był przedostatni dzień przed zamknięciem szlaków więc nie było wyjścia - trza było potuptać. 1 Quote Link to post Share on other sites
staroń 1,188 Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 Dnia 11.10.2019 o 15:03, Rupicapra rupicapra napisał: Zdjęcie 3. Czarny Staw Gąsienicowy, widok na Zachód, w kierunku Karbu Akurat Zielony, ale reszta się zgadza ? Dziś była typowo brzydka pogoda, na szczęście padało tylko chwilę ? Widoki żadne, ale i tak suoer! 2 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts