wjesna 472 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 @Luk_, chopie, jam nie twój fater, żebym cię w plecaku po górach nosiła.😉 Jak mnie plecy bolą od plecaka, to nie myślę o tym, że mnie bolą nogi od chodzenia. Nie ma źle. Myślałam o termosach z zupą ale musiałabym jeszcze wcześniej wstać, żeby zagrzać więc pomyślałam, aż tak głodna zupy nie jestem. 2 Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,740 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 @wjesna nie, nie, źle zrozumiałaś 😁! Ja pójdę na własnych nogach 😛 Chcę się podłączyć tylko do tego bufetu, który ze sobą nosisz 😜 Co do zupy, to jeśli np. na wieczór dobrze wygrzejesz termos, a potem zalejesz gorącą zupą, to na następny dzień powinna być jeszcze naprawdę bardzo ciepła 🙂 Trzeba tylko porządnego termosa 🙂 1 2 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 1,710 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 @wjesna @Luk_ widzę że bardzo poważnie i profesjonalnie podchodzicie do tematu żywienia szlakowego😉 😀 3 1 Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,740 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 @Zośka śmiejesz się, a ja kiedyś będę górskim Makłowiczem 😉 3 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 1,710 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 @Luk_ no i super👍🏻 a gotować już umiesz czy dopiero kursy w planach 😉? Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,740 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 Tosty się liczą? 😁 Cos tam umiem, trochę dań z kuchni indyjskiej, trochę z włoskiej, parę sałatek, zup, itp 😛 No i gotowanie lubię 😁 Tylko do zmywania jestem ostatni 😛 2 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 1,710 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 Materiał na Makłowicza 2 już jest👍🏻 Widzę że Ty taką kuchnię interkontynentalną uprawiasz😀 ale ja też mogę zjeść włoską pizzę z hiszpańskimi oliwkami, polskimi pieczarkami i grecką oliwą oraz amerykańskim ketchupem😜 1 2 Quote Link to post Share on other sites
vatra 2,140 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 4 minuty temu, Zośka napisał: Materiał na Makłowicza 2 już jest👍🏻 Widzę że Ty taką kuchnię interkontynentalną uprawiasz😀 ale ja też mogę zjeść włoską pizzę z hiszpańskimi oliwkami, polskimi pieczarkami i grecką oliwą oraz amerykańskim ketchupem😜 A piwo do tej konstrukcji to jakiej narodowości?😎 1 2 Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,740 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 Jem to co lubię 😂 o ale pizzą, dobrym kebabem, czy burgerem z prawdziwą wołowiną też nie pogardzę 😁 chyba musimy tu założyć oddzielny wątek - kulinarny 😛 Swoją drogą kiedyś wezmę palnik, zestaw patelni i ugotuje np. Butter Chicken albo Tikka Masala na jakimś szczycie 😂 już mi parę razy taki pomysł chodził po głowie 😁 2 1 Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,740 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 @vatra polskie, najlepiej kraftowe 🙂 najlepiej dobry kwas, np. Hover Over z mango. Albo fruitman! Bądź kwas epsilon z Pinty! Szkoda tylko, że takich cudów w schroniskach nie sprzedają 😁 Ale nie pogardzę też jakimś żywcem IPA, Białym bądź amerykańskim pszenicznym 😉 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 1,710 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 11 minut temu, vatra napisał: A piwo do tej konstrukcji to jakiej narodowości?😎 Ja to Warka Radler cytrynowe 0% 😄 1 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,740 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 1 minutę temu, Zośka napisał: Ja to Warka Radler cytrynowe 0% 😄 To nie jest piwo! 😛 2 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 1,710 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 11 minut temu, Luk_ napisał: Swoją drogą kiedyś wezmę palnik, zestaw patelni i ugotuje np. Butter Chicken albo Tikka Masala na jakimś szczycie 😂 Wolę placki ziemniaczane z jakimś dobrym sosem😂 2 1 Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,740 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 Jak natrzesz ziemniaków to ja je usmażę 😛 mam złe wspomnienia 😁 wiesz, starte palce, domieszka hemoglobiny w plackach... 😉 2 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 1,710 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 A kopytka z sosem grzybowym ? 2 1 Quote Link to post Share on other sites
vatra 2,140 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 1 minutę temu, Zośka napisał: A kopytka z sosem grzybowym ? To już lepiej kluski z bryndzą! 2 Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,740 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 @Zośka no wiesz, wszystko się da zrobić 🙄 ale to takie... mainstreamowe 😛 Trzeba próbować nowych smaków! 😁 Ale mam świetny przepis na grzybki bądź kurki na gęsto, palce lizać 😋 2 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 1,710 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 (edited) No no...nie wiedziałam że kopytka są mainstreamowe. Myślałam że po prostu są smaczne😂 ale jak tak to jutro zrobię😉 Edited July 31, 2020 by Zośka 3 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 1,710 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 10 minut temu, vatra napisał: To już lepiej kluski z bryndzą! To na Słowacji a w Polsce pyzy ze skwarkami 😂 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,740 Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 No są takie, wiesz, normalne 😁 co nie zmienia faktu, że wszystkie takie dania bardzo lubię 😁 2 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 472 Posted August 3, 2020 Share Posted August 3, 2020 Dnia 31.07.2020 o 17:54, Luk_ napisał: 🙂Trzeba tylko porządnego termosa 🙂 Czyli jaki? Masz jakiś konkretny co się sprawdza? Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,740 Posted August 3, 2020 Share Posted August 3, 2020 @wjesna swego czasu też zastanawiałem się nad takim termosem i czytając opinie chciałem kupić Esbit Food Jug. Od Esbita mam zwykły termos, na herbatę i to, że jest świetny to za mało powiedziane 😁 Także myślę, że ich termos obiadowy też z pewnością spełni swoją funkcję 🙂 1 Quote Link to post Share on other sites
vatra 2,140 Posted August 3, 2020 Share Posted August 3, 2020 37 minut temu, Luk_ napisał: Od Esbita mam zwykły termos, na herbatę i to, że jest świetny to za mało powiedziane 😁 Ja też i potwierdzam, jest naprawdę dobry 👍 2 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 472 Posted August 3, 2020 Share Posted August 3, 2020 Patrzę co to za cudo. Fajnie, że są takie 500ml. Chyba się skuszę. Kiedyś oglądałam w decathlonie ale nic mi sie nie spodobało, duże były. Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,740 Posted August 3, 2020 Share Posted August 3, 2020 Widziałem też takie termosy dwuczęściowe - na zupę i drugie danie. Jednak nie wiem, czy Esbit ma coś takiego w swojej ofercie. No i nie oszukujmy się - swoje też będzie ważyć 🙂 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.