Fibi Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Poczekajcie, wrócę w sobotę to Wam coś zrelacjonuje pitolenia w skojarzenia na klawiaturze też nie lubię za bardzo. Nic to nie wnosi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 11 godzin temu, J@n napisał: Kiedy się rejestrowałem to dominowały relacje i piękne zdjęcia @J@n - bardzo lubię oglądać zdjęcia z Twoich wypraw i podziwiać Twoją pasję. Liczę, że będziesz zamieszczał ich jeszcze więcej Co do różnych, forumowych zabaw - jak sam widzisz, wątki cieszą się ogromnym zainteresowaniem. Żyjemy wciąż w trudnym czasie, spowodowanym pandemią, przez długi okres wszyscy cierpieliśmy z powodu tego, że nie mogliśmy jeździć w ukochane góry, więc siłą rzeczy i na forum pojawiły się nowe wątki. Ale w końcu się to zmienia i jak zauważyła Kasia, zdjęć i relacji będzie coraz więcej. Sam coś niebawem wrzucę, bo właśnie pakuję swój plecak Jutro skoro świt - kierunek Tatry! A tak btw; chyba trochę polubiłeś „to pitolenie”, bo aktywnie bierzesz udział w forumowych zabawach. I o to właśnie chodzi, w moim odczuciu porządne forum internetowe powinno, poza walorami tatrzańsko-poznawczymi, mieć również charakter integracyjny. Nie jestem alfą i omegą, być może jestem w błędzie, ale uważam, że odrobina takiego "pitolenia" na luzie, pół żartem pół serio przyda się nam wszystkim 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Jeszcze w nawiązaniu do wcześniejszej dyskusji, zachęcam Was wszystkich do większej aktywności, zamieszczania zdjęć, tworzenia nowych tematów, uczestnictwa w dyskusjach. Wszyscy jesteśmy współgospodarzami tego forum i tylko od nas zależy, jak będzie ono wyglądać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Drodzy, sezon w pełni, forum hula aż miło, ja - ze względów zawodowych - zaglądam tu trochę rzadziej, stąd też mam do Was wszystkich, zwłaszcza do nowych forumowiczów serdeczną prośbę. Nie dublujmy, plisss wątków, nie zaczynajmy nowych tematów, jeśli istnieją podobne, bo zaczyna się robić mały bałagan. Korzystajmy proszę z wyszukiwarki, to naprawdę znacznie ułatwi nam wszystkim życie Dziękuję. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 A czy to nie dziś jest rocznica powstania forum? Wszystkiego najlepszego wszystkim 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 A ja się pytam gdzie jest społeczność, na której miałem konto? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katie Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Ma być tort? Jest tort! Wszystkiego najlepszego, kochane forum! ♥ 6 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 (edytowane) Cytat "Zabrania się tworzenia więcej niż jednego konta z jednego adresu IP. Czyli gdyby żona (albo kiedyś córka) chciała sobie założyć konto, to nie może go sobie założyć, bo ja już mam swoje? Poza tym co ma za znaczenie z jakiego IP się tworzy konto? Jak zrobię córce konto z kompa u dziadka, albo u mnie w pracy to już będzie ok, choć będzie pisała z tego samego IP co ja? Póki co mam to szczęście, że żona się na forach nie udziela, a córka się <jeszcze> nie udziela (i możliwe, że wcale nie będzie), ale zwracam uwagę, że cytowana wyżej zasada w takim, a nie innym brzmieniu jest zwyczajnie bez sensu. Edytowane 10 Sierpnia 2020 przez Gieferg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 On 8/10/2020 at 5:01 AM, Gieferg said: zasada w takim, a nie innym brzmieniu jest zwyczajnie bez sensu. Owszem, jest bez sensu Chyba pochodzi jeszcze z czasów dzieci neo, którym się blokowało pulę adresów, jeśli zaczynały trollować. Dziś kiedy można sobie nakupić kilogram starterów LTE, świeże IP nie stanowi problemu... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Drodzy, w związku z otrzymanymi od Was sygnałami uprzejmie informuję, że zasady zwarte w Regulaminie dotyczą zarówno zamieszczania treści na Forum, jak i tych wysyłanych za pośrednictwem wiadomości prywatnych. W ślad za tym - chcę, żeby wybrzmiało to jasno i dobitnie - zabronione jest "natarczywe" pisanie PW do innych użytkowników, spamowanie, a także wszelkie próby podszywania się pod inne osoby. Wszystkich odbiorców wiadomości zawierających wymienione wcześniej treści bardzo proszę o natychmiastowy kontakt z administracją Forum . Nasza reakcja będzie równie szybka i zdecydowana. Jednocześnie przypominam, że zgodnie z Regulaminem administracja zastrzega sobie prawo do usunięcia konta użytkownika jeśli uzna, że nie przestrzega on zasad korzystania z Forum. Decyzje administracji są ostateczne i dopóki administracja nie postanowi inaczej, zbanowany użytkownik nie ma możliwości powrotu na forum. Pragnę również uprzedzić, że wszelkie próby zakładania kolejnych kont przez zbanowanych użytkowników skutkować będą kolejnymi banami, niejako z automatu - bez wchodzenia w dyskusję i tłumaczenia powodów takiej decyzji. W przypadku nie dostowania się do powyższych zasad, a w szczególności w przypadku uporczywego wysyłania prywatnych wiadomości, czy wiadomości e-mail, zarówno do użytkowników forum, jak i administracji, zostaną podjęte zdecydowane kroki prawne. 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatromaniak Opublikowano 24 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Od siebie dodam tylko, że uporczywe pisanie wiadomości prywatnych czy maili może być traktowane jako stalking i jako takie jest ścigane z kodeksu karnego (art. 190a). W tym przypadku mamy do czynienia z tzw. cyberstalkingiem. Jeden z byłych użytkowników Forum przejawia zachowania wpisujące się w definicję stalkingu, które skutkować mogą w niedalekiej przyszłości konkretnymi działaniami prawnymi. Jeśli będziecie mieli do czynienia z podobnym zachowaniem w wiadomościach prywatnych lub mailach, proszę o niewdawanie się w dyskusję i przesłanie screenów, które w przyszłości stanowić mogą dowody w sprawie. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Uprzejmie informuję, że administracja forum podjęła wczoraj decyzję o zbanowaniu użytkownika torprokura. Powód? Rzeczony użytkownik to kolejne wcielenie aktywnego ongiś forumowicza, który z powodu nagminnego łamania Regulaminu Forum został na stałe usunięty z naszej społeczności. Gwoli ścisłości dodam, że ów osobnik przez cztery godziny rozdawał wczoraj, na lewo i prawo, unlajki innym forumowiczów. Żeby zobrazować Wam skalę - łącznie dał ich ponad 800! Zastanawia mnie, co on musi mieć w głowie. Ani to mądre, ani to dojrzałe, ani to normalne. O zwykłej, ludzkiej przyzwoitości i honorze już nie wspomnę. Zdrowo myślący człowiek nie pcha się tam, gdzie go nie chcą. Napiszę jasno i dobitnie, ten Pan nie ma już powrotu na nasze forum. Na nic się zda zakładanie kolejnych kont - z automatu będą one banowane. Na koniec podzielę się osobistą refleksją. Jeszcze niedawno był taki moment, ze wspólnie z adminem rozważaliśmy podjęcie kroków prawnych w stosunku do tego Pana (jesteśmy w posiadaniu wielu dowodów, które w ocenie prawników noszą znamiona stalkingu). Z czasem jednak zrozumiałem, że tego typu ludzi (to eufemizm) nie można karać. Należy im współczuć. Dobrego dnia wszystkim 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 4 godziny temu, Mnich Moderator napisał: unlajki o przepraszam, ja dostałem bardzo dużo lajków :-) skąd wiadomo że to ten sam jeśli nawet nie napisał 1 posta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 @J@n - sprawa jest ewidentna. Nie o wszystkim chce jednak pisać publicznie. A teraz wybacz, ale nie mam już ochoty wałkować tego tematu. Mam w życiu inne priorytety. Forum bez tego Pana jest lepszym i przyjaźniejszym miejscem. I mogę zapewnić, że tak już zostanie. Amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Ale dziś na forum tłumy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 3 minuty temu, Q'bot napisał: Ale dziś na forum tłumy! Zmasowany atak botów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 ...ewentualnie klątwa Tatromena "Starzy" forumowicze wiedzą, o co kaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, Mnich Moderator napisał: ewentualnie klątwa klątwę można zdjąć , ma ktoś numer do Kaer Morhen? Aha i trzeba otworzyć Bramę Powroźniczą , no tą na północy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 30 minut temu, barbie609 napisał: klątwę można zdjąć , ma ktoś numer do Kaer Morhen? Aha i trzeba otworzyć Bramę Powroźniczą , no tą na północy. Ooo, widzę, że nie tylko ja jestem fanem przygód Geralta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 5 godzin temu, barbie609 napisał: klątwę można zdjąć , ma ktoś numer do Kaer Morhen? Aha i trzeba otworzyć Bramę Powroźniczą , no tą na północy. Zamiast klątwy była egzekucja, czytaj: ban 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 16 Maja Udostępnij Opublikowano 16 Maja Dziękuję wszystkim forumowiczom, a zwłaszcza @Zośka @Salamandra @Mateusz Z @J@n @barbie609 moder i @piterson777za aktywność w temacie górskich zagadek, a tym samym ożywienie wątku. Takie zgadywanki to nie tylko znakomita zabawa, ale też wyśmienita lekcja topografii górskiej. Sam sporo się nauczyłem, a przy niektórych zagadkach mocno napociłem, wertując mapy i tatrzańskie fotografie Niezmiennie zachęcam pozostałych członków naszej tatrzańskiej społeczności do brania udziału w naszej, jakże edukacyjnej, zabawie. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 19 Maja Udostępnij Opublikowano 19 Maja (edytowane) Dnia 16.05.2024 o 16:24, Mnich Admin napisał: forumowiczom, trzeba tylko uważać aby nie zacząć się gotować we własnym sosie Edytowane 19 Maja przez J@n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 19 Maja Udostępnij Opublikowano 19 Maja 11 minut temu, J@n napisał: trzeba tylko uważać aby nie zacząć się gotować we własnym sosie Zgadzam się. Dlatego zaapelowałem do pozostałych, by dołączyli do zabawy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 26 Czerwca Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca Najmilsi moi, niezmiernie się cieszę, że nasze forum w ostatnim czasie odżyło. Że dzielicie się pięknymi relacjami, zdjęciami, radami. Jestem Wam wszystkim za to bardzo wdzięczny Jako że sezon urlopowy dopiero się zaczął, myślę, że ruch na forum będzie jeszcze większy. W związku z tym mam do Was wszystkich techniczną prośbę. Starajmy się, proszę zamieszczać wpisy w poświęconych danemu tematowi działach. Zanim rozpoczniemy nowy wątek sprawdźmy najpierw, czy podobny już nie istnieje. Służy do tego wyszukiwarka znajdująca się w prawym górnym rogu. Dla przykładu: jeśli ktoś chce stworzyć relację z wejścia na Orlą Perć, czy Rysy niech sprawdzi przedtem, czy podobny wątek nie istnieje. Nie dublujmy wątków, których i tak na naszym forum jest sporo. Z góry dziękuję za dostosowanie się do mojego apelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 26 Czerwca Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca Problem w tym, że ta wyszukiwarka słabo działa. Ostatnio wpisywałam tam hasło "Zawrat" i wyświetliło się nic. A nie sądzę żeby przez 5 lat nikt nic nie napisał o tak popularnym miejscu. No chyba że to ja coś źle robię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi