Jump to content
a chodźże na pole

Co do jedzenia w trasę.

Recommended Posts

@Luk_, chopie, jam nie twój fater, żebym cię w plecaku po górach nosiła.😉

Jak mnie plecy bolą od plecaka, to nie myślę o tym, że mnie bolą nogi od chodzenia.  Nie ma źle. Myślałam o termosach z zupą ale musiałabym jeszcze wcześniej wstać, żeby zagrzać więc pomyślałam, aż tak głodna zupy nie jestem.

  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

@wjesna nie, nie, źle zrozumiałaś 😁! Ja pójdę na własnych nogach 😛 Chcę się podłączyć tylko do tego bufetu, który ze sobą nosisz 😜

Co do zupy, to jeśli np. na wieczór dobrze wygrzejesz termos, a potem zalejesz gorącą zupą, to na następny dzień powinna być jeszcze naprawdę bardzo ciepła 🙂 Trzeba tylko porządnego termosa 🙂

  • Like ! 1
  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosty się liczą? 😁 Cos tam umiem, trochę dań z kuchni indyjskiej, trochę z włoskiej, parę sałatek, zup, itp 😛 No i gotowanie lubię 😁 Tylko do zmywania jestem ostatni 😛

  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Materiał na Makłowicza 2 już jest👍🏻 Widzę że Ty taką kuchnię interkontynentalną uprawiasz😀 ale ja też mogę zjeść włoską pizzę z hiszpańskimi oliwkami, polskimi pieczarkami i grecką oliwą oraz amerykańskim ketchupem😜

  • Like ! 1
  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minuty temu, Zośka napisał:

Materiał na Makłowicza 2 już jest👍🏻 Widzę że Ty taką kuchnię interkontynentalną uprawiasz😀 ale ja też mogę zjeść włoską pizzę z hiszpańskimi oliwkami, polskimi pieczarkami i grecką oliwą oraz amerykańskim ketchupem😜

A piwo do tej konstrukcji to jakiej narodowości?😎

  • Like ! 1
  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jem to co lubię 😂 o ale pizzą, dobrym kebabem, czy burgerem z prawdziwą wołowiną też nie pogardzę 😁 chyba musimy tu założyć oddzielny wątek - kulinarny 😛

Swoją drogą kiedyś wezmę palnik, zestaw patelni i ugotuje np. Butter Chicken albo Tikka Masala na jakimś szczycie 😂 już mi parę razy taki pomysł chodził po głowie 😁

  • Like ! 2
  • Wow 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@vatra polskie, najlepiej kraftowe 🙂 najlepiej dobry kwas, np. Hover Over z mango. Albo fruitman! Bądź kwas epsilon z Pinty! Szkoda tylko, że takich cudów w schroniskach nie sprzedają 😁

Ale nie pogardzę też jakimś żywcem IPA, Białym bądź amerykańskim pszenicznym 😉

  • Thanks 1
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minut temu, vatra napisał:

A piwo do tej konstrukcji to jakiej narodowości?😎

Ja to Warka Radler cytrynowe 0% 😄

  • Like ! 1
  • Thanks 1
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, Zośka napisał:

Ja to Warka Radler cytrynowe 0% 😄

To nie jest piwo! 😛

  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minut temu, Luk_ napisał:

 

Swoją drogą kiedyś wezmę palnik, zestaw patelni i ugotuje np. Butter Chicken albo Tikka Masala na jakimś szczycie 😂 

Wolę placki ziemniaczane z jakimś dobrym sosem😂

  • Like ! 2
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak natrzesz ziemniaków to ja je usmażę 😛 mam złe wspomnienia 😁 wiesz, starte palce, domieszka hemoglobiny w plackach... 😉

  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, Zośka napisał:

A kopytka z sosem grzybowym ?

To już lepiej kluski z bryndzą!

  • Like ! 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Zośka no wiesz, wszystko się da zrobić 🙄 ale to takie... mainstreamowe 😛 Trzeba próbować nowych smaków! 😁

Ale mam świetny przepis na grzybki bądź kurki na gęsto, palce lizać 😋

  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

No no...nie wiedziałam że kopytka są mainstreamowe. Myślałam że po prostu są smaczne😂 ale jak tak to jutro zrobię😉 

Edited by Zośka
  • Like ! 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minut temu, vatra napisał:

To już lepiej kluski z bryndzą!

To na Słowacji a w Polsce pyzy ze skwarkami 😂

  • Like ! 1
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

No są takie, wiesz, normalne 😁 co nie zmienia faktu, że wszystkie takie dania bardzo lubię 😁

  • Like ! 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dnia 31.07.2020 o 17:54, Luk_ napisał:

🙂Trzeba tylko porządnego termosa 🙂

Czyli jaki? Masz jakiś konkretny co się sprawdza?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@wjesna swego czasu też zastanawiałem się nad takim termosem i czytając opinie chciałem kupić Esbit Food Jug. Od Esbita mam zwykły termos, na herbatę i to, że jest świetny to za mało powiedziane 😁 Także myślę, że ich termos obiadowy też z pewnością spełni swoją funkcję 🙂

  • Like ! 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
37 minut temu, Luk_ napisał:

Od Esbita mam zwykły termos, na herbatę i to, że jest świetny to za mało powiedziane 😁

Ja też i potwierdzam, jest naprawdę dobry 👍

  • Like ! 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Patrzę co to za cudo. Fajnie, że są takie 500ml. Chyba się skuszę. Kiedyś oglądałam w decathlonie ale nic mi sie nie spodobało, duże były.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Widziałem też takie termosy dwuczęściowe - na zupę i drugie danie. Jednak nie wiem, czy Esbit ma coś takiego w swojej ofercie. No i nie oszukujmy się - swoje też będzie ważyć 🙂

  • Like ! 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...